wanko_ написа:Tunderbolt написа:Може ли да ми кажете разликата между:
- SR Suntour XCR Lockout
и
- RockShox XC28 TK Lockout
Като и двете са със 100мм ход?
XCR - Лично според мен добра вилка за тези пари, дорба работа, НО твърде лесно разлуфтваща се, особено ако се кара не по преднзазначение.За Рок Шокс - а, не мога да дам точна оценка, но определено доста по-издържлива и по-здрава от XCR-a.Може би Рок Шокс е малко по твърдичък, за сметка на здравината.Ако ми кажеш колко тежиш и какъв стил ще караш мога да ти дам доста по-точна оценка за това коя вилка да вземеш.
Odisseus написа:А аз да попитам дали на някоя XCM вилка може да се сложат по-твърди пружини?
А ако може ще съм благодарен ако ме насочите как да стане това.
gnb написа:Имам ontario TE, с фабричната XCM. Онзи ден сложих спирачки BB5 с 180 ротор (предишните бяха тектро IO, които почти не спираха). Днес забелязах, че при спиране се чува много гадно скърцане, и вилката в долната си част (където е спирачката) силно се тресе. Възможно ли е това да е заради разлуфтена вилка? (За върви път карам с амотисьорна вилка и не знам как точно се усеща луфта при спиране)
Тъй като така или иначе съм решил да сменям вилката, имам няколко въпроса:
Спрял съм се на Epicon или Raidon, като най- вероятно ще е Raidon 2012 X2 ,а ако случайно има в наличност може да е моделът от '11, който е доста по- лек
За Epicon- а гледам, че е с 20 mm ос, което ако правилно разбирам, значи, че ще трябва и нова главина, при което бюджета доста ще нарастне.
Въпросът ми е, ще стане ли този Raidon SF12 120мм, тъй като в момента XCM-a e 100mm, и ще пасне ли на сегашната главина (Formula, която фабрично е поставена на Ontario ТЕ 2010
gnb написа:А проблем ли е, че Raidon-a ще е с 20мм повече ход,в срaвнение с XCM или това е незначителна разлика?
И последен въпрос: Каква е разликата между SF12 RAIDON X2 RL R и SF12 RAIDON X2 LO R ?
Благодаря
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
penmark написа:И двете са 9мм ос, не гледай картинките, а чети описанието. Разликата е, че по-скъпата RL е със заключване от кормилото с копче. Иначе тая година са с хромирани тръби, което е шит.Сигурно и затова са 70лв надолу от миналогодишните, а и са 200-250гр по-тежки. Или търси Raidon 2011, или си вземи Epicon 2012.
penmark написа:Сънтур може да се запази по-дълго време от разлуфтване, като се сипе по 10мл масло във всеки ботуш. Препоръчително е дори за нови вилки от Сънтур! Работата на вилката също се променя.
gnb написа:Май наистина ще е по- добре да взема Epicon, щом е с 9мм като най- вероятно ще е от Веломания на Иван Гешов. Някой знае колко горе- долу ще струва да ми я монтират на място?
MBiker написа:Би ли пояснил как точно се сипва масло и какво масло... като за незнаещ
xcrider написа:Разликата между фабричната и другите две вилки, е че.....
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта