Е, аз имах предвид, че бордюри и дупки има в града, а това е планински велосипед. Нищо повече. Всъщност обаче паветата са си добра настилка за такъв байк, защото всъщност те са най-неагресивната към гумите настилка понеже отдавна са се излъскали до гланц. То е ясно, че няма идеални условия за каране, а да се кара колелото с кола да Витоша си е простотия според мен. Пък и като се изтъркат гумите, ще се сменят. Така е по-добре отколкото да се нацепят с времето неизхабени въобще, защото все пак са консуматив.
Пък за спирането с хидравлики - опит му е майката, но според мен не трябва да се прекалява с ползването само на предната спирачка най-малкото заради вилката, а и за да не се износват само предната спирачка и диск. Като цяло, както и при колите идеята е да се кара така, че максимално рядко да се ползват спирачките при висока скорост и никога да не се "кове". В града това не е лесно, но все пак е желателно, защото едно блокиране на гумите може да бъде много опасно. Важното е че спирачките са хидравлики, което означава, че минимално усилие върху лоста също ги задейства. Просто ще се научих да ги натискаш плавно и лекичко и тогава докато се стигне до блокиране, вече ще си спрял.
Абе, както викат в Самоков по повод ските - "Каране му е майката".
Пробвай го някой път на истинско витошко каране с изкачване и спускане по извита пътека /От Княжево през Бялата вода до Златните Мостове например/ и сам ще разбереш възможностите на байка и твоите. При спускането в началото давай по-леко на завоите и наистина не натискай спирачки в самите завои, а преди тях.