Sprint Hektor

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Hektor

Мнениеот TanKeRa » Съб Фев 20, 2010 9:01 am

Здравейте
сериозно обмислям закупуването на нов велосипед . Главно ми трябва за транспорт до училище и не само . Няма да скачам или нещо подобно . Просто за каране . Предното ми колело беше Sprint Leopard и с него изкарах бая време , но вече си плаче за смяна . Та пиша тук с надеждата някой да ми даде отзиви или мнения за това колело . Бюджета ми е около 300 лв , а Хектора сега струва 313 , което е идеално ! Мисля че познавам пазара на ниския клас велосипеди , но все пак някое друго предложение за колело не е излишно . Благодаря предварително :liplick:
TanKeRa

Рейтинг: 1220

Re: Sprint Hektor

Мнениеот valio33 » Съб Фев 20, 2010 9:13 am

Колелото е хубаво и в момента е със сто лева намаление.Разбира се за тези пари не можеш да очакваш нещо много качествено и здраво.Друго предложение от мен е драг 1

http://yessbikes.com/index.php?page=sho ... &Itemid=53

Ако успееш да събереш още малко пари , в момента има невероятно намаление на Аполон наваякъде.

http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53

Късмет с избора и да се похвалиш с покупката! :peace:
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот maverick4o » Съб Фев 20, 2010 9:27 am

+ За аполона.Много добри отзиви има за него! :agree:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот TanKeRa » Съб Фев 20, 2010 11:29 am

Първо мерси за отговорите
Второ знам за аполона че говорят хубави неща , но за съжаление едва ли ще мога да отделя 400 лв в тая криза .. Иначе бихте ли ми казали какви са основните разлики междр аполона и хектора
Трето и Драг one го знам , но не ми харесва като цяло , незнам защо .
Четвърто : Защо за тези пари (400 лв по принцип) да не мога да очаквам нищо хубаво . 400 лева малко ли са ? Все пак аз няма да ставам байкър (хе-хе) , аз просто ще си джиткам насам-натам
TanKeRa

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Фев 20, 2010 12:51 pm

Аз карах Drag One - изключително надежден за тези 300лв. Отбелязвам, че го карах само в планината, без да го жаля.

Разлика в 2та велосипеда има определено:
Аполона е с RST Gila T6, докато Хектор е с измислена вилка Logan.
Аполона е с значително по-добра спирачка, при Хектор има предна дискова, от която може да очакваш само проблеми.
Аполона е с 8ца отзад, Хектор - 7ца венци.
Аполона е с прилично наплетени капли за разлика от Хектор.
Добавяме още компоненти които не са за подценяване.

От Хектор ще получиш само проблеми.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот valio33 » Съб Фев 20, 2010 3:48 pm

Ами за 400 лева аполона е най-евтиното що годе свестно колело, което няма да прави проблеми , а ще ти доставя удоволствие.Една хубава вилка за спускане струва около 1000 лева .Все пак разликата между аполона и хектора е огромна и те съветвам да почакаш , докато събереш пари за него , няма да съжаляваш!
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот veskoz » Съб Фев 20, 2010 5:24 pm

TanKeRa написа:Мисля че познавам пазара на ниския клас велосипеди , но все пак някое друго предложение за колело не е излишно . Благодаря предварително :liplick:

Само така си мислиш. Аз бих избрал едно онтарио от пазара на форума втора ръка.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот waffleS » Съб Фев 20, 2010 5:26 pm

И Drag Climber-a е хубаво колело на то е към 500лв.
Аз моя си го зех с намаление на 450лв,но както ти си решиш. :dontknow:
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот 5roff » Съб Фев 20, 2010 5:49 pm

waffleS написа:И Drag Climber-a е хубаво колело на то е към 500лв.
Аз моя си го зех с намаление на 450лв,но както ти си решиш. :dontknow:

Незнам с какво помогна на автора, като сподели, че си си купил клаймър :dontknow: при положение, че надвишава границата на парите му с около 200лв...

Към автора- пич за 300 лв бих ти предложил да "преслушваш" пазара. Там понякога има доста добри велосипеди за парите ти, но не бързай- търпение му е майката :agree:

Успех!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот PowerSlide » Съб Фев 20, 2010 11:50 pm

За 300-350 лв определено от пазара би се сдобил с много по-добро колелце отколкото от магазин. :agree: Успех
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 12:10 am

Първо искам да благодаря много на всички
И така и на мен аполона ми допада повече , но 400 лв. са си множко , не е проблема в събирането колкото до това че майка ми не и допада идеята да ми купи колело за 400 лв. Затова за съжаление мисля засега да го изключа от сметките . Незнам защо , но аз си държа на хектора . И все не мога да разбера защо Хектора ще ми създава проблеми ??? Пичове , аз ще го карам по ГЛАДКИ АСФАЛТИРАНИ пътища . НЯМА да се спускам по урви и чуки , НЯМА да скачам дори по стълби НЯМА да слизам . Защо да ми създава проблеми ? Незнам за вас , но за мен разликата между 313 и 400 лв си е значителна ! За всички разлики , които EccentricMOTION бе така любезен да предостави , мога да кажа че изглеждат съществени , но за човек , който планира да скача или да кара в планината . За човек , който просто ще си джитка ми изглеждат леко безполезни скъпи вилки или капли . Признателен съм ви за отговорите , но моля ви обяснете ми защо мислите , че Хекора ще ми създава проблеми ? :dontknow: И аз бих искал Аполон , но засега той не изглежда като опция :( Затова може ли в бъдещите си отговори да се съсредоточим върху хектора ? Благодаря на всеки който реши да даде мнение за Хектора .
TanKeRa

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 12:11 am

PowerSlide написа:За 300-350 лв определено от пазара би се сдобил с много по-добро колелце отколкото от магазин. :agree: Успех

Какво означава от пазара ?
TanKeRa

Мнениеот valio33 » Нед Фев 21, 2010 12:17 am

Първо , научи се да пишеш
Второ , пазара е секцията за колела втора употреба във форума

Ето линк: : viewforum.php?f=16

Тук за 300 лева можеш да намериш не само аполони , а и колела от по-висок клас като онтарио и клаймбър.
Всеки си мисли да си джитка, ама после се зарибява и почва да скача и да кара по пресечени терени!
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Фев 21, 2010 9:31 am

Valio33 въздържай се от коментари "научи се да пишеш", мисля че ти не си човека който да прави забележки за правопис.

Към автора: в секция "пазар" в момента откривам само един Аполонза 250лв с прилична окомплектовка. Възможно е да се спазариш със собственика за около 200лв и за останалите 100лв, с които разполагаш да го пооправиш където има нужда.
От друга страна мисля, че си прекалено твърдоглав - т.е. взел си крайно решение по въпроса ти и всяка изписана дума е безсмислена. Ти няма да промениш мнението си за Хектора. Виждал съм подобни велосипеди от този клас, карани от хлапе градско със съсипани компоненти, капли, рамка. Велосипеда е пълна пародия. Мисля, че трябва да се насочиш към друга опция като евентуално закупуване на велосипед втора ръка или събиране на още пари/убеждаване на родителското тяло. За сега си дръж паричките докато се постопли малко и преглеждай редовно пазара. Ще изпадне оферта 100%.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот ico 1 » Нед Фев 21, 2010 10:50 am

@ EccentricMOTION, ти твърдиш, че "драг едно" издържало в планината, а сега казваш, че "спринт хектор" е пълна пародия. Според мен няма кой знае каква разлика в двата велосипеда. Смея да твърдя, че "хектор" е малко по-добър. Не знам каква пародия е, но рамката е същата като на "аполон". Хлапе трудно може да я спука.

@ valio33, с какво "онтарио" е по-добро от "аполон", че да е в по-висок клас?

@ TanKeRa, направи всичко възможно да убедиш майка си за "аполон". Ако не успееш, тогава търси "хектор". Ако се запалиш по спорта, поне ще имаш рамка за надграждане. (като за първо време) ;)
Аватар
ico 1

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 12:01 pm

ico1 благодаря ти за изказването за хектора , щото другите от фоурма бяха ме отчаяли с това "Хектор е боклук" , "Хектор е пародия" . Наистина бих искал едно аполонче , но мисля че по-горе съм изложил че за мен разликата 313 -399 е значителна в такъв проблемен период (за кризата говоря) особено пък да ако тея пари ще ги дам заради по-хубава вилка и капли . Наистина мисля да си взема Хектора и се радвам , че най-сетне човек ми даде що-годе положително мнение за него . А между другото искам да кажа че предното ми колело (което изгубих преди седмица :dontknow: ) беше Sprint Leopard ,купено преди 5 години за 145 лв . В първите няколко години не го пазех никак - блъксах го , какво ли не го правех - лапешка му работа , но преди 1-2 години почнах да си го поддържам -смених му седалката , вилката (с един евтин zoom , сложих го само за малко фаца) и някои други дребни работи и искам да кажа че оттогава си бях доволен от леопарда . Казвам това за да прецените дали щом не съм имал проблеми с евтино колело като Леопарда на годинки вече , дали ше имам проблеми с чистак нов Хектор :) Наистина харесвам външия вид на Хектора . Аполона ме кефи повече , но както казват хората - пари - НЯМА . Така че , ако може още малко отзиви за хектора + ако някой знае отнякъде аполон за около или под 300 лв ще бъда благодарен , ако сподели . Освен това харесвам и Ontario , така че едно Ontario 2ра ръка бих приел , макар че разбира се предпочитам ново колелце , друго си е . Това беше от мен . Надявам се на още отговори :)
TanKeRa

Мнениеот valio33 » Нед Фев 21, 2010 1:11 pm

@ицо Онтариото е с по-добра окомплектовка от спринта.

@ElectricMOTION в твоя пост има толкова граматични грешки , затова най-добре не се обаждай по въпроса.Само в първото изречения има 2.

@Автора , ако наистина си харесал колелото , взимай го!Все пак получаваш хубава рамка.За разлика от драга :sleeping:.Много добре знам , че щом си си наумил , че ще взимаш хектора, ще го вземеш.Затова купувай смело и след време, като натрупаш малко опит ще си търсиш ново , по-добро колело. :smash: :smash:
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 2:32 pm

Май че така и ще сторя valio33 . Само ако може да те помоля да спреш с тоя правопис . Не пиша молба до премиера , че да ме е*е за всички запетайки . Иначе мерси за помоща на всички !!
TanKeRa

Мнениеот kojota » Нед Фев 21, 2010 6:35 pm

Щом няма да ставаш "байкър" може и да ти върши работа - но определено разликата от 70 лв ще си заслужава да вземеш Аполона. Аз започнах да карам Хектор преди година мога да ти кажа за какво иде реч , а може и да потърсиш темата ми . Ако си под 70 кг каплите може и да те издържат .

По добре е за 300 лв наистина колело на старо - от пазара - излизат невероятни оферти .

Оп . . .

viewtopic.php?t=47806

Еххх спомени . . . :^:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 7:07 pm

Извинявай за малката корекция , но разликата е 86 лева , не 70 .И да , моле те , кажи ми за какво иде реч . Аз това чаках - някой да ми каже мнения от първа ръка
TanKeRa

Мнениеот Fanatico » Нед Фев 21, 2010 7:10 pm

Мисля, че той говореше за това : viewtopic.php?t=47806
А иначе може да се поразровиш тук :agree: : http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 45-tips006
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот kojota » Нед Фев 21, 2010 7:34 pm

Ако караш само в града и си лекичък няма да имаш кой знае какви проблеми според мен .Скоростите си работят ок - мояра предна вилка беше зоом - но е същата горе долу като логан вършеше няква - дотолкова доколкото има някакви пружини в нея .Седалката - е ужасна -сигурно ще искаш да я смениш но все пак това е индивидуално.Предната спирачка ЗООМ спря да спира доста скоро след началото така че хубаво е , че каплите са за в-брейк и ще може да си сложиш такъв.
Незнам ко да ти кажа ако те интересува нещо конкретно - питай .
Аватар
kojota

Мнениеот TanKeRa » Нед Фев 21, 2010 7:48 pm

Ами например да те питам колелото леко ли е ?
TanKeRa

Мнениеот PowerSlide » Нед Фев 21, 2010 11:15 pm

TanKeRa написа: Пичове , аз ще го карам по ГЛАДКИ АСФАЛТИРАНИ пътища . НЯМА да се спускам по урви и чуки , НЯМА да скачам дори по стълби НЯМА да слизам .

Перфектното колелце в този случай е драг ХАКЕР! Единствено сменяш още в магазина средното с капсуловано за 22-25 лв и това е.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот masada » Пон Фев 22, 2010 3:09 am

менче зимаи Хектора и не се колебаи,разликата между Хектора и Аполона е само в вилката.по натам ако се запалиш купи си друга вилка може втора употреба изпадат хубави за 50 кинта некоя Dart 1 или RsТ Gila T5 ,а на Хектора задължително му смени прения диск с какъвто и да е в-break.Хектора е много приятно колело!
masada

Рейтинг: 1035

Мнениеот kojota » Пон Фев 22, 2010 1:03 pm

Ето тук може да видиш откъде почнах аз и до къде я докарах - едно доста приятно XC колело

http://kojota.multiply.com/photos/album/9/My_Bike

Според мен е по добро доста от драг Хакер - в магазинския варянт - хубавото е , че ако се "зарибиш" има как бавно и полека да надграждаш - като междувременно си караш .

Иначе дали е тежко - ами около 14-15 кг е мисля

п.с. Като го копуваш ( ако е ново) може да се наложи да се пренаплетат каплите.Моите не бяха наплетени като хората - и е хубаво да провериш ( стегнеш) курбелите - при мен не са били стегнати и затова се (разжлямби) единя .
Аватар
kojota

Мнениеот azzmaster » Пон Фев 22, 2010 6:27 pm

kojota написа:Ето тук може да видиш откъде почнах аз и до къде я докарах - едно доста приятно XC колело

http://kojota.multiply.com/photos/album/9/My_Bike

Според мен е по добро доста от драг Хакер - в магазинския варянт - хубавото е , че ако се "зарибиш" има как бавно и полека да надграждаш - като междувременно си караш .

Иначе дали е тежко - ами около 14-15 кг е мисля

п.с. Като го копуваш ( ако е ново) може да се наложи да се пренаплетат каплите.Моите не бяха наплетени като хората - и е хубаво да провериш ( стегнеш) курбелите - при мен не са били стегнати и затова се (разжлямби) единя .

Добре,похвали се с колелото си.Браво.Ти си човека.Сега кажи нещо по темата може би ?
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот kojota » Вто Фев 23, 2010 2:09 pm

Казах , че си залужава повече от хакера - според моето скромно мнение - а ти се качи на шосейката и бегай да въртиш !

п.с. Към автора - знам че е над бюджетат ти - но ето и един пример , че за тез пари секънд хенд може и да се попадне на оферта :

viewtopic.php?f=16&t=67051

може да се пазариш с продавача ;)
Аватар
kojota

Мнениеот veskoz » Вто Фев 23, 2010 2:33 pm

kojota написа:...може да се пазариш с продавача ;)

...поне да ти каже размера на рамката си :) Няма оправия за сметка на напразните надежди.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот TanKeRa » Сря Фев 24, 2010 11:43 pm

Незнам дали споменах , но аз съм от Варна . Ако някой е от Варна , става ли да ми препоръча откъде да си купя Хектора ? Освен това преръчайте ми онлайн магазини , на които мога да разчитам . Благодаря
TanKeRa

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти