Гаден проблем със задна спирачка-знам, че темата не е за тук

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гаден проблем със задна спирачка-знам, че темата не е за тук

Мнениеот lorda1 » Пон Фев 28, 2011 7:55 pm

Здравейте.Имам проблем с диск или преходник.Дискът е такъв http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... x=98&ty=85 Направих каквото ми казаха от Байк центъра(да почистя с мокра кърпа(тези от пакетчетата, а не намокрена с вода) или със спирт диска).Добре, почистих го старателно, доакто спря да излиза черно.Изчистих накладките на спирачката(Tektro Aquila) и пак нямаше ефект.Казах си, не е разработена.Та покарах я, но пак не спира!Казах си-може да е от диска-сложих я отпред на 180мм и с 1 пръст седнал мога да направя кълбо.Значи или проблемът е от диска, или от предходника-карам с 160 преден, направен с шайби за 160 заден.Гледам, накадките са успоредни на диска, цялата площ на накладката опира в диска.Забравих да кажа:диска и спирачката(tektro aquila) са закупени чисто нови от байк центъра.Сега е ваш ред, от кое спирачката не спира? Сложих предната (tektro Io) отзад и спираше малко по-зле от aquila-та, защото и попринцип IO-то е по-слаба спирачка.Знае се само, че не е от сприачките.Остава диск и преходник..
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Re: Гаден проблем със задна спирачка-знам, че темата не е за тук

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 28, 2011 8:49 pm

lorda1 написа:...диска и спирачката(tektro aquila) са закупени чисто нови от байк центъра.

Кога?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lorda1 » Пон Фев 28, 2011 10:28 pm

Вече става около 2 месеца от покупката...
lorda1

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 28, 2011 10:41 pm

И накладките как са? В смисъл колко е дебелината на фрикционния слой (феродото) общо с металната подложка?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lorda1 » Пон Фев 28, 2011 10:56 pm

Ами не съм мерил, но забелязах, че все още контактната повърхност на накладката не е съвсем гладка(някак си на черти,но не надрано от камъчета).Но отпред въпросната спирачка спира, а отзад, където трябва по-лесно да спира, не спира.Т.е или е от диска или от преходника.Моля за бърз отговор, защото съм ангажирал 1 момче да ми продаде преходник/ротор.
lorda1

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Фев 28, 2011 11:37 pm

С какви ротори си, че не успях да хвана връзката?
Аз карам Аурига Про като предна, с оригиналния диск Тектро 203мм/от новичките, наподобяващи по форма авид г2/ не спираше достатъчно, подмених диска с Avid G2 185мм. Въпреки факта, че преминах на по-малък като диаметър ротор спирачната сила се подобри.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот lorda1 » Вто Мар 01, 2011 12:18 am

Виж линка, дето съм посочил.С такъв като на линка карам.Аз си мисля, че е от ротора, защото като слопжих спирачното апаратче отпред, както споменах, можех да правя кълбо.А отзад никаква я няма... едва ли е от преходника.Та затова си мисля, че дискът е виновен?
lorda1

Мнениеот Bolverk » Вто Мар 01, 2011 4:39 pm

АБе без да бъда груб ама ти заглеждал ли се в работата на задна и предна спирачка ?

Искам да кажа следното:
От задната какво очакваш да спре така че да те метне през кормилото от инерцията ли ? Защото няма как да стане. Я преди да се чудиш толкова разгледай как работи задната. Блокира ли гумата ? Ако блокира но продължаваш да се движиш без да намаляваш съществено то имаш проблем със сцеплението - тоест с външната гума. Както е задна кой знае на какъв гъз е. Виж ако при нормално натисване не блокирва гумата тогава можеш да мислиш за нещо нередно в спирачната система.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот lorda1 » Вто Мар 01, 2011 9:05 pm

Ами да, именно.Чак с 2 пръста като стисна лостчето почва да се трие гумата, а като я сложа отпред с 1 пръст мога да направя кълбо.Темата вече е за триене.Взех диск(hayes) пък утре ще кажа какво е станало
lorda1

Мнениеот despite » Сря Мар 02, 2011 6:47 pm

Само не разбрах защо, след като спирачката ти е в гаранция, не отиде до байкцентъра за да разбереш какъв е проблема и да ти оправят спирачката, а избърза да си дадеш парите.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот lorda1 » Сря Мар 02, 2011 10:22 pm

Защото е на 20 км от мен(аз съм в люлин,а байк центъра е в Младост 1).Както и да е.Ето какво стана с новия диск:купих го от продавача, който държеше контактната площ с Пръсти :bigeyes: .Прибрах се в нас и го изчистих с меглио и с обилна струя топла вода.А накладките с малко изтискана мокра кърпа(от пакетче) и ги запалих.Така ми казаха от байк центъра.Да ама спира по-зле отколкото със старият диск.Викам си, не е тоя начина за чистене.Измих пак диска с маеглио и топла вода, но този път и накладките с меглио и топла вода.Имаше( и още има) подобрение.Абе горе-долу като със стария диск спира.Но мисля, че трябва и разработка?А и ако след разработката не стане, ще тествам жилата/броните.Задното жило и задната броня ще сложа на предната спирачка и ако и тогава кове, значи съм нацелил 2 гадни ротори!
lorda1

Мнениеот Joker_Here » Сря Мар 02, 2011 11:33 pm

Абе бате,не искам да звуча гадно,ама: Ти нормален ли си бе? :xx(:

Имаш гаранция,а се занимаваш с глупости,който си личи не разбираш.Какво като ти е далече?Хващаш метрото и си там за 10 мин,бе братле.Сериозно ли се занимаваш с такива простотий,при положение,че имаш гаранция... :xx(:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот lorda1 » Чет Мар 03, 2011 12:31 am

Да, ама не мога да сложа колелото в метрото, иначе съм мислил и този вариант.
lorda1

Мнениеот royalracing » Чет Мар 03, 2011 8:35 am

Ти имаш ли представа колко са 20 километра .. А и щом не можеш да сложиш колелото там заведи само спирачката и ротора да ги погледнат :eek3: Аз имах подобен проблем с авид бб5 дори отзад бях с ротор промакс а отпред с алигатор и отзад спира много а отпред..Не...И се примирих,че ще карам бб5-ицата отзад
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот lorda1 » Чет Мар 03, 2011 3:14 pm

От накладките е, не са съвместими с диска.Дори като ги загрея яко, пакл не спира, с новият диск вече СПИРА!От диска е бил проблема.Темата е за Ключ.
lorda1

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти