Да взема да го оправя това колело - кара ми се :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Да взема да го оправя това колело - кара ми се :)

Мнениеот aiako » Сря Ное 10, 2010 9:58 am

Купих си едно колело от форума преди 1-2 години. Обаче когато аз карам (100 кила говедо 182 см) колелeтата буквално не могат да ми устискат и се разпадат под мене :rofl:
Ето това е колелцето, малко почистване и смяна на консумативи нищо особенно кат за 60 лв :clap:
Изображение
После обаче, паднах и се изкриви курбела ... своевременно ки купих рамка от Drag One с курбелите (нищо друго) и мисалта от това че може да го ъпгрейдна след време.
Така... в последствие паднах пак и изкривих 2 капли и ми омръзна да се занимавам.Е да обаче сега ми се КАРА майка му :idea:
Та какво ми е останало здраво.
Самата рама от колелото с централния амортисьор
Предна капла
2 V-break спирачки като на едната "дръжката" май съм я отнесъл...
Декланшор и дерайльор ... стокови за 6 венци отзад :D
Корбели от Drag One и педали от Кауфланд

Трябва обаче да се сдобия с Капла за отзад (Главина на шлиц !, венци и шина )
От тук идва въпроса ... мога ли да си намеря 6 венци за шлиц ? Или пък мога ли с обтегач и команда за 6 предавки да превключвам на венец с 7 предавки(по-долу ще видите защо питам)
Ако пък нито едно от горните не е възможно ... май ще трябва да си взема 8 - 9 скоростна касета , но за нея трябват е нов дерайльор и това от което се сменят (изчезна ми от главата името)

Ето какво съм си намерил до сега ...
ГлавинаShimano Deore FH-M510 - 15 лв
viewtopic.php?f=18&t=79106
Венци Момчето от горната обява ми прелага Shimano Acera CS-HG30-8 - 10 лв
http://screambikes.eu/verigi-zadni-venc ... -hg30.html
Shimano Deore LX CS-M580 - 20 лв
http://screambikes.eu/verigi-zadni-venc ... -m580.html
kaseta 7venecha - тази нямам представа за цена
viewtopic.php?f=19&t=79154
ШинаRemerx Dragon - 8лв
viewtopic.php?f=18&t=78737

Това съм си намери до сега, ако някой може да помогне с даването на акъл и с търсенето на части да помага.А до каква цена, тва е бюджетно колело не ми се наливат особенни средства него...
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Re: Да взема да го оправя това колело - кара ми се :)

Мнениеот aiako » Сря Ное 10, 2010 6:48 pm

Добре помогнахте ми с поне 5 писма да си купа нещо от вас , а акълий тука няма ли ? :offtopic:
Аватар
aiako

Мнениеот Falcor » Сря Ное 10, 2010 7:32 pm

aiako написа:нищо особенно кат за 60 лв

Наистина като за 60лв. си покарал и това е.
aiako написа:акълий тука няма ли ?

Има, но те няма да пишат в тази тема.
Вариант 1: Копуваш си стари части от нисък клас каквито предполагам са ти предложили и като се счупят пак и като се счупят.....пак и пак
Вариант 2: Копуваш си ново здраво читаво колело от нисък клас без гъзарийки по него и караш ........ година, две, три
Вариант 3: Взимаш си купчинката неща и отиваш в някой сервиз да ти направят анализ и да ти предложат решение. Бюджетно!
Съвет: Тъй като това колело на снимката ми прилича най-много на Cross Nomad, аз не бих влагал в него излишни средства. (Казвам го като сблъскал се с въпросната машинка :banghead: ) Това последното ще ти го кажат и знаещите във форума.
От мен успех!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот aiako » Сря Ное 10, 2010 8:57 pm

А влагане на средства в Драг One ? Смисал аз сега ще си накупя нещата за отзад, а после ще събера пари за една вилка и ще метна нещата от cross-a на него ?
Аватар
aiako

Мнениеот evilzet » Сря Ное 10, 2010 9:46 pm

На части, ако сглобяваш такъв тип колело, няма да прокопсаш. Това показва форумната мъдрост.
Най-добре нещо на старо, за около 300-350лв., което да те издържи.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот just4fun » Сря Ное 10, 2010 10:25 pm

Не бих вложил пари в рамката. Най-малкото, че е с гадна геометрия, задния "шок" само пречи.

Най-добре мисли за нов байк /дори и втора ръка/. Онтарио 2ра ръка е добре.

Ако не можеш да си го позволиш - събирай още малко пари и сглоби нещо с рамката One /но и тука не си заслужа да се наливат пари/.
just4fun

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 10, 2010 11:05 pm

една съвсем не лоша оферта за "Онтарио"
остава и размера на рамката да е подходящия
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот geco » Чет Ное 11, 2010 9:00 am

Най-големият ти проблем според мен ти е рамката.Казвам ти го от личен опит имах подобна рамка с вилка золум и сега я смених твърда рамака и твърда вилка.Пак крос(рамкаа е от типа на Drag Hacker,Sprint leopard)обаче се родих.Няма ги гадните скърцания,луфтове и др от скапаните аморисьори.Освен това рамката олекнаосезаемо според мен въпреки ,че пак е стоманена.Смених си спирачките с качествени V-brake ове(Аvid и Shimano),смених скоростие с малко по-висок клас втора ръка.Сложх му задна капла на шлиц(защото много се разбиват главините предвид теглото ми 100кг) и се получи горе долу сносно градско колело.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Ное 11, 2010 3:22 pm

Аз местих части от колело на колело, нищо не става, не се подвеждай че са евтини компонентите. Издържат по половин година и ги изхвърляш. Парите които ще дадеш за това колело ще са доста над цената на ново такова. Търси 2ра ръка цяло колело.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот darki » Чет Ное 11, 2010 3:57 pm

aiako, вслушай се в съвета на Ozzie. Гледам онтарито и си мисля, че рамката е L (20 инача). Брат ми е висок колкото теб, но по-лек от теб - 85-88 кг. Кара моето 18 ичново онтарио от време на време като няма никакви проблеми както за него така и за моето колело :-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот aiako » Чет Ное 11, 2010 7:52 pm

Ок ясно е че ще посъбирам пари за други, тогава оставам само с един въпрос който май сам ще си отговоря :dontknow:
Къде наплитат добре капли или къде ги изправят ? И има ли шанс 8 венецна касета да бачка с 6 степенна команда , дори и да работят само 3-4 скорости :crazy:
Аватар
aiako

Мнениеот did » Чет Ное 11, 2010 8:11 pm

aiako написа: има ли шанс 8 венецна касета да бачка с 6 степенна команда , дори и да работят само 3-4 скорости :crazy:

Няма шанс.

Пък и да има шанс, няма смисъл!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти