Питане за Ferrini

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Питане за Ferrini

Мнениеот kaliopo » Нед Окт 03, 2010 4:00 pm

CC Designs, то няма нужда да влиза до края! Просто трябва да се натегне здраво и навреме (преди да се деформира курбела). За това си има начини и инструменти. А това че чичо ти е счупил лагерите на средото и скоро ще пуснеш тема "Средното на Ferrini е калпаво, с какво да го сменя?", може и да не помогне. Няма да се учудя, ако след седмица курбела пак се развие (не че е задължително).
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот nonameee9 » Нед Окт 03, 2010 4:47 pm

Добре, ами аз го затягам този болт с гедоре всеки път, обаче знам че има специални ключове за курбели, те с какво са по различни от това гедоре ?!С гедоре може ли да се затяга този болт ? :dontknow: и кажете някакви главини, задна и предна за диск, някакви шини и спици ,защото от моита тъпа глава да скачам от стълби явно съм разбил задната главина и се чуват странни пукания и чукания и тн. , обаче имам намерение да слагам дискови авид бб7 и ще сменям главините така или иначе ;) , ааа да и остава въпроса венците на шлиц или на резба са ?
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 03, 2010 6:18 pm

Аз пролетта сигурно и аз ще слагам дискови спирачки. Иначе не знам какво е главина, но и аз скачам през стълби (дропчета) и му няма нищо на колелото. Вчера например карах на задна и когато паднах на двете гуми нямах време да спра пред едни стълби и си викам "Скачам, пък квото ще да става" и накрая нищо му нямаше на колелото. :D Освен, че съм със спукана гума, ама това май е, защото не видях едни стъкла (мноооого стъкла) и за около ден спада :) Аз лично съм много доволен от колелото!
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 03, 2010 7:01 pm

nonameee9 написа:Добре, ами аз го затягам този болт с гедоре всеки път, обаче знам че има специални ключове за курбели, те с какво са по различни от това гедоре ?!С гедоре може ли да се затяга този болт ?

С нищо не са по- различни от "камъка" който ползваш. Просто внимавай със силата която прилагаш, да не превъртиш някоя резба.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот nonameee9 » Нед Окт 03, 2010 7:20 pm

Добре мерси Ozzy :peace: А на др. въпроси може ли някой да ми отговори, защото съм нов и не разбирам толкова много :beer:
nonameee9

Мнениеот did » Нед Окт 03, 2010 9:02 pm

nonameee9 написа:Добре мерси Ozzy :peace: А на др. въпроси може ли някой да ми отговори, защото съм нов и не разбирам толкова много :beer:

Другите ти въпроси нямат отговор. Феринито не е колело за скачане и подобни дивотии. Ако ще го съсипваш така, по-добре го продай още сега, докато става за нещо и струва нещо, а и докато ти си още здрав. После събери 1000-1500 лева и си търси ново.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 03, 2010 9:32 pm

Ха, а на мен някой ми каза, че става за малки дропчета и каране на задна..
CC Designs

Мнениеот did » Нед Окт 03, 2010 9:42 pm

В този ценови клас е най-доброто, но ако смяташ основно да скачаш и да правиш номера, това не е колелото за теб. Ще направиш десетки смени на части и накрая ще ти излезе по-скъпо от нов велосипед, който си е предвиден за тези неща. За тия пари - толкова.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 03, 2010 9:44 pm

Добре, благодаря!
CC Designs

Мнениеот nonameee9 » Нед Окт 03, 2010 10:22 pm

Абе did ти обичаш да се правиш на интересен или това ти е ген ?! АЗ КАЗАХ ЧЕ ОТ МОЯТА ТЪПА ГЛАВА ДА СКАЧАМ ПО 4-5 СТЪПАЛА СЪМ РАЗБИЛ ГЛАВИНАТА ТОВА НЕ Е ВСЕКИ ДЕН АМИ 3-4 ПЪТИ ! ! И питам какви нови главина, шини и спици да сложа, ти ми отговаряш че нямали отговор и ми развиваш теорий, че това не било колело за скачане ?! Аз да съм казал че ходя на Сопот да се спускам ?! Това са скоци от по 30 см. Да вярно,знам че не е колело за такива скоци и няма да ги правя повече и така или иначе ще сменя главините такаче какъв е проблема ?! :dontknow: :dontknow:
nonameee9

Мнениеот itzo_17 » Нед Окт 17, 2010 6:23 pm

Ето няколко снимки и на моето ферини :D
17102010_012.jpg
(372.01 KiB) 360 пъти

17102010_013.jpg
(425.84 KiB) 279 пъти

17102010_006.jpg
17102010_006.jpg (304.52 KiB) Прегледано 3982 пъти
itzo_17

Рейтинг: 1200

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 17, 2010 7:36 pm

Хора. Паднах с колелото и сега лостчето за смяна на по-ниска предавка май се е изкривило, а другото не иска да качи на по-висока от трета. Някакви идеи как да го оправя? Дерайльора е заден и е Shimano Acera. За да не ме погнете отново искам да кажа, че само аз съм си виновен и дерайльора работеше перфектно преди това.
CC Designs

Мнениеот PowerSlide » Пон Окт 18, 2010 6:47 am

CC Designs написа:Някакви идеи как да го оправя?

Да.
С помощта на всякакви инструменти и подръчни средства се стараеш да върнеш всичко изкривено до положението преди падането. Можеше и сам да се досетиш, нали :eek3:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот CC Designs » Пон Окт 18, 2010 1:10 pm

На мен въпросът ми беше по-скоро как да оправя лостчето, кеото качва на по-високи, защото както казах - не иска на по-висока от трета.
CC Designs

Мнениеот bio » Пон Окт 18, 2010 1:21 pm

човече, как искаш да ти се помогне като на теб не ти е ясен самият принцип на работа на тази глупост задният дерейльор ?!? поради тази причина нищо не обясняваш ... нищо конкретно не казваш. ако имаш желание прочети как работи тази макина, как се настройва .. изясни си нещата и тогава питай конкретно ... ние да не сме bike fairies ?!?
може да ти се скъсано жило, може да имаш камъче в дерейльора ... всичко може ... да е ...
хвани жилото на дерейлора и се опитай да го издършаш за да мине на по-горна предавка .. демек да свършиш работата на командата ... ако премине на по-горна значи проблема е в командата, ако пак ти запъва .. проблема е другаде.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот CC Designs » Пон Окт 18, 2010 5:03 pm

Сега си поиграх малко с жилото. Почти всичко се оправи. Е... щастието не винаги е пълно. Не иска да качи от втория на третия... как се казваше... Абе отпред са три, а отзад 8 :D. Отзад не иска да свали от 2 на 3.
CC Designs

Мнениеот bio » Пон Окт 18, 2010 5:20 pm

чети бе, келешче малко !!! не ти ли писна само да питаш ... виж загубените статии и научи нещо ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Falcor » Пон Окт 18, 2010 6:19 pm

CC Designs шапка ти свалям пич, успя да ядосаш най-търпеливия обясняващ в форума :rofl:
Bio ела утре да пиеш по бира със светулките да се успокоиш :beer:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот CC Designs » Пон Окт 18, 2010 6:29 pm

bio написа:чети бе, келешче малко !!! не ти ли писна само да питаш ... виж загубените статии и научи нещо ...

А аз какво питах в последното си мнение бе...?!
CC Designs

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 6:33 pm

CC Designs написа:
bio написа:чети бе, келешче малко !!! не ти ли писна само да питаш ... виж загубените статии и научи нещо ...

А аз какво питах в последното си мнение бе...?!

Какво си писал? Научи ли кое как се казва? Прочете ли статията за настройките на дераельорите? Като не знаеш кое как се казва даже и не можеш един читав въпрос да зададеш, съвсем естествено успя да ядосаш даже и bio, което винаги съм смятал за почти невъзможно.

За домашно за утре, да препишеш на ръка по три пъти всички статии от този раздел на сайта: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair

Ще те изпитам!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bio » Пон Окт 18, 2010 7:04 pm

а вие, целунахте ли иконата с моя лик ?!? кво ме направихте .. да не се ядосвам, аз съм най-големият хейтър ... ай стига
CC Designs: може да не си питал, ама пак ревеш - нещо те притеснява. без четене хавата няма да стане, ако няма минимални технически познания пак няма да стане ... без правилни обяснения само господ може да ти помогне ... :>
след като си ръчкал жилото и хавата се е оправила значи някъде по неговия път има проблем. огледай всичко, брони, чашки ... самото жило ... ако това 2-ри и 3-ти венец от последният ти пост и 3-ти венец от предпоследният ти пост, когато не минаваше над 3-та предавка .. са едно и също нещо -> (схвана ли ми мисълта) че жилото ти заяжда точно в тази позиция ... качи още една предавка отгоре, спри да въртиш педалите,свали 2 предавки надолу и чак след това завърти педалите .. слиза ли тогава ... може това всичкото да го направиш като дигнеш задницата на колелото, не е задължително да си върху него.
виж, формулирай си правилно въпросите, обяснявай подробно отпред/отзад .. направо ме хвърляш понякога в тръстиката ... чети ги наистина тези темички за сервизирането, за самата работа на всичко по колелото, това е "пътя" ... и ще видиш, как след време няма да е нужно да питаш, а сам ще започнеш да си отговаряш и само ще искаш потвърждение. ще си изградиш подход и стил. другата възможност е да си го караш по старому, накрая никой няма да иска да ти отговаря и дори тогава да решиш да тръгнеш по "пътя" може да няма, кой да те води.
успех ти желая !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 7:08 pm

bio написа:... много дълъг пост ...

Ама ти сериозно ли очакваш някой да прочете всичкото това? :D

Аз бих препоръчал нещо, което се пише само с една дума: "СЕРВИЗ"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bio » Пон Окт 18, 2010 7:20 pm

did написа:
bio написа:... много дълъг пост ...

Ама ти сериозно ли очакваш някой да прочете всичкото това? :D

Аз бих препоръчал нещо, което се пише само с една дума: "СЕРВИЗ"

ти даже не можеш и правилно да ме цитираш, утре да целунеш иконата два пъти :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот CC Designs » Пон Окт 18, 2010 7:29 pm

Всичкото го прочетох, не съм мързел. Всичко правих като дигах задната гума и обръщах колелото, не съм го изкравал защото вали и сега ще пробвам и това, което каза. Нарочно в последния си отговор не попитах нищо, защото мислех да го заведа на сервиз (аз го мислех и преди това, но реших да попитам тук :)). Благодаря много на bio за оказаната помощ. :bowdown:
CC Designs

Мнениеот kubetata » Сря Окт 20, 2010 9:25 pm

bio написа: :>

:offtopic:
Този емотикон ми го беше написал човека на който си продадох Орбеата. Таа, ако сте вие да ви питам дали сте доволен от рамката? Да знам дали да си взимам пари за колело като излизам извън страната. :idea:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот CC Designs » Чет Окт 28, 2010 7:34 pm

Забравих да напиша, че всичко се оправи. Първоначално 5-та нещо правеше проблеми, ама след няколко км каране се оправи :beer:
CC Designs

Мнениеот Asho » Съб Окт 30, 2010 6:16 pm

И аз се сдобих с Феррини това лято. :D Тази "гад" ме зариби по калта и прахоляка :popcorn: и ме кара да се заглеждам и замислям за някой дзвер, но има време :) . За винтилите да вметна, че не е нужно да се разпробива отвора, за да се сложи вътрешна с автомобилен. Достатъчно е да се махне черната гумичката от дупката на каплата. Това от опит го казвам. А за тракането отзад може да е от разхлабена спица, също от опит. :idea:
Beat the machine that works in your head!
Аватар
Asho

Рейтинг: 1205

Мнениеот nonameee9 » Чет Ное 04, 2010 8:39 pm

Хора помогнете, левият ми курбел се развива постоянно и постоянно го затягам. Кажете някакво лепипо за резби да го залепя, защото това е единствената ми алтернатива вече :dontknow: . Моля пишете само ако сте сигурни в това което пишете. :peace: :wavey:
nonameee9

Мнениеот did » Чет Ное 04, 2010 9:19 pm

nonameee9 написа:Хора помогнете, левият ми курбел се развива постоянно и постоянно го затягам. Кажете някакво лепипо за резби да го залепя, защото това е единствената ми алтернатива вече :dontknow: . Моля пишете само ако сте сигурни в това което пишете. :peace: :wavey:

1. Ползвай качествен инструмент за затягането с голямо рамо.
2. Ползвай Локтайт за резби.
3. Ако болтовете за стягането на курбелите ти не са с глава за шестогран, най-добре си купи нови качествени болтове.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nonameee9 » Чет Ное 04, 2010 9:47 pm

Добре, мерси много did, ще си купя такива болтове и ще го залепя за всеки случай :D . Дано така поне се оправи :beer:
nonameee9

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти