Мнения за велосипед Drag

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Мнения за велосипед Drag

Мнениеот tbk515 » Вто Ное 29, 2011 8:59 am

На zx-3 колко широки гуми могат да се сложат; колко отпред и колко отзад? Питам, защото смятам тази зима вече да карам през мокрия/заснежен път, а не като минали години да заземявам байка през зимата!
Благодарим!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот dirtnewbie » Вто Ное 29, 2011 2:18 pm

Мисля, че до към 2.30 -35 трябва да станат. Но няма смисъл по-широки от 2.25. За зимата за градско каране ти трябва гума с подходящ грайфер.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот tbk515 » Сря Ное 30, 2011 8:44 pm

Все още никой не ми е отговорил на предния "глуповат" въпрос. :dontknow: ?

dirtnewbie написа:Мисля, че до към 2.30 -35 трябва да станат. Но няма смисъл по-широки от 2.25. За зимата за градско каране ти трябва гума с подходящ грайфер.

Мааалко по-ясно може ли? Какво имаш впредвид "с подходящ грайфер"? С повече грайфери, гумата да е направена от по-мек материал или ... ?

Оффф! Тия финикийци са много :crazy: , за да измислят парите!

Благодарим!
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Сря Ное 30, 2011 10:17 pm

Грайферът трябва да има добро сцепление с асфалта. Примерно ако си на лед и нямаш хубава гума с хубав грайфер, ти ще паднеш и ще се размажеш на тоя лед. По-мек грайфер вероятно би бил по-добър, отколкото някой твърд.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот rees » Чет Дек 01, 2011 8:36 am

tbk515 написа:Все още никой не ми е отговорил на предния "глуповат" въпрос. :dontknow: ?

dirtnewbie написа:Мисля, че до към 2.30 -35 трябва да станат. Но няма смисъл по-широки от 2.25. За зимата за градско каране ти трябва гума с подходящ грайфер.

Мааалко по-ясно може ли? Какво имаш впредвид "с подходящ грайфер"? С повече грайфери, гумата да е направена от по-мек материал или ... ?

Оффф! Тия финикийци са много :crazy: , за да измислят парите!

Благодарим!

Нарича се шарка на гумата и всяка една шарка, предполага съответни плюсове и минуси. Материалът доколко е мек, предразполага към други плюсове и минуси, съответно по-мек материал: по-добро сцепление с почвата, но по-бързо износване. По-твърд материал: по-лошо зацепване с почвата, но по-дълготрайни. Идеалната среда не съществува, тя е различна за всеки. Прочети тази статия и ще научиш нещо повече. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот tbk515 » Пет Дек 02, 2011 9:11 pm

:bigeyes: Колкото повече се ровя, толкова повече въпроси откривам. :bigeyes: Последният ми въпрос е свързан с вилката на zx-3 а той е: разбрах, че не може да се заключва, а може ли да се настройва колко мека/твърда да е?

Благодарим! :look:
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Пет Дек 02, 2011 10:50 pm

Не, не може. Такива вилки нямат регулиране на твърдостта. Може да си вземеш една SR Suntour XCR по-натам, защото за по евтина вилка не се сещам. Също така може да намериш и RockShox Tora за около 200 лв. тук във форум.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот icko0o » Пет Дек 02, 2011 11:22 pm

Каквко толкова го дъвчеш този Драг и аз незнам,първо-отговорите на доста от въпросите си можеш и сам да ги намериш,без много усилия,второ-какво толкова му мислиш,зимай го и му се радвай колелото не е лошо. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот dirtnewbie » Пет Дек 02, 2011 11:41 pm

Най-вероятно сам си изкарва парите и ги цени. Не иска да ги мята на вятъра за нещо, което не знае какво представлява точно. Това, че ти си хвърли парите за разнообразие, не е по-добре. :idea: Правилно си пита човекът.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот icko0o » Пет Дек 02, 2011 11:53 pm

Изобщо не те интересува защо и как съм си хвърлил парите,парите са ми дадени от родителите ми за училище ,не са ми дали никаква друга сума освен тази за училище,аз съм стоял гладен през междучасията за тези спирачки,докато приятелите ми илизат вечер по дискотеките и на заведенията аз стоях пред компютъра щото спестявах,така че,за какво и защо съм ги похарчил засяга само мен и хората които са ми дали парите (родителите ми)

п.п. Погрешно си ме разбрал,идеята ми не беше да си харчи парите ейтака на бързо,но няма как да намери идеалното колело на такава цена.
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот dirtnewbie » Съб Дек 03, 2011 12:29 am

Много добре знам какво съм казал. И аз съм гладувал, но това не е като да работиш по 9 часа на ден. Вкъщи винаги има нещо за ядене.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Съб Дек 03, 2011 10:15 am

dirtnewbie написа:Най-вероятно сам си изкарва парите и ги цени. Не иска да ги мята на вятъра за нещо, което не знае какво представлява точно. Това, че ти си хвърли парите за разнообразие, не е по-добре. :idea: Правилно си пита човекът.

Правилно е написал колегата. Бачкам 6 дни в седмица по 10-12 часа на ден и надника не ми надхвърля 11 лева. Разходите съм си ги ограничил до 40 стотинки на ден. Все пак малко или много искам нещо по-свястно. А и както написах по-горе, много съм изостанал с материала.

Сега като се загледах в седалката, струва ми се, че тя не може да наклони напред или се бъркам. Може ли да се наклони или трябва да я сменям, или друго колче да си търся?

Благодарим!
Аватар
tbk515

Мнениеот penmark » Съб Дек 03, 2011 10:35 am

Тя че се навежда, навежда се. Я кажи колко пари ще го плащаш тоя ZX-3? Защото 459лв са много пари за тоя велосипед.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот tbk515 » Съб Дек 03, 2011 11:10 am

penmark написа:Тя че се навежда, навежда се. Я кажи колко пари ще го плащаш тоя ZX-3? Защото 459лв са много пари за тоя велосипед.

Колко, колко? Ами 460 лв. А ти какво друго можеш да ми препоръчаш за тези пари, като трябва задната главина да е на шлиц?
Аватар
tbk515

Мнениеот penmark » Съб Дек 03, 2011 11:21 am

Виж тоя Крос, ако го има някъде
http://www.crosscycle.com/promo/paralax2vb.html
и аполона
http://bikesport.bg/bg/products/178-spr ... %B4%D0%B8_
и ферини р3
http://bikesport.bg/bg/products/83-ferr ... %B4%D0%B8_

Предимствата им спрямо Драга са сменяемо ухо на дерайльора и по-добрата вилка.

гледам, че си от Пловдив
адреса на последните 2 колела
4027, Пловдив
П.К. 17
България
Аватар
penmark

Мнениеот tbk515 » Нед Дек 04, 2011 8:37 pm

penmark написа:Виж тоя Крос, ако го има някъде
Предимствата им спрямо Драга са сменяемо ухо на дерайльора и по-добрата вилка.

Само ми допада на външен вид Cross GRX8 тъмния вариант, който варира от 560 до 715 лева за почти едни и същи части. А и незнам, доколко са актуални тези цени в нета.
Феринито хич не ме кефи!
А за Аполона незнам какво да кажа. Все едно децата от детската градина са се учили да рисуват.

Относно "ухото", което липсва на Драга, май-май се продават допълнително едни предпазители, които опзават целия дерайльор. Или се бъркам?!
Евентуално, ако спечеля от тотото, което не играя, може да се замисля за нещо по-така! :bowdown:
Аватар
tbk515

Мнениеот tbk515 » Вто Дек 06, 2011 8:04 pm

След като изчетох не малко материал от сайта и форума, стигнах до личен извод, че най-добре ще ми пасне Drag C-1 като рамка. Според вас кой е по-добрия вариант: Pro или Comp версията като цена/качество? Или цената си казва думата? Също така ме вълнува, дали рисунките и надписите по рамката са лепенки или е боя? Стигнах до този избор, защото пътя до работата и е осеян с дупки, ако пък се кача по тротоара да карам, означава да скачам от бордюрите и т.н., дъра-бъра. Четох, също така мнения, в които се пише, че в много случаи този модел се ползва по не предназначение, но никъде не прочетох да се употребява за градско колоездене! Така че, смятам в петък да ходя на проба. Дано ми допадне и физически рамката.
Аватар
tbk515

Мнениеот ferriniRider » Вто Дек 06, 2011 10:57 pm

С1 е правен по-скоро за планински спускания - колелото, което ти препоръчвам е Ферини Р3. От личен опит - колелото като части е добро, лесно се кара, леко е. Можеш да го караш както в града така и от време на време в планината, но не екстремно. Карал съм го в Пловдив и е идеалното колело :agree: Можеш да погледнеш и към Аполона - напълно сходни са като окомплектовка.
Само че не знам дали го има феринито на 470лв вече.

Успех в избора ! :smokin:
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Мнениеот tbk515 » Сря Дек 07, 2011 7:52 pm

Снощи забравих да споменя, че вчера ходих да гледам Аполона и някакси не ми допадна. Също така и огледах и Феринитата и абсолютно не ми хващат окото! Явно е, че съм болен вече към Драг! :smokin:

:boggled: :eek3:
Аватар
tbk515

Мнениеот ferriniRider » Чет Дек 08, 2011 9:45 am

Гледай командите да са палцови ! Задължително !
ferriniRider

Мнениеот tbk515 » Пет Дек 09, 2011 8:05 am

vlakadjiqta написа:Гледай командите да са палцови ! Задължително !

Знам. Другия тип изобщо не са ми удобни!
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Пет Дек 09, 2011 3:04 pm

Доколкото рабзбрах, ти вече си спрял окончателно на Драга. Предлагам ти ако имаш парите да ходиш да го взимаш, че тук се изпотрепахме да пишем, а колелцето още не сме го видели. Сигурен съм, че няма да съжаляваш. Може да го снимаш и да ни го покажеш, нищо че ще бъде същото като от сайта. :eyebrow:
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Пет Дек 09, 2011 6:27 pm

dirtnewbie написа:Доколкото рабзбрах, ти вече си спрял окончателно на Драга. Предлагам ти ако имаш парите да ходиш да го взимаш, че тук се изпотрепахме да пишем, а колелцето още не сме го видели. Сигурен съм, че няма да съжаляваш. Може да го снимаш и да ни го покажеш, нищо че ще бъде същото като от сайта. :eyebrow:

Спрях се на Драг, защото на не малко сравнения попаднах, откъм компоненти, здравина и т.н. Засега се опитвам да събера кинти за С-1 про-версията.
Относно снимките, обещавам да кача като го взема и "понакича" малко, за да бъде по-добро представянето!
Само 1 въпрос ме гложди: фабричните гуми, с които излиза на пазара С-1 Про - Schwalbe Table Top, 26" x 2.25" стават ли за мокро/заснежено време в града, защото ги препоръчват за Dirt? Лека от мен, засега!
Аватар
tbk515

Мнениеот ferriniRider » Пет Дек 09, 2011 6:38 pm

tbk515 написа:
vlakadjiqta написа:Гледай командите да са палцови ! Задължително !

Знам. Другия тип изобщо не са ми удобни!

Не само че не са удобни, ами и не работят както трябва.
ferriniRider

Мнениеот dirtnewbie » Пет Дек 09, 2011 6:39 pm

Наистина, по-добрият избор е С1. Но тук идва и проблемът с парите и не мислиш ли, че щом ще го караш повече в града няма да има смисъл да дадеш толкова пари за едно колело? И все пак радвам се, че си решил да вземеш още по-добро и колкото до въпроса ти - Да, карал съм с тях на мокро и на сняг. Нямам големи оплаквания, защото и самата шарка на гумата е направена, така че да се получава по-голямо сцепление със земята и да има по-голям контрол в/у велосипеда. Но все пак, ако решиш, че гумите не са подходящи, то тогава вземи някои с горе-долу голям грайфер и е желателно да бъде по-мекичък.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот ferriniRider » Пет Дек 09, 2011 8:02 pm

tbk515 написа:
dirtnewbie написа:Доколкото рабзбрах, ти вече си спрял окончателно на Драга. Предлагам ти ако имаш парите да ходиш да го взимаш, че тук се изпотрепахме да пишем, а колелцето още не сме го видели. Сигурен съм, че няма да съжаляваш. Може да го снимаш и да ни го покажеш, нищо че ще бъде същото като от сайта. :eyebrow:

Спрях се на Драг, защото на не малко сравнения попаднах, откъм компоненти, здравина и т.н. Засега се опитвам да събера кинти за С-1 про-версията.
Относно снимките, обещавам да кача като го взема и "понакича" малко, за да бъде по-добро представянето!
Само 1 въпрос ме гложди: фабричните гуми, с които излиза на пазара С-1 Про - Schwalbe Table Top, 26" x 2.25" стават ли за мокро/заснежено време в града, защото ги препоръчват за Dirt? Лека от мен, засега!

Драг Онтарио погледнал ли си ?
ferriniRider

Мнениеот tbk515 » Пет Дек 09, 2011 8:46 pm

vlakadjiqta написа:Драг Онтарио погледнал ли си ?

Дам, преди време, когато се спрях на ZX-3! Също така и всички други модели до С-1. Според примерите, на които попадах, С-1 трябва да ми е удобна! А и стария байк е със права тръба и ми е омръзнало да стоя на пръсти (на краката) по светофарите, пояснявайки че съм го настроил за моя ръст. Според геометрията на С-1 (на теория) не би трябвало да стоя на пръсти! Та така! Лека засега!
Аватар
tbk515

Мнениеот penmark » Пет Дек 09, 2011 9:47 pm

Уоу! Което и да е колело като му настроиш седалката за ръста си няма да можеш да стъпваш на светофара седнал! За да стъпваш ще трябва да свалиш седалката. А със свалена седалка ще те болят колената при въртене.
Или караш по пътя и на светофара стъпваш на тротоара, или слизаш от седалката.
Аватар
penmark

Мнениеот head_up » Вто Дек 13, 2011 3:25 pm

penmark написа:Или караш по пътя и на светофара стъпваш на тротоара, или слизаш от седалката.

Или следиш светофара отдалече и доста често изобщо не ти се налага да спираш напълно :) Правилно, че трябва да може човек да изпъне крака, при мен седалката съм я сложил мъъъничко по-ниско от правилната позиция и пак стъпвам на пръсти на земята, но за сметка на това ми е удобно при по-пресечен терен (пешехождащи дървета по тротоарите например :eyebrow: ) Взимай го това колело, по-добро от търсенето на най-подходящото колело е карането на твое собствено колело ;)
head_up

Рейтинг: 1240

Мнениеот tbk515 » Съб Дек 17, 2011 8:52 am

Край на темата!
Аватар
tbk515

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти