Очаквам едни кинти скоро време и ще действам...както е тръгнало май май и на 809 ще вдигна летвата.xcrider написа:Съветвам те ако намериш 809 лв вземи ридж, много добра окомплектовка! Спирачките са перфектни, 27 скорости, обтегач аливио, и т.н. Иначе грх8, ако не можеш да отделиш толкова пари. Монтажа е асера вместо аливио и има още няколко разлики, като вилката, ... рамката.

Честито, колега!Customer93 написа:Опа...От 2 седмици не съм влизал и виждам, че темата все още е активна.Купих CROSS Ridge (този, който струва 640лв.) и съм доста доволен. Скапах се от каране първите няколко дни, сега му сложих и шише с вода. 1 единствен път яко се провали байка - при рязко потегляне ми се откачи задната гума и трябваше да я стегна по-добре. Сега обаче не се върти свободно (като вдигна във въздуха задната гума и я завъртя не се върти дълго, а като чели се възпира от нещо). Вероятно съм затегнал повече от необходимото, та сега се опитвам да намеря решение на проблема. Другото е, че се чува при въртене веригата...Нямам представа от какво е. Ще съм благодарен, ако някой спец даде мнение по тези 2 незначителни, но дразнещи проблеми.
Благодаря предварително и по-нататък ще постна снимки.
Нямам опит с новите главини, които са на шлиц, но при монтажа е възможно да си натегнал повечко лагера или пък да се получава някакво триене на спирачката(и тук нямам опит с дисковите спирачки), а второто ми звучи като разцентрован обтегач. Само подхвърлям идеи... някой колега, който е по-навътре с материята може да се изкаже.