търся DX колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот denim » Нед Ное 09, 2008 6:57 pm

е защо много хора казват че е добро колело какви проблеми мога да имам например?Твърдак не искам щото ще имам проблем с друсането и тва е гадно ... :unhappy:
denim

Рейтинг: 971

Мнениеот did » Нед Ное 09, 2008 7:23 pm

denim написа:ще имам проблем с друсането и тва е гадно ... :unhappy:

ще имаш проблеми с друсането, щот не можеш да караш.

купи си твърдо колело и се научи да караш така, че да не ти друса.

тогава ще си готов и за меко колело.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот kikon » Нед Ное 09, 2008 7:26 pm

did написа:ще имаш проблеми с друсането, щот не можеш да караш.

купи си твърдо колело и се научи да караш така, че да не ти друса.

тогава ще си готов и за меко колело.

:agree: :agree: :agree: :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот denim » Нед Ное 09, 2008 7:43 pm

да само пари ще давам за мекото колело няма кво да се уча да не се друсам и да карам, аз почти мога да карам фрирайд но с твърдак ще е малко гадно а и няма смисъл да си зимам твърдак а пък след тва мекица едно от двете...
denim

Мнениеот did » Нед Ное 09, 2008 7:45 pm

оправяй се.

щом не си готов да възприемаш съвети, не питай повече тук.

приятно каране на "фрийрайд" и дано не си счупиш скоро кухата кратуна!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 09, 2008 8:05 pm

did недей толкова грубо де.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот denim » Нед Ное 09, 2008 8:08 pm

аз направих тази тема да видя какво ще ми препоръчате е не каквото кажеш тва да стане просто ти казвам че няма до мога да направя тва а ти се сардиш ми айде гледай си работата
denim

Мнениеот Shady™ » Нед Ное 09, 2008 8:19 pm

Пич горе долу колело което почти няма да ти се разпадне на DH e 2000лв за втора ръка, а за 3500лв енай-евтината барака с която може да се каже че става за DH... а за твърдах за Dh... aми аз си бях направил навремето един супер начален клас за 2500лв нов излиза.. предполагам някой по-ненормален/не в час може да ти продаде такъв за около 1500лв...ама не вярвам да е в дорбо състояние ако му иска толкова малко...

А това че искаш за 1000лв колело за Dh е дръг въпрос... Каквото и да си вземеш - няма да е..било то и вотра ръка... По-скоро се ориетирай към DJ HT само че не с вилка за DJ а за FR... Някое Z.1 Например...Не съм в час в момента с новите цени и модлеи на Drag & Ram, но например един YZ1+Mz. Z.1 150mm - би било супер ( аз самия бях избрал това...) И ще ти стъпи на цена малко над 1000лв и е с аливио... :beer:

Иначе подходящи модели са и Рам 4130... или де да знам някое C2...Сега мисля имаха промоция...

Абе все едно... Надявам се си схванал идеята...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот hitar_potter » Нед Ное 09, 2008 8:36 pm

denim написа:е защо много хора казват че е добро колело какви проблеми мога да имам например?Твърдак не искам щото ще имам проблем с друсането и тва е гадно ... :unhappy:
Всички хора, които разбират от МТБ в тоя форум са единодушни - най-малкото зло е твърдак. Ако искаш да караш истински DH, трябва да отделиш доста повече пари, както спомена shady. Решавай си сам, не можем насила да ти налеем акъл...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Spartan » Нед Ное 09, 2008 9:11 pm

Един приятел си взе някакъв Scott от байк центара в младост за около 1000 лева + и е меко колело , пък си се държи , рамката е лагерованата , предния амортесиор е някакъв RST и доста добре се държи , вярно че не е за DH ама той хич не го щади и бая си върви . Незнам модела на рамката .
Аватар
Spartan

Рейтинг: 1105

Мнениеот denim » Нед Ное 09, 2008 11:04 pm

благодаря за съветите но явно ще си зема колело за фрирайд поне за такова май ще ми стигнат парине... :crap:
denim

Мнениеот denim » Пон Ное 10, 2008 11:12 am

SMOKEN написа:ехееее първият ми пост!! :D

Та по темата,
аз незнам какви са тия колела за кадето приказвате дет струват колкото на баща ми БМВ-то! 3500+лв.??? :crazy:
МоитУ колело си го взех преди 5 години за 119лв. ново няколко дни преди да го пуснат на промоция :dunno: , това лято му смених спирачките и каплите за общо 79лв. (спирачки алуминиеви В-бреик,капли за 22лв едната). И ако някой ще ми пише да се бегам с това Метро ще му отговоря - да колелото наистина го взех от метро с куп разцентровки които не бяха трудни за оправяне :^:
С всичкото описано по-горе искам да кажа че моето колело е евтино смотано но си държи добре цели 5год.(освен каплите и спирачките).
И съм ДОКАЗАЛ че става за всякакъв вид колоездене,освен extreme downhill & шосейно каране(под екстрийм имам предвид бързо спускане по пътища на които скъпите колела могат да се разбият, а шосейно не стажа понеже full susp. тегло може би над 20кг не става :nono: ).
Скачал съм с него, спускал съм се по пътища с невъзможност да се засиля като хората понеже има само 18 скорости, със съшите засилки съм се натресвал във хлътналите шахти на София(около 10см вдлъбнатина), и то без никакви поражения на нищо освен на слуха от издрънчването, спускал съм се по всякакви неравности(имам голяма need for speed) по павета, по много черни(както аз им викам) пътища, освен jumper-не понеже немога.
И ако някои ще каже че колелото не е подходящо за нещо защото е много тежко ще кажа тва - това че колелото ти е тежко не означава че неможеш да го караш както си искаш, моето тежи защото рамката е стоманена=много здрава(май?) и ако на тебе ти е толкова до теглото даваи си парите за скъпотии докато аз си се кефя на евтиното и здравото. Това че ти(имам предвид този които са му тежки 20кила+) си слаб и неможеш да въртиш на тежко си е твой проблем.Вярно е че няколко кила имат голяма разлика но пък ако свикнеш на тежко така като на леко получаваш по-добра физическа форма(ставаш по-як) от колкото този които винаги е карал на колело предназначено и олекотено за дадения стил каране.

От всичките глупости които издрънках искам да кажа че се чудя защо да си даваш парите след като и едно евтино колело може да ти свърши много добра работа.И понеже вече няма здрави(главно рамката имам предвид) колела за по 100лв на които да натрупраш качествени части но не най-скъпите.В днешно време около 800лв ще са ти достатъчни за много здраво и хубаво колело на което не трябва да му ъпгрейдваш нищо което можеш да си го караш как си щеш(поне при мене и всеки мои нормален познат е така).

пп извинете за офтопика и за коментара приличащ на нова тема.

иеее първият ми коментар

:D ммммм да, до някъде си прав то вече старото се оказва по здраво по някога.И аз имам един cross T-rex също от METRO и съм страшно доволен ,но при бързи спускания по пътеки в гората понякога ми изтръпват ръцете и краката,което не е голям проблем разбирасе за 350лева толкова :D .Сега се чудя дали да го сменя или да си остана с него,затова направих тази тема но още не мога да разбера защо да е по-добре да го смена с по скъпо колело?
denim

Мнениеот denim » Пон Ное 10, 2008 3:18 pm

ами как ще се пребия?да нямаш впредвид че ще се счупи?се пак с него карам фрирайд :popcorn:
denim

Мнениеот did » Пон Ное 10, 2008 3:36 pm

@denim:

би ли описал, как точно караш фрирайд?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Ное 10, 2008 3:39 pm

did написа:@denim:

би ли описал, как точно караш фрирайд?
Няма смисъл. Темата съдържа върховни тъпотии. Дал съм я за триене. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пон Ное 10, 2008 4:19 pm

Аз не видях чак такива върховни тъпотии от страна на повечето отговарящи по темата. Виж, ако говориш за това, че авторът не е готов да приеме нормалните съвети на хора, които вероятно ги дават и от личен опит, и държи на своите странни представи за фрийрайд, колело за ДХ за 1000лв. с двойно окачване и т.н., това си е негов проблем. ;)
Темата няма да я трия засега, само ще я заключа.
И за да не се чуди авторът й защо така, ще си направя труда да обобщя отговорите дотук, пък той да се оправя както знае.

За 1000лв. трудно ше намериш колело, което да става за спускане и фрийрайд, дори и на старо. Ако намериш някое на старо, пак няма да е идеално и ще трябва да смениш туй-онуй. Това е действителността. Такива са и съветите в тази тема. Ти питаш, хората ти отговарят кое е добро и възможно.
Това, че ти искаш или нещо лошо, или нещо невъзможно, е само и единствено твой проблем, с който не е нужно да занимаваш повече аудиторията. Имаш право да се прецакаш сам, никой не ти го отрича, но не очаквай, че някой ще те съветва как точно да го направиш. Пък и има ли значение, след като ще си прецакан? ;)
Айде, умната, ако можеш!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Ное 10, 2008 4:29 pm

Имах предвид и мнението на SMOKEN
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пон Ное 10, 2008 5:08 pm

:agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти