Питане за Ferrini

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Питане за Ferrini

Мнениеот sliper96 » Нед Сеп 26, 2010 1:17 pm

guBak написа:Проблема е решен с отпускане на жилото с един оборот. Сега вече на всички предавки маже :)

Жилото на задния оптегач ли :dontknow:
sliper96

Рейтинг: 1160

Мнениеот fintara » Нед Сеп 26, 2010 1:30 pm

sliper96 написа:Tова с гумите го има... :crazy: .Вече няколко пъти се претрепах заради тия гуми :banghead: , Ся събирам парички за едни хубави гуми.. :deal: .

Я обяснете за какво става дума, че не схващам :D Няма сцепление ли? Тънки са и се пукат ли? :beer:
fintara

Рейтинг: 1202

Мнениеот sliper96 » Нед Сеп 26, 2010 1:37 pm

Нямат добро сцепление и поднасят яко.Че се пукат,пукат се ... :rofl:
sliper96

Мнениеот Pla-men » Нед Сеп 26, 2010 4:24 pm

guBak написа:За гумите май си прав. Вчера лепих предната заради трънче не по-голямо от 2 - 3 мм. а дори не бях карал по черно.
Ако можеш дай съвет към какви външни гуми да се ориентираме за в бъдеще та да използваме поне на 75% възможностите

Няма гуми през които да не минават трънчетата.
До колкото разбрах си от Бургас (поне писа, че от там си купил колелото).
В магазинчето на улица "Г. Гурко" № 32 продават вътрешни гуми със запълваща течност, цената им е 10 лв. С тях няма да имаш проблем с трънчетата и ще ти излезе по-евтино от скъпа външна.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот kaliopo » Нед Сеп 26, 2010 5:10 pm

fintara написа:Я обяснете за какво става дума, че не схващам :D Няма сцепление ли? Тънки са и се пукат ли? :beer:

Точно за това става дума. Нямаш добро сцепление, което води до две неща. Караш много по-бавно и уплашено от възможното, не можеш да развиваш уменията си и губиш удоволствието от карането. И второто и много по-важно - опасно е!
Добрите гуми имат и други предимства. Много от тях са по-леки (а ако не са има защо). Имат защити против спукване и макар да няма гума, която да не се пука, това се случва в пъти по-рядко. Ако искаш да не се пукат от трънчета решението е само вътрешни с боза (споменатата по-горе течност против пукане).
За конкретни модели и това, кое прави една гума добра, търсете теми в крос-кънтри раздела на форума :agree:
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот did » Нед Сеп 26, 2010 5:14 pm

kaliopo написа: Ако искаш да не се пукат от трънчета решението е само вътрешни с боза (споменатата по-горе течност против пукане).
За конкретни модели и това, кое прави една гума добра, търсете теми в крос-кънтри раздела на форума :agree:

Стига с тия вътрешни с боза! Никаква работа не вършат, а тежат колкото една външна. Течността против пукане е съвсем друга боза. Тя не се ползва с вътрешна гума!

Няма гаранция, че скъпите и качествени външни гуми се пукат по-трудно от тръни. Предимствата им са съвсем други.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот guBak » Нед Сеп 26, 2010 5:21 pm

sliper96 написа:
guBak написа:Проблема е решен с отпускане на жилото с един оборот. Сега вече на всички предавки маже :)

Жилото на задния оптегач ли :dontknow:

Да жилото на задния оБтегач
guBak

Рейтинг: 1200

Мнениеот fintara » Нед Сеп 26, 2010 5:22 pm

Мерси за разясненията, @sliper96 и @kaliopo! :beer:

Ще мислим за гуми значи, по-късно обаче, тука в града (Козлодуй) освен НЕРАВЕН асфалт, друго няма :D
fintara

Рейтинг: 1202

Мнениеот kaliopo » Нед Сеп 26, 2010 5:36 pm

did написа:Стига с тия вътрешни с боза! Никаква работа не вършат, а тежат колкото една външна. Течността против пукане е съвсем друга боза. Тя не се ползва с вътрешна гума!

Може да не вършат работа за прещипване, нарязване, гвоздеи и т.н., но за трънчета си вършат добра работа. За теглото всеки сам преценява, а момчето питаше, как да спре да пука гуми, не как да си олекоти велосипеда!
Аватар
kaliopo

Мнениеот guBak » Нед Сеп 26, 2010 5:42 pm

Pla-men написа:
guBak написа:За гумите май си прав. Вчера лепих предната заради трънче не по-голямо от 2 - 3 мм. а дори не бях карал по черно.
Ако можеш дай съвет към какви външни гуми да се ориентираме за в бъдеще та да използваме поне на 75% възможностите

Няма гуми през които да не минават трънчетата.
До колкото разбрах си от Бургас (поне писа, че от там си купил колелото).
В магазинчето на улица "Г. Гурко" № 32 продават вътрешни гуми със запълваща течност, цената им е 10 лв. С тях няма да имаш проблем с трънчетата и ще ти излезе по-евтино от скъпа външна.

Точно там ходих да ми я сменят, момчето ми предложи този вариант за който говориш. На феринитата обаче винтилите са от френските а тези които имаха с гел са автомобилни и трябваше да се разпробиват каплите та да е и на двете колела еднакво. Затова реших за сега нова вътрешна + старата която си залепих и си нося в багажа за резервна. Ако скоро пак се спука от трънче ще мина на варианта с гела.
guBak

Мнениеот guBak » Нед Сеп 26, 2010 6:19 pm

Ето какво намерих за гумите
Kenda K831 Tire - 26 x 1.95
Weight - 771 grams
Коментар от потребител: /Comments about Kenda K831 Tire - 26 x 1.95:
добра цена, добра износоустойчивост /good price, good wear
лошо дълголетие напуква се с времето /bad rubber longevity (weather cracks)
не е за хардкор каране, става за детски китайски байк /not for hard core riders; maybe your kids china bike
не не я препоръчвам на приятели /No, I would not recommend this to a friend
http://powerreviews.s3.amazonaws.com/im ... 9_full.jpg
http://powerreviews.s3.amazonaws.com/im ... 0_full.jpg
guBak

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:06 pm

fintara написа:Мерси за разясненията, @sliper96 и @kaliopo! :beer:

Ще мислим за гуми значи, по-късно обаче, тука в града (Козлодуй) освен НЕРАВЕН асфалт, друго няма :D

Баш до дунава сме и има поне тук-там някоя по-неравна пътечка :D Иначе горе до пристанището на хълма е супер за леко спускане, ама иначе докато се спусках по този хълм с Феринито поднесоха и двете гуми и щях да падна доста лошо, ама успях да го овладея, така да се каже :D Това за поднасянето не знам дали е заради гумите или защото натиснах спирачката, ама спирачката не я натиснах до край, а и не беше в завоя, а преди него.
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот did » Пон Сеп 27, 2010 2:10 pm

Заради гумите е. Поне отпред ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ти трябва читава гума.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:15 pm

Предложи някаква, ако искаш де.
CC Designs

Мнениеот did » Пон Сеп 27, 2010 2:18 pm

По какъв терен караш? Колко често караш? Какъв ти е бюджета? Какви са ти изискванията ти затегло на гумата? Как завиваш и държиш ли на висок страничен грайфер? .... .... .... .... ....

Има 100000 теми за гуми. Търси информацията там.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:24 pm

Карам 80% по асфалт и другото офроуд. Спускам се от 1-2 хълмчета тук в града, по-леки такива, без виражи или дропчета. Попринцип карам поне 4-5 дни в седмицата, честно казано не ме интересува много теглото, но предпочитам да не е прекалено тежка, защото ще изкачвам разни баирчета. За 2 гуми бих дал общо около 60лв. :)
CC Designs

Мнениеот did » Пон Сеп 27, 2010 2:31 pm

За тия пари, ако искаш да смениш и двете, виж Рубените. По-добре за задна си купи нещо с нисък грайфер, което се търкаля добре. Все ще е по-добре от тия Кенди за 6 лева парчето при каране извън асфалта. При предната... колкото хора - толкова и мнения. Може да погледнеш Швалбетата, но цените малко няма да ти харесат, иначе гумите си струват. Високият клас гуми на Кенда също са супер читави и нямат нищо общо с тия на колелото ти. Общо взета, всяка марка предлага решения за твоя проблем. Огледай се, кое е налично и достъпно.

Имай предвид и това, че колкото повече държи една гума, толкова по-бързо свършва. Твоите Кенди са на практика вечни, затова и се държат като кънки.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:33 pm

Какво имаш предвид под по-нисък грайфер за задната? Пистова? :D
CC Designs

Мнениеот did » Пон Сеп 27, 2010 2:36 pm

Аз се отказвам. Нека други поемат феринаджиите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:49 pm

did написа:Аз се отказвам. Нека други поемат феринаджиите.

Просто те мързи да помогнеш на някой, който не разбира.
CC Designs

Мнениеот did » Пон Сеп 27, 2010 2:50 pm

Просто те мързи да излезеш от тази тема и да погледнеш на подходящото място.

В тази тема се коментира велосипедът като "начален клас продукт". Ако искаш мнение за гуми за определен вид каране, има си други раздели и хиляди изписани мнения.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PowerSlide » Пон Сеп 27, 2010 4:34 pm

2 гуми за 60лв :
Предна - http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=206
Задна - http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=214
Обаче на асфалта малко бързо свършват :)
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот guBak » Вто Сеп 28, 2010 10:23 am

аз на тия се точа за следващия сезон http://screambikes.eu/vunshni-gumi/vans ... untry.html
guBak

Мнениеот Pla-men » Вто Сеп 28, 2010 5:33 pm

guBak написа:аз на тия се точа за следващия сезон http://screambikes.eu/vunshni-gumi/vans ... untry.html

Като евтин вариант може да видиш пак в това магазинчe ето този вариант. Аз само я пробвах, но наш колега я търкаля достатъчно време за да потвърди качеството им.
Цената е около 20-тина лева по спомен.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот nonameee9 » Пет Окт 01, 2010 8:29 pm

Добър ден, изкам да попитам за задните венци на ферини.Те на шлиц или на резба са, защото гледах, но неможах да видя :dontknow: . И изкам да попитам, някой друг който има ферини оплаква ли се от странно пукане отзад в главината и постоянно ми се развива левия курбел, след всяко каране от по 10 км, като се прибера има още мегдан около половин оборот за затягане. Как мога да го оправя? В един магазин ми го лепиха (там от където е закупено колелото ), но пак се разви. Моля помогнете :praying:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот sliper96 » Пет Окт 01, 2010 9:39 pm

nonameee9 написа:Добър ден, изкам да попитам за задните венци на ферини.Те на шлиц или на резба са, защото гледах, но неможах да видя :dontknow: . И изкам да попитам, някой друг който има ферини оплаква ли се от странно пукане отзад в главината и постоянно ми се развива левия курбел, след всяко каране от по 10 км, като се прибера има още мегдан около половин оборот за затягане. Как мога да го оправя? В един магазин ми го лепиха (там от където е закупено колелото ), но пак се разви. Моля помогнете :praying:

Tова пукане и аз го имам,тук някой беше казал,че е отпуснал жилото на обтегача с един обород и се е оправило.И аз ще пробвам и ще пиша :D ЗА развиването нз нямам такъв проблем.
sliper96

Мнениеот nonameee9 » Съб Окт 02, 2010 9:26 am

А венците на шлиц или на резба са ? :dontknow:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 03, 2010 1:45 pm

nonameee9 написа:...постоянно ми се развива левия курбел...

Аз имах същия проблем. Чичо ми свали капачката, където е болтът, махна болтът и наби курбела още с един чук и нещо като тръба. След това с гедоре (май така се казва) зави болта колкото може и оттогава не е мръднал (курбелът) :)
CC Designs

Мнениеот kaliopo » Нед Окт 03, 2010 2:55 pm

CC Designs написа: Чичо ми свали капачката, където е болтът, махна болтът и наби курбела още с един чук ...

:bawling: Чичо ти не е постъпил добре. Не го давай за пример!
Аватар
kaliopo

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 03, 2010 3:42 pm

То не влизаше до края, за това. Имам предвид, че влизаше само до половината. Иначе нямаше така да направи :)
CC Designs

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти