Избор на Велосипед.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на Велосипед.

Мнениеот MuTeB` » Сря Юли 21, 2010 11:14 pm

Здравейте на Всички!
Знаич искам да попитам търся си велосипед...да става хем за леко каране в гората . и по пътя... и съм се спрял на http://www.escadra.bg/%D0%B2%D0%B5%D0%B ... r/i396.htm
Давайте предложения.. и мнения за това което съм набелязал.. защото вече много ми се кара...
Поздрави..! :wavey:
Аватар
MuTeB`

Рейтинг: 1287

Re: Избор на Велосипед.

Мнениеот prokalnatiq » Сря Юли 21, 2010 11:56 pm

Първо се научи да пишеш, после да четеш (форума) . Има поне 5-6 теми за последните 2 месеца сходни с твоята (дори и по грамотност). И чак накрая като прочетеш всичко във форума можеш да си вземеш що годе свястно колело с което да се научиш и да караш. Вярно че вече населението на България не е толкова грамотно, но да не можеш да прочетеш горе в дясно, че има търсачка си е направо подиграФка ! Вече ще се отвратя от този форум всеки ден за едно и също нещо се пускат теми без никой да си направи труда да прочете старите. :(!: :(!: :(!: Колкото до колелото CROSS не :nono: . Събери малко повече пари за Sprint Apolon (от личен опит ти го препоръчвам), до тези думи можеше да стигнеш и сам - 2,3 мин. търсене. :eek3:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот papi » Чет Юли 22, 2010 9:26 am

Приятелю аз ако сам бих избрал този модел http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... g-one.html ,а ипарите са почти съштите.
Сервизът за моят велосипед! http://www.velo09.com/
Аватар
papi

Рейтинг: 1198

Мнениеот MuTeB` » Чет Юли 22, 2010 4:49 pm

prokalnatiq написа:да се научиш и да караш.

Само това не можах да разбера..?Как може да даваш мнение върху някой човек като дори не си го виждал през живота си и не го познаваш...? :dontknow:
За форума... чел съм и то може да се каже че почти целият съм го прочел..ако съдиш по-това колко мнения имам много грешиш,защото много не си падам по писането както стана и с тази тема която пуснах веднага нападки към мене..? :)
Та...за Аполона не искам Спринт...минал съм през три колелета от тази марка и на всичките съм се побъркал от правене..няма нещо което да не съм правил... просто не искам...
За Драг Оне познавам няколко човека които този модел на Драг...не са останли разочаровани,но просто исках да попитам какво ще кажете...за Кроса.. и да посъветвате за някое друго колелце...което преценявате че ще е е добре за каране в гората и града..... :peace:
Поздрави.! :wavey:
Аватар
MuTeB`

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 22, 2010 4:52 pm

"Ферини" са хит на пазара в последните месеци.
Обаче (за твое неудоволствие) са бранд на "Макском" ("Спринт"), а от горното ти мнение се вижда, че не долюбваш тази марка / фирма. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот boybetterknow » Чет Юли 22, 2010 6:02 pm

MuTeB` написа:
prokalnatiq написа:да се научиш и да караш.

Само това не можах да разбера..?Как може да даваш мнение върху някой човек като дори не си го виждал през живота си и не го познаваш...? :dontknow:
За форума... чел съм и то може да се каже че почти целият съм го прочел..ако съдиш по-това колко мнения имам много грешиш,защото много не си падам по писането както стана и с тази тема която пуснах веднага нападки към мене..? :)

Така е към всички, като се регистрираш и мили приказки дано да ви хареса бла-бла и накрая всички те нас*рат, както и да е. Drag Climber Team Edition: http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... er-te.html , мисля, че е най-доброто за парите си!
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 22, 2010 6:26 pm

Така е към всички, като се регистрираш и мили приказки дано да ви хареса бла-бла и накрая всички те нас*рат, както и да е.

Така е ,ама не е така,в огромна грешка си!!!Ето ти пример от модератор
Ozzie написа:"Ферини" са хит на пазара в последните месеци.
Обаче (за твое неудоволствие) са бранд на "Макском" ("Спринт"), а от горното ти мнение се вижда, че не долюбваш тази марка / фирма. :)

Къде,те е н****л???Това,че някакъв индивид,е реагирал малко остро,не значи,че Форума,не е отворен за нови потребители,и мнения!!!Недей,така да пишеш,не е редно.
@MuTeB`,а ти като си чел,много из форума,какво разбра????Май,нищо,щом пак питаш за марката КРОСС???
Това,което и предлага @Ozzie,наистина е хит в момента.....ако не ти харесва,ето ти малко, по-скъп и изпитан вариант..Drag Ontario Pro
@prokalnatiq,бъди,малко по-толерантен към съфорумниците си,никой не се е родил научен!!!
Желая ти,успех в покупката на байк,и не забравяй каската.. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот azze » Чет Юли 22, 2010 6:32 pm

boybetterknow написа:както и да е. Drag Climber Team Edition: http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... er-te.html , мисля, че е най-доброто за парите си!

:nono: Едва ли.
MuTeB` написа:търся си велосипед...да става хем за леко каране в гората . и по пътя...

Поне аз под "леко каране в гората" разбирам ХС.Поправете ме,ако греша.Освен това човекът иска да кара и по асфалт.Не казвам,че с по-голям размер Climber и подходяща дължина на колче не може да се кара и по пътищата,и ХС,но все пак е по-добре да си вземе колело,направено за ХС.Да не говорим,че MuTeB първо е показал колело за 350 лева,а Драгът струва 875.
Ozzie,поне според мен,правилно е споменал Ferrini.За 319 лева можеш да си вземеш R1 (Ferrini R1,не Yamaha :D ).Ако ли не,то и посоченият Drag One става.Друга опция е Drag Hacker SF,който също се смества в 350-те лева,ако това е бюджетът ти.
Още по-добре ще е,ако можеш да отделиш около 500 лева за колелото.Тогава имаш като варианти Sprint Apolon и Drag Ontario Comp.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот fTw » Чет Юли 22, 2010 9:51 pm

Ozzie написа:"Ферини" са хит на пазара в последните месеци.

:agree: Ферини също е вариянт !
Знаете ли как е СПИН на сръбски? - УЗЗУ - Умрем да го заврем, заврем ли го умрем !
Аватар
fTw

Рейтинг: 1175

Мнениеот MuTeB` » Нед Юли 25, 2010 11:07 am

Благодаря на Всички за предложенията,но аз съм явно такъв каквото си набележя не се отказвам от него..взех Кроса..знам че никой няма да каже нещо добро за него..ще видя за 2дена карах 100 км някъде...и ми хареса как се качват баирите с него....как се кара и в гората....
Единственото което не ми харесва е вилката,но ще я сменя при първа възможност...мисля да е XCR
Аватар
MuTeB`

Мнениеот Drag4o0 » Пон Юли 26, 2010 10:26 pm

Честито!Да си го караш безаварийно и със здраве....и да разказваш впечатлвния.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот Burned » Вто Юли 27, 2010 7:40 am

:eek3: Щом така си решил, все пак да ти е честит.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот Fanatico » Вто Юли 27, 2010 7:54 am

MuTeB` написа:Благодаря на Всички за предложенията,но аз съм явно такъв каквото си набележя не се отказвам от него..взех Кроса..знам че никой няма да каже нещо добро за него..ще видя за 2дена карах 100 км някъде...и ми хареса как се качват баирите с него....как се кара и в гората....
Единственото което не ми харесва е вилката,но ще я сменя при първа възможност...мисля да е XCR

След една страница разяснения, след поредната буквално тъпа и ненужна тема, понеже има още десетици такива ..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот MuTeB` » Вто Юли 27, 2010 11:10 am

Fanatico написа:
MuTeB` написа:Благодаря на Всички за предложенията,но аз съм явно такъв каквото си набележя не се отказвам от него..взех Кроса..знам че никой няма да каже нещо добро за него..ще видя за 2дена карах 100 км някъде...и ми хареса как се качват баирите с него....как се кара и в гората....

След една страница разяснения, след поредната буквално тъпа и ненужна тема, понеже има още десетици такива ..

Ненужна тема..?Защо нали форума е за това всеки да пита другите потребители.. за тяхното мнение...?
и аз мога да кажа на 2-рата тема която хвана че е ненужна,защото мене не ме интересува,но човека който я е пуснал иска да попита за нещо да поиска мнение или просто да сподели...:)
Drag4o0 Кроса съм доста доволен от него....200 км станаха километрите след 4 дена каране..
Спирачките отначало не спираха както трябва..сега вече се представят доста по-добре...:)
Предната Вилка е малко глупавичка,но за тези пари толкова..очаквам и тя да се пораздвижи..докато посъбера парички да друга..:)
Поздрави...! :peace:
Аватар
MuTeB`

Мнениеот Drag4o0 » Вто Юли 27, 2010 11:24 am

200км.Браво на теб.Явно ти харесва колелото.За вилката-пробвай да я пръсневш с тефлонов спрей.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот MuTeB` » Вто Юли 27, 2010 2:17 pm

Drag4o0 написа:200км.Браво на теб.Явно ти харесва колелото.За вилката-пробвай да я пръсневш с тефлонов спрей.

Ще Пробвам... Мерси за съвета..:) :peace:
Аватар
MuTeB`

Мнениеот despite » Вто Юли 27, 2010 3:05 pm

Честито. На картинката изглежда да става за каране. Има доста по-лоши колела за тия пари.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот bobi124 » Вто Юли 27, 2010 6:00 pm

Честито да ти служи дълго и безаварийно :)
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот Drag4o0 » Вто Юли 27, 2010 7:40 pm

Ако си от София или Видин, драсни едно ЛС ако искаш някъде да караме?
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот dowhill_fan » Сря Юли 28, 2010 9:06 am

Еми тоя крос дето го показа не е лош ето и инфото Велосипед Cross Speedster :magnify: ЗА ГРАДА И ШОСЕТО :magnify: Рамка: 26” алуминиева твърда Вилка:Zoom CH-386 амортисьорна, стоманена, 60 mm. ход Скорости: 21 скорости Shimano EZ-fire Shift/Brake levers ST-EF60-7/ RD-TX70 Джанти: двойностенни алуминиеви Спирачки: Предна и задна механични дискови спирачки Promax DSK320

Ако ше го зимаш избора не е лош ама поне сложи XCM..или нещо над 80ход щото тоя зуум е страшно преебан иначе колелцето е добро
Аватар
dowhill_fan

Рейтинг: 944

Мнениеот MuTeB` » Чет Юли 29, 2010 9:40 am

Drag4o0 От Габрово съм...:) :magnify:
dowhill_fan Взех го вече....:)За вилката да нее нищо особено... :) Но по-нататък съм се насочил към XCR ... :)
Аватар
MuTeB`

Мнениеот MuTeB` » Чет Юли 29, 2010 5:34 pm

Ето една снимка на колелцето ми... :magnify:
IMGP8171.jpg
(401.31 KiB) 627 пъти
Аватар
MuTeB`

Мнениеот MuTeB` » Съб Фев 05, 2011 8:21 pm

Здравейте на Всички отново..! :)
Мина половин година от купуването на велосипеда ми..:)
Знам на всички мнението ви за КРОС .. нищо добро не съм чул за него..:)
но в моите раце .. колелото се представя доста добре..
половин година и около 6000 км ...:) Да правилно чухте 6000км и какво ? на колелото нищо му няма..сега ще си кажете че съм го карал само по пътя..еми не..обиколих Балкана над Габрово..Узана,Мазалат,Триглав,Бузлуджа,Шипка..и още много красиви места..за които не се сещам в момента..
Какво съм сменил от покупка ми..е единствено и само ..Спирачките защото.. PROMAX.. бях малко наивен и си мислех че като са дисове ще спират..еми нее така... та реших да си сабера.. и да си купя нещо по-хубаво..нее кой знае какво..но за моето каране..(XC)мисля че са доста добри..:)
Предна Tektri IO 180mm нямам абсолютни никакви оплаквания..
До днеска карах с Avid bb5 на един приятел.. но накладките не бяха оригинални,а мои лични който правех с баща ми и диска беше Шимански.. не спираше така както ми се иска..И забележете.. закупих от колега от форума..Tektor Io 160mm.. ЧИСТО НОВА.. която просто спира много добре.. не съм очаквал че с диск 160мм ще има такава сила..:)
та това е в общи линии .. към Април месец..мисля да закупя един XCR 120mm ...и да си карам с още по-голям кеф..:)
и здравината която коментирате на Крос .. май май не се определя от марката като цяло,а от човека който кара и поддържа колелото си...:)
Поздрави на Всички..! :peace:
Аватар
MuTeB`

Мнениеот vvbiker » Нед Фев 06, 2011 9:15 am

Само се зачудих на колело за ХС с тейбъл топ :crazy:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stoks1 » Нед Фев 06, 2011 5:55 pm

vvbiker написа:Само се зачудих на колело за ХС с тейбъл топ :crazy:

Е аз имам на моя байк тейбъл топ отпред и отзад и какво. И аз го карам ХС..

Ето снимка:

Изображение

Ако искате да видите още снимки в подписа линка!

П.П. А за на пича кроса, който е създал темичката. Много добре си се ориентирал към XCR. Добре ще изглежда с него аз го имам от 2 месеца нямам никакви проблеми с него. Преди 2 дена ходих в Хасково и видях един байк като твоя сащия само, че имаше бял XCR (бели ботуши) и курбели XCT само това видях, защото минахме с кола и само това забелязах. Цвета на рамката беше сива като твоята и много добре изглеждаше! Направи си една тема в Радост за окото и там сложи байка и снимки от него.
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот MuTeB` » Нед Фев 06, 2011 9:08 pm

vvbiker - еми с какви гуми да карам 2.5 ли ? с колкото се може по-голям грайфер..? смисал ? и да карам с тях..от средата на Януари..и никакви проблеми в снега нямах..с тях.. :)
Stoks1 Мерси за мнението.. да щее супер ако си взема и аз един XCR с бели ботуши..:)
а за какво да пускам тема.. като знам че по-голямата част от форума ще има да ми оплюва колелото заради марката КРОС..
таа и днес се възползвах от хубавото време и навъртях 73 км..;)
Поздрави.!
Аватар
MuTeB`

Мнениеот nonameee9 » Нед Фев 06, 2011 11:05 pm

:offtopic: А, пицата и пепсито ? Тези боклуци трябва ли да ни впечатлят така поставени пред колелото ?! :dontknow:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот frankopld » Пон Фев 07, 2011 2:54 am

nonameee9 написа::offtopic: А, пицата и пепсито ? Тези боклуци трябва ли да ни впечатлят така поставени пред колелото ?! :dontknow:

А смисъла на това ти изказване , би ли обяснил по-подробно,че нещо май се напъваш абсолютно излишно ... :popcorn:

"Голямо важно" като е снимал обяда си пред велосипеда.
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот Burned » Пон Фев 07, 2011 4:53 pm

Всъщност вече Крос почнаха да излизат от кризата със скапаните коуела. Вече ми се струва някак нередно да се говори с чак толкова голяма ненавист към марката(освен ако не решат да се върнат към гадния навик). Новите им оферти са повече от страхотни. Дори аз, след много кофтия ми опит с Крос, съм хвърлил око на един техен нов велосипед, с който скоро може да се сдобия. Някак си странно звучи, нали? Не мислех, че някога ще кажа подобно нещо. :)
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот MuTeB` » Пон Фев 07, 2011 9:21 pm

nonameee9 какво искаше да кажеш с това..? Какво трябваше да има пред колелото за да ти хареса? може би някоя кутия с цигари???или алкохол? или какво кажи ? аз неможах да хвана смисала..на пак тази ненужа нападка...
Ето и защо не пускам тема..;)
и ето една снимка специално за nonameee9
123.jpg
123.jpg (74.24 KiB) Прегледано 1929 пъти

Аватар
MuTeB`

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти