Избор на градски велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на градски велосипед

Мнениеот uCkPeH » Вто Дек 11, 2012 4:05 pm

Бях с Драг Хакер преди време. Карах го из града, но не по шосето а тротоари стълби и т.н. Не си усещах китките и рамената след всяко каране. Смених го с Рам НТ2 и съм мноооого доволен. Карам си, минавам си откъдето искам, здрав велосипед, омекотява всички препядствия а и е малко по-лек. Така че ако ще караш по шосетата из града, по добре си вземи Драг Хакер. Евтино бюджетно колело със здрава стоманена рамка. А ако ще караш по стълби тротоари и надигнати от корени плочки из варна, които никак не са малко Рам НТ1 е добър избор. Леко. мека вилка а и можеш да си избереш каквато искаш комбинация от цветове. А отделно можеш да си отидеш и на планина с него и да се спускаш по по-леки терени с неравности и т.н. Докато Хакера те ограничава заради твърдостта си.

А относно за скотт-а, доколкото съм чувал от тук от там, при тях плащаш голям процент отгоре само заради марката. Тоест един български велосипед като Кросс например, с тези компоненти ще ти излезе доста по-евтино от скот-а.
Аватар
uCkPeH

Рейтинг: 1240

Мнениеот halcor » Вто Дек 11, 2012 5:40 pm

Айде и от мен 2 стотинки, че я видях тая тема:

1ва: не само, че колкото по-просто - толкоз по-надеждно, ами обикновено и по-леко

2ра: твърдо за твърда вилка в града и за правилните гуми с правилното налягане + удобно кормило и грипове за обиране на вибрациите. също така, много почнах да уважавам 29" колела ;)

П.П. Научете се да скачате върху бордюрите, не губите скорост и не ви трябва мека вилка :P
Аватар
halcor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Slade » Вто Дек 11, 2012 11:26 pm

И аз мисля, че градското колело с лека твърда вилка и 28-29" гуми е идеално за целта. Баща ми си купи такова за града (28-ца) с полусликове и си спомням веднъж как прибирайки се от работа го засякох по велоалеята на Борис - аз въртя като улав нагоре с гуми 2.1, а той прави по два оборота, подминава ме и си почива докато аз го настигам...
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти