Новак си търси твърдак за около 600лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новак си търси твърдак за около 600лв

Мнениеот Djani_Varna » Сря Фев 04, 2015 10:37 am

Някога някой от тука карал ли е sprinta? Искам да разбера дали е удобен за каране.. Издражливи ли са му главините, каплите, защото за мен те са най-големия проблем :bawling: Надявам се при проблем гаранцията да приеме всичко...
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Рейтинг: 1259

Мнениеот kobso1245 » Сря Фев 04, 2015 12:47 pm

Е ти си 60кг, ще те издържат...
Сега колко време ще издържат точно -не знам, ама ако не го силиш много и си го караш както си трябва-не смятам, че ще имаш проблеми.
За гаранцията какво покрива и какво не-пише си го на гаранционната карта.
Относно инфото за вилката, която си пуснал-това НЕ Е Nex, доколкото виждам.
За заключване-да, хубаво е да има. Поне за мен е задължително да има, щом ще въртиш.
Ако се съмняваш дали въобще има-драсни на сайта, от който ще поръчваш, предполагам ще ти кажат.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Djani_Varna » Сря Фев 04, 2015 3:27 pm

Писах им сутрин чакам отговор :)
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот Djani_Varna » Пет Фев 06, 2015 10:02 am

Явно няма да ми отговорят.. Някой може ли да ми каже дали има смисъл да заключвам вилката?
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот victortrt » Пет Фев 06, 2015 11:24 am

По принцип има смисъл, защото при въртене по асфалт е по-добре да ти е заключена или твърда вилката. Това важи най-вече при бързо каране и особено при каране на педали.
На предложения от мен спринт аполон, който има и вариант в черно, вилката се заключва.
Авалонът е с хубава рамка и се предполага, ако въртиш седнал, вилката да не ти потъва по равен път, а само да обира неравности, но все пак е по-хубаво да се заключва.
Но щом ти харесва кроса, си го вземай, пак ще върви. Така или иначе след време ще се наложи да смениш вилката.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Vorac » Пет Фев 06, 2015 11:31 am

Е аз съм на противоположното мнение, ама този въпрос явно е отворена дискусия като цяло. Факт е, че на качването на Черни Връх миналото лято 160мм въздушна вилка не потъваше докато въртя нагоре. Какво да говорим за един XCR, дето ще спече след 2 месеца каране и в дупките няма да се сгъва даже :Д

За каране на педали или състезателно спринтиране - да, разбира се, заключванне, и то от кормилото, е необходимо.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот kobso1245 » Пет Фев 06, 2015 12:01 pm

Vorac написа:Е аз съм на противоположното мнение, ама този въпрос явно е отворена дискусия като цяло. Факт е, че на качването на Черни Връх миналото лято 160мм въздушна вилка не потъваше докато въртя нагоре. Какво да говорим за един XCR, дето ще спече след 2 месеца каране и в дупките няма да се сгъва даже :Д

За каране на педали или състезателно спринтиране - да, разбира се, заключванне, и то от кормилото, е необходимо.

Ъъъъъъъ с каква вилка точно караш?
Иначе тя и моята не потъва(пак е въздух и говорим при въртене седнал), ама при въздуха има и нещо друго-самите въздушни вилки са с малко по-висок праг на отключване(затова и не обират по-малките неравности толкова хубаво като пружинните) и можеш да си перкаш с незаключена вилка.
В темата обаче говорим за велосипед, който ще се ползва ако не строго, то 80% само на асфалт. А такъв велосипед без заключване според мен не може, най малкото че ако тръгнеш да набираш яко на педали ще се чудиш за чий ти беше да си вземеш вилка без заключване...
Сега, има и нещо друго, ако си говорим честно-за такова каране твърда вилка ще му е перфе(хем ще свали и доста тегло от велосипеда), ама е казал, че ще има и малко въртене по черен път, който не го знам какъв е, затова официално не го предложих тоя вариант.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пет Фев 06, 2015 12:15 pm

Към поста на Vorac
Не ща да споря, пък и съм казал, че кроса и така става.
Проблема на младежа е, че става въпрос за вилка сънтур nex, която е много далеч от въздушна с ход 160 мм и мисля, че е доста мека, макар и с малък ход. Желателно е геометрията на велосипеда да е изчислена така, че вилката да не се сгъва при педалиране, но дали е така, никой не знае. Така или иначе тази вилка няма да се ползва дълго. :beer:
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пет Фев 06, 2015 12:21 pm

Така, де, и е най-добре ако може да отиде в някой магазин и да го поразвърти малко, за да види как е вилката.
Ние тук можем да си пишем, ама нито знаем за какви кила е пружината, нито как работи самата вилка, нито какви навици за педалиране си е изградил авторът.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пет Фев 06, 2015 6:24 pm

Djani_Varna написа:Явно няма да ми отговорят.. Някой може ли да ми каже дали има смисъл да заключвам вилката?

Я виж тук http://olx.bg/nov-cross-razor-i69129962
victortrt

Мнениеот Djani_Varna » Съб Фев 07, 2015 12:50 pm

Cross Razor е доста добър, но не е мой стил.. Ще отида в два-три магазина и ще попитам за Sprint-а а дали ще трябва да я сменям вилка след 1-2 години?
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот kobso1245 » Съб Фев 07, 2015 1:47 pm

Djani_Varna написа:Cross Razor е доста добър, но не е мой стил.. Ще отида в два-три магазина и ще попитам за Sprint-а а дали ще трябва да я сменям вилка след 1-2 години?

Е те каквото и да ти отговорят то си зависи от теб.
Как се поддържа, как се кара, КОЛКО се кара(като км/година).
Доколкото схванах става въпрос за ХС(<insert буква>), която е като цяло нисък клас, особено ако се кара дълго време и не се поддържа ще трябва да се смени.
Ама има и друго-ако се запалиш по някое време ще разбереш, че искаш нещо по-добро, и смяната ще си дойде от самосебе си..
kobso1245

Мнениеот venko_g » Съб Фев 07, 2015 4:29 pm

Колега, от опит макар и повече жизнен отколкото при велосипедите мога да ти кажа, че е по-добре да купиш и използваш нещото отколкото да си прекараш времето в избиране. Колкото и да избираш и премисляш и претегляш накрая все за нещо няма да са ти стигнали парите и няма да си взел перфектното.

За това вземи си колело, което да ти легне на душата и джоба и карай! Пък ако установиш след Х или ХХ или ХХХ километра че нещо не ти е ок, вече ще имаш достатъчно опит и отправна точка, за да знаеш какво ти пречи и да го смениш.
venko_g

Рейтинг: 1200

Мнениеот Djani_Varna » Съб Фев 07, 2015 7:05 pm

Аз до сега съм карал байкове за по 200-250лв.... Не знам какво е то да поддържаш вилка, защото първо че съм бил малък второ, че какво ще поддържаш на 40мм вилка която е Zoom :D Та карах си моя байк, който е на 5г, който беше преди 5г на цена 250лв, но се радвам се до сега го карах без проблеми.. Но тука стана преди година един проблем, по точно не един а доста на веднъж Луфт на задната капла, усукана рамка абе много неща.. И реших да си взема един читав байк :agree: Та в какво ще се състои поддръжката на тоя байк (Sprint)
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот victortrt » Пон Фев 09, 2015 2:18 pm

Ами то като начало почистване и смазване на верига и венци, смазване на вилка и при нужда основна профилактика, при крайна нужда - смяна на вилката. Казаното за спринта важи и за кроса, където е малко по - вероятно да си намериш после читава вилка за ви-брейк /както твърда, така и амортисьорна/.
Велосипед за 500 лева ще има нужда от подръжка и впоследствие от допълнителни разходи за резервни части. Приеми, че това е цената на по-ниската цена и не се чуди толкова.
victortrt

Мнениеот Djani_Varna » Сря Фев 11, 2015 9:06 pm

Случайно попаднах в една група във ФБ на една статийка, че колелата Drag Не стрували.... Ето я и статията
Защо да не си купувате велосипед марка - '1.DRAG' и да не пазарувате от онлайн магазин - '2.Screambikes' ?!?
Цените които виждаме по магазините се определят еднолично и по усмотрение на различните БГ "производители" и техните представители в търговската мрежа.
Така за едни и същи части и рамка с различен надпис, може да платите с 200лв повече. Запазен номер на 1.ДРАГ !
В последните години ,цените започнаха да се покачват със всяка година с около 50лв а, обяснението ,че китайците вече не искали да ядат само ориз ,ами към него да имало и гарнитура - пържола.Заради тази причина им били вдигнали заплатите и за това нашите "производители" респективно, вдигали цените на велосипедите. devil emoticon
Поради вече силната конкуренция и с цел атрактивни цени и най-вече да намалят разходите си, някои "производители" /сещате се кои/ , взеха да въртят номера от различно естество.
Като се започне от: отказ от гаранционно обслужване под различна форма или пробутване на велосипед с някоя друга заменена ниско бюджетна част в монтажа,най-вече практикувано при онлайн търговия.
Разбира се за последното се изискват помагачи, като най усърден в това отношение е онлайн магазин - 2.Screambikes.
Именно за това ,най-малкото за да са подготвени какво може да очакват бъдещите клиенти на този онлайн магазин, предоставям на Вашето внимание сагата с един клиент, решил да зададе няколко въпроса.
Клиент:
Здравейте
На колелото от долупосоченият линк и размер 18 / къде да видя мерките на тръбите / ? Имате ли достатъчно налични бройки ? http://screambikes.eu/…/9555-velosiped-drag-zx4-te-2014.html
2.screambikes.eu:
Здравейте
Не мога да Ви кажа какво количество имаме останало в момента.
Този размер 18" всъщност показва колко е дълга седалковата тръба - 18 инча. Вас коя тръба Ви интересува?
Клиент:
Водопроводната на комшийката ! /това е само мисловна реакция и не е писано/
Готово ,информирах се и си поръчах ! В понеделник щяло да пристигне със Спиди. smile emoticon Поздрави.
2.screambikes.eu:
Добре. smile emoticon
Клиент:
Здравейте! Имам един въпрос.
Закупих си от Вас въпросното колело, което пристигна днес.
Когато отворих кашона вкъщи и разгледах внимателно детайлите установих, че някои от тях не отговарят на описанието!
Става въпрос за следното колело:
http://screambikes.eu/…/9555-velosiped-drag-zx4-te-2014.html
частите които не отговарят са:
1) гумите не са Schwalbe Smart Sam 26X2.1 ,а вместо тях има други CONTINENTAL TRAFFIC 26X2.1"
2) размера на кормилото не отговаря на 680мм ,а е по късото 630мм
На пръв поглед не е кой знае какво, но това за мен е сериозен проблем, тъй като кормилото ще ми е късо и няма да ми се въже със стойката. От там идват предпоставки за болки в рамената и некомфорт за каране и т.н.
Гумите които са на колелото в момента, са с почти половин килограм по-тежки от тези които са посочени в описанието. Аз не си карам колелото пред блока или до магазина , а изминавам по 50 - 60 км на ден и за мен има значение теглото !
Въпроса ми е какво правим ???
2.screambikes.eu:
Здравейте
При производството на велосипедите понякога има промяна в компонентите, като винаги продуктите са същия клас. Така се е получило и във Вашия случай.
Заради подвеждащата информация Ви предлагаме ваучер за 7% отстъпка от следващата Ви поръчка.
Клиент:
Здравейте !
И как става така ,че винаги промяната на компонентите от БЪЛГАРСКИТЕ производители са винаги в тяхна полза ?
В случая, по-лоши и тежки гуми и по-късо кормило на по-ниска цена с 5лв /разлика 15%/.
Аз разбирам ,че нямате вина за тарикатлъците на прехвалената марка 1.DRAG и Ви благодаря за предложението, но мисля да се придържаме към законовите изисквания,
а именно:
'Когато потребителската стока не отговаря, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие - за негова сметка'
2.screambikes.eu:
(19:57:58 — премахнато)] Съобщението е премахнато.
Промяната не е в полза на производителя, а в полза на потребителя. Гумите Traffic са на едно ниво със Smart Sam, а относно кормилото - за колоездач използващ по-ниска рамка, е нормално, да има нужда и от по-късо кормило. Както написах и по-горе, компонентите на даден велосипед е възможно да бъдат променени, като при замяната продуктите трябва да бъдат от същия клас. В сегашния случай, смятам, че това нещо е изпълнено. Това не го практикуват само "тарикатлъците на прехвалената марка 1.DRAG", но и други големи производители на велосипеди.
В 7-дневен срок от получаването на даден продукт поръчан онлайн, можете да го върнете и даже транспортните разходи за това ще поемем ние.
Клиент:
Не съм Ви искал искал консултациите, кое на какво е еквивалент и кое е по-добро!
Много по компетентен съм от повечето от ВАС и не ми трябват разяснения ,още по-малко на юридическо ниво...
Това кое, кой, как практикувал хич не ме интересува, а това което сте дали в описанието и очаквам да получа като покупка от ВАС.
Купувал съм два велосипеда от sportdelivery и всичко е било точно, противно на вашите версии, за лотариен монтаж практикуван от всички производители.
Вече имам информация ,че от 1.DRAG са сглобили голяма част конфигурации с по-ниски и различни монтажи, които не отговарят на описанието на продавания продукт и доста хора ще се почувстват измамени и респективно ще Ви върнат стоката.
Вие сте много наясно ,че компонентите не отговарят, понеже сте отваряли кашоните ,най-малкото за да пускате гаранционните карти вътре, но пробутвате стоката на принципа ако мине номера.
Предлагам за да не се разправяме повече - /което ми е хоби/, да изпратите по куриер /за Ваша сметка/ точните гуми от описанието Schwalbe Smart Sam 26X2.1 , а аз съответно да му предам,неотговарящите чисто нови CONTINENTAL TRAFFIC 26X2.1 .
Кормилото няма да го сменяме,че става по-сложна работата, ще си го заменя с мое лично, по-дълго такова.
Относно дължината на въпросното кормило към съответният размер рамка, това принципно е така, но е и също въпрос на избор.
Принципа на онлайн търговията е ,че се пазарува по описание и следва то да е точно. Купувача си прави сметка именно по него и много добре си е преценил какво и защо купува!
Не съм фен ,на отстъпки и промоции под 30%
Поздрави !
Клиент:
Колко време Ви трябва за да отговорите? Вече 24часа няма резултат ! Обръщам Ви внимание ,че е във ваш интерес да го направите възможно най-скоро. Също така настоявам да знам с кой провеждам комуникацията ,за да споделя евентуално, непосредствените си впечатления от отношението му и професионалните му умения, на
хората от които си получава заплатата.
2.screambikes.eu: Аз съм Д***** П******. Нямах възможност да следя и отговарям на Skype съобщенията през последните два дни и заради това не съм Ви отговорил по-рано.
Нямаме възможност да Ви изпратим гумите. Както написах и по-горе - върнете ни велосипеда и ние ще Ви върнем парите заплатени за него. Единственият друг вариант е за ваучер от 7% отстъпка при следваща поръчка.
Клиент:
О.К.
Разбирам ,че инструкциите са да работите в тази посока и Вие ,г-н П***** сте принуден да се придържате към тях. Само малко тона, на моменти... но както и да е.
Аз велосипеда няма да си играя да връщам, понеже не ми се занимава с глупости и не съм за 5 - 10 лв,а още по-малко съм мошеник на дребно, за разлика от Вас.
Под ,Вас имам предвид 2.Screambikes и най вече, "великата марка" - 1.DRAG.
Държа да отбележа обаче,че много мразя разни тарикати да остават безнаказани, най-малкото защото / всяко ненаказано зло - поражда след себе си ново зло /. Такъв бизнес който чрез измами се опитва да
печели, не го чака нищо положително за в бъдеще.
Лично аз ,смятам да допринеса доволно, за нанасянето на няколко хиляди левове загуби на 1.Drag и съответно вашият магазин - 2.Screambikes.
Тъй като съм деен участник - същевременно член и дори организатор, на едни от най-големите групи и колоездачни клубове в гр.Варна ,мисля да сведа до вниманието на над 3 000 / хиляди / редовно практикуващи спорта/ хобито колоездене , защо никога да не пазаруват от Вашият магазин и за нищо на света да не си купуват велосипед марка 1.DRAG.
Както до мен , такa и до същите тези /редовно каращи велосипед / ,ежедневно се допитват хора с въпроса какъв велосипед да си купят и от къде? Едва ли ще препоръчаме вашият сайт и марката 1.Drag, за която имам много какво да кажа в негативен аспект, но това ще го запазя за бъдещите клиенти - колоездачи.
Може да информирате началниците си, че много хора с които съм разговарял са им обидени и за в бъдеще да не очакват нищо добро от гр.Варна.
Без уважение...

Извадка от "Гаранционните карти на - 1.DRAG" / всеки да си прави сам извода
Гаранцията не покрива:
1)Поддръжка на велосипеда
2)Ремонти произлизащи от нормалното износване на велосипеда (външни гуми,спирачки,верига,венци,средно движение, изкривяване на капли и ТАКА НАТАТЪК !!!
Тук е мястото да се зададе въпроса. Нещо въобще покрива ли гаранцията на велосипедите 1.DRAG ?!?
Това последното и т.н. / и така нататък/, е доста удобно и разтегливо понятие и може да означава ВСИЧКО. По точно означава,че за всичко ще се плаща ,а клиента ще духа супата.
Пример - 3.КРОС:
"Уважаеми Приятели,
Ние, Крос ООД, следим внимателно форума и Вашите мнения.
Последните два дни в темата възникват ред важни въпроси, на които сме длъжни да отговорим.
Нека започнем от гаранцията на велосипедите
Всички модели велосипеди Крос имат гаранция 2 (две) години , считано от датата на продажба на велосипеда. Две годишната гаранция е по закон в ЕС, никой не може и няма право да дава по-къс гаранционен период.
С цел по-добро обслужване големите търговци на велосипеди,издават собствени гаранционни карти. Ние, Крос ООД, нямаме нищо против това, но Ви съветваме при покупката на велосипеда ДА ИЗИСКВАТЕ да получите и фабричната гаранция, както и всички съпътстващи я материали – инструкции за ползване от Shimano, SR Suntour, Sram и т.н., както и фабричната инструкция за експлоатация на велосипеда. Всички тези материали се доставят с всеки велосипед на всеки търговец.
Какво е това „консуматив“? Единствено външните гуми на велосипеда и накладките на спирачките. Нищо друго! ВСИЧКО останало е предмет на гаранцията, включително каплите и наплетените колела!
Съветваме Ви след първите изминати 70 -80 км да посетите сервиза за профилактичен преглед и центровка на жила и капли.
ВЕЛОСИПЕДИТЕ „КРОС“ В ГАРАНЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖЕНИ БЕЗПЛАТНО, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ПРЕДОСТАВЯТ ФАБРИЧНА ГАРАНЦИОННА КАРТА ИЛИ ТАКАВА, ИЗДАДЕНА ОТ МАГАЗИНА, ОТ КОЙТО СА ЗАКУПЕНИ, В ОТОРИЗИРАНИТЕ СЕРВИЗИ НА КРОС ООД В ЦЯЛАТА СТРАНА."
P.S.
Може свободно да се публикува и разпространява.
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот kobso1245 » Сря Фев 11, 2015 9:36 pm

Е...логиката.
Не, че защитавам Драг, ама..случва се. Затова имаш 14-дневен срок за връщане.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Чет Фев 12, 2015 1:22 pm

Аз си мисля, че е нормално и Крос също да не сменят гаранционно износени от каране венци или разтегната верига, защото това е изхабяване от ползване, но няма как да проверим.
Драг имат все пак доживотна гаранция на рамката, което е важно. Крос й дават 2 години. Вилките също са с по-къса гаранция навсякъде и т.н. Отделно много кросове и в магазин не са с гумите от сайта, често слагат кенда на модели с континентал например.
Твоят човек много се е вързал, а и при еднакви цени в сайта и по магазините винаги е по-добре да се отиде в магазин и око да види, ръка да пипне.
Всеки има интерес да не сменя гаранционно части, зависи и от магазина, де.
От магазини съм чувал, че рам са най-ларж откъм гаранция, а драг - зле, но и за макс байк съм чувал, че не признават гаранцията ако премениш окомплектовката, дори ако смениш гумите на велосипеда.
А иначе вечна вилка и велосипед без нужда да даваш пари за подръжка няма да намериш. Никой няма да ти помпи гумите и да ти регулира спирачките безплатно и гаранционно.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Чет Фев 12, 2015 6:19 pm

" Никой няма да ти помпи гумите и да ти регулира спирачките безплатно" <-Крос го правят :Д
3-4 пъти съм ходил до магазина им, за да ми настройват скоростите. Един път даже ми напомпаха вилката, покарах малко, за да я пробвам, и пак ми я напомпаха.
Но и Драг правят същото(малки настройки за без пари принципно).
Иначе не знам някой да сменя гаранционно износени части. Тва все едно да ходя да ми сменят без пари накладките, гумите и т.н. А аз както карам..ще ги фалирам бързо-бързо :д
kobso1245

Мнениеот Pencho93 » Чет Фев 12, 2015 11:19 pm

kobso1245 написа:" Никой няма да ти помпи гумите и да ти регулира спирачките безплатно" <-Крос го правят :Д
3-4 пъти съм ходил до магазина им, за да ми настройват скоростите. Един път даже ми напомпаха вилката, покарах малко, за да я пробвам, и пак ми я напомпаха.
Но и Драг правят същото(малки настройки за без пари принципно).
Иначе не знам някой да сменя гаранционно износени части. Тва все едно да ходя да ми сменят без пари накладките, гумите и т.н. А аз както карам..ще ги фалирам бързо-бързо :д

Доживотна хартиена за драг гаранция и 2 години истинска за крос за рамките и за всичко, на мен крос ми смениха рамката за малка пукнатина, и спирачка без дори да съм питал дали ще ми я сменят, а на приятел с ДРАГ за ясно изразен дефект в заварка на рамката му отказаха гаранция, и то след като от магазина от който е купил колелото не на драг са приели рамката и при пращането на рамката към драг са отказали смяна с някакви си техни оправдания, от тогава драг рядко се поръчва в този магазин.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Мнениеот Djani_Varna » Нед Фев 15, 2015 6:53 pm

Така е... Между другото във Варна до Практикер-а са отворили някакъв магазин за байкове просто забелязах, но не видях името някой да знае как се казва магазина, защото са продавали хубави байкове.. Явно няма да са като на ''Метро'' или пък на ''Практикер'' :D Та както казвате трябва да се отиде на място да се види... Ако имам време ще отида също и в Drag Zone или пък имаше един магазин за байкове до кръглата банка до McDrive във Варна.. Ако има някой от Варна нека да каже какви байкове има на него магазин ако е ходил там :beer:
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 15, 2015 7:06 pm

Djani_Varna написа:Така е... Между другото във Варна до Практикер-а са отворили някакъв магазин за байкове...

Закъснял си с информацията. Магазина е "Декатлон". Отвориха го миналата година лятото. Не е само за велосипеди, а като цяло за спортна и outdoor (както е модерно да се казва) екипировка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Djani_Varna » Пон Фев 16, 2015 9:51 am

Ozzie написа:
Djani_Varna написа:Така е... Между другото във Варна до Практикер-а са отворили някакъв магазин за байкове...

Закъснял си с информацията. Магазина е "Декатлон". Отвориха го миналата година лятото. Не е само за велосипеди, а като цяло за спортна и outdoor (както е модерно да се казва) екипировка.

Има ли хубави байкове там смисъл такъв дали си струва да ходя да гледам нещо ако ми хареса?

П.П Между другото говорих с Drag Zone и казаха, че имат във магазина им DRAG ZX3 TE за 599лв с доживотна гаранция на рамката, а Cross и Sprint дават по 2 години :dontknow:
За сега съм се спрян на три байка... Питах много хора за тях дори и по магазини и не ми казаха лоши неща и за трите..аа оп грешка.. Казаха ми, че рамката на Drag-а била тънка и можело да се усука лесно.. Та не знам като имам време ще отида отново до Drag Zone-а да видя Drag-а по подробно също така и ще търся в другите магазини Cross GRX7 и Sprint Apolon 26... :eyebrow:
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 16, 2015 11:05 am

с доживотна гаранция на рамката

Случайно да си чел гаранционната карта?
Интересно ми е кога и колко точно е доживотна тая гаранция...
била тънка и можело да се усука лесно

Сигурно може, ако не я караш ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!

Драг-а не е нищо особено, аз все пак бих се насочил към Крос-а.
kobso1245

Мнениеот Djani_Varna » Пон Фев 16, 2015 11:45 am

Ясно... Както казах ще отида друго си е на каталог да ги гледаш друго си е на живо, но и аз мисля да се насоча към Кроса, ако му сложа едни хубави шосейни гуми.. :dontknow:
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот victortrt » Пон Фев 16, 2015 4:33 pm

Djani_Varna написа:Ясно... Както казах ще отида друго си е на каталог да ги гледаш друго си е на живо, но и аз мисля да се насоча към Кроса, ако му сложа едни хубави шосейни гуми.. :dontknow:

:rofl: :rofl: :rofl: На кой крос, на Cross GRX7 ли? :rofl: :rofl: Ти знаш ли какво е това "шосейни гуми" или просто си чешеш езика, че ти се и връзваме вече втора страница.
Ако говориш за хибрида /крос Авалон/, това първо не се разбира, но и пак не можеш да сложиш "хубави шосейни гуми", защото няма как да знаеш кои са хубави. Той е за трекинг гуми /30-35-40 мм широчина/, а не за шосейни, които са 23-25-28 мм широки и без грайфер.
Хайде като решиш нещо, просто задавай конкретни въпроси, ако искаш сериозни отговори.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 16, 2015 6:44 pm

victortrt написа:
Djani_Varna написа:Ясно... Както казах ще отида друго си е на каталог да ги гледаш друго си е на живо, но и аз мисля да се насоча към Кроса, ако му сложа едни хубави шосейни гуми.. :dontknow:

:rofl: :rofl: :rofl: На кой крос, на Cross GRX7 ли? :rofl: :rofl: Ти знаш ли какво е това "шосейни гуми" или просто си чешеш езика, че ти се и връзваме вече втора страница.
Ако говориш за хибрида /крос Авалон/, това първо не се разбира, но и пак не можеш да сложиш "хубави шосейни гуми", защото няма как да знаеш кои са хубави. Той е за трекинг гуми /30-35-40 мм широчина/, а не за шосейни, които са 23-25-28 мм широки и без грайфер.
Хайде като решиш нещо, просто задавай конкретни въпроси, ако искаш сериозни отговори.

Ъъъъ...на 21мм вътрешна ширина колело влиза 1.25 гума(559х32), така че няма НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ако е 17, та дори 19мм да се сложи 559х25 гуми.
На 7-цата май са 19-ки, не съм сигурен.
Не знам защо реши, че не могат да се сложат...и защо реши, че няма 30+мм гуми без грайфер...
kobso1245

Мнениеот victortrt » Вто Фев 17, 2015 9:09 am

Реших, че питащия просто си пише, без да влага смисъл в написаното. ГРХ 7 с тесни гуми е гротеска, дори да стане, рамката е дебела и няма смисъл да се кара така по шосе, по-добре е авалона. Просто ми се стори, че темата е станала като стена във фейсбук.
victortrt

Мнениеот Djani_Varna » Вто Фев 17, 2015 10:28 am

Добре.. Чувал съм, че има по-широки гуми, които не са с толкова голям грайфер няма ли да стане добре ако се кара с тях на асфалт... Но то може и с тия гуми, с които купя колелото да карам пак не пречи..
П.П Както казах някой ден ще се хвана и ще отида в три-четири магазина за байкове :)
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот kobso1245 » Вто Фев 17, 2015 11:24 am

Дали е гротеска-това си е лично мнение.
Аз карам Грип 130 и имам тесни гуми(559х32), ако реша, че ми се прави шосе/Копито по асфалт или някое междуградско. За другите случаи си ползвам таралежите.
За автора-ако смята да си вземе ГРХ 7 и да го кара на шосе-не си заслужава. По-добре да си вземе наистина някой хибрид.
Ако обаче смята да го кара по планината и не иска да се товари с 2 велосипеда-2 комплекта гуми + ГРХ 7 са идеалният избор.
Иначе дали може да го кара с нормалните гуми-може, защо да не може. Малко по-тегаво ще е, ама все ще се кара..
kobso1245

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти