Drag F4m VS. Drag C1 pro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag F4m VS. Drag C1 pro

Мнениеот fastara98 » Пет Ное 11, 2011 4:30 pm

Здравейте съфорумници,
Имам въпрос относно тези два Драга.
http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... osiped.htm
http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... -c1pro.htm
По начало бях се насочил към Ц1-то, но един мой приятел ми предложи да попитам за мекица.
Не съм от тези които карат супер здраво. Някъде към края на ''начален етап''.
На 14 съм, висок съм 160см., тежа 47кг. и искам да карам ДОУНХИЛ и ФРИЙРАЙД.
До сега имах твърдак и се научих долу-горе, даже малко СТРИЙТ понаучих.

P.S. Ако може да ми каже някой колко е входа на вилките и на двете колела ще съм му благодарен.
Благодаря предварително. :beer: :beer: :beer:
I have only one life and this life I want to experience it as biker...
Аватар
fastara98

Рейтинг: 1080

Re: Drag F4m VS. Drag C1 pro

Мнениеот dirtnewbie » Пет Ное 11, 2011 6:16 pm

Аз ти препоръчвам да вземеш Драг Ц1-цата. От една страна колелото е по-леко, а от друга е и по-поврътливо. Самата рамка Драг Ф4 не е направена с доста добра геометрия, а колкото до разположението на шока, не мисля, че точно на тази рамка е възможно да работи добре. Аз бих избрал Ц1-цата. Препоръчвам размер 14.5, като се има предвид ръстът ти. Колкото до въпроса за хода на вилките, мога да ти кажа, че и двете вилки са със 120 ход, обаче тази на твърдака според мен е по-добра, понеже има lock out. Направих кръгче с една такава вилка като на Ц1 и мога да кажа, че работи доста мазно.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Colonel » Пет Ное 11, 2011 10:22 pm

Нито една от двете рамки не са направени за Downhill/Freeride. F4m - Геометрията е неподходяща за DH. Не толкова добре работещо окачване(като за парите си е задоволително, но не и за DH.) Материалът от който е изработена рамката или по-скоро начинът на изработка е лош. Има вероятност да я сцепиш. Не съм карал въпросната рамка, и затова мнението ми за нея се базира върху дискусий в форума. Ц1 - Геометрията учудващо удобна за DH. Поне на мен. Рамката е и много по-здрава. Лично аз карам предшественика на Ц1 - Climber, която няма голяма разлика с Ц1. От един и същи материалът е един и същ, геометрията също. Рамката я карам с 180мм ХОД ;) на вилката и до сега нямам проблеми с цепене, сукане и пукане. А не съм и от най-леките и технични карачи ~ 85кг съм. Моят съвет е да не се колебаеш между двете рамки и да вземеш Ц1. :)
Colonel

Рейтинг: 1210

Мнениеот rees » Съб Ное 12, 2011 8:55 am

Наистина Ц1 е по-добрият избор. Някъде другате пак бях писал това нещо, но ще се повторя. Преди време исках да си купя рамка ф4. Гледах търсих и открих такива в магазина на Дженко. Пиша им да питам дали имат налични, и още тогава ми казаха от магазина, че тази рамка не си заслужава, защото имало много потърпевши именно от скапаните заварки на задницата. Рамката изглежда хубава, някой който не разбира ще каже, че е като РАМ АМ, но не е. Ти ще си собственика и ти си решаваш, но наистина, бягай от евтини мекици. ;) :beer:

п.с. ако си нов в спорта, по-добре започни от твърдак, защото можеш да научиш повече.
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот dirtnewbie » Съб Ное 12, 2011 12:25 pm

Colonel написа:Нито една от двете рамки не са направени за Downhill/Freeride. F4m - Геометрията е неподходяща за DH. Не толкова добре работещо окачване(като за парите си е задоволително, но не и за DH.) Материалът от който е изработена рамката или по-скоро начинът на изработка е лош. Има вероятност да я сцепиш. Не съм карал въпросната рамка, и затова мнението ми за нея се базира върху дискусий в форума. Ц1 - Геометрията учудващо удобна за DH. Поне на мен. Рамката е и много по-здрава. Лично аз карам предшественика на Ц1 - Climber, която няма голяма разлика с Ц1. От един и същи материалът е един и същ, геометрията също. Рамката я карам с 180мм ХОД ;) на вилката и до сега нямам проблеми с цепене, сукане и пукане. А не съм и от най-леките и технични карачи ~ 85кг съм. Моят съвет е да не се колебаеш между двете рамки и да вземеш Ц1. :)
Ти повтори това, което аз написах.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот presiil » Съб Ное 12, 2011 4:22 pm

Още един глас за Ц1 :agree: :beer:
БЪЛГАРИИИИ С ТВЪРДАЦИИИИ
Аватар
presiil

Рейтинг: 1192

Мнениеот azzmaster » Съб Ное 12, 2011 5:00 pm

И все пак човекът тежи 47 килограма , така че ме съмнява да натовари която и да е рамка. Освен това не кара екстремно, та според мен и Drag F4m ще издържи.Друг е въпросът че тази рамка се продава със обикновен шок доколкото знам (само пружина).
Ходовете на вилките може да видиш в магазина на веломания - screambikes- няма да напиша сайта защото рекламите са забранени в Форума. Може да намериш сайта в google много лесно.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот fastara98 » Нед Ное 13, 2011 10:38 pm

Благодаря много за мненията на всички. За пореден път се убедих че Ц1-то е за мен. След време и 2 x Quad dime pro 180mm. и ако стане работата за нещо с 160-180мм ход ще стане супер. :beer: :beer: :beer:
I have only one life and this life I want to experience it as biker...
Аватар
fastara98

Рейтинг: 1080

Мнениеот evin » Вто Ное 15, 2011 12:54 pm

Рамката на C1 е за вилка с макс ход 150 мм.
Ти си лек, но ако скачаш от високо, ще спукаш челото. Над 150 мм ход се нарушава и геометрията на рамката.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот mbikerX » Вто Ное 15, 2011 7:43 pm

И аз гласувам за ц1 :) :beer: :agree:
За кВо М! е ХладИлНикккККК , КъъТ не пУшА :Д
mbikerX

Рейтинг: 1073

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 16, 2011 12:53 am

evin написа:Рамката на C1 е за вилка с макс ход 150 мм.
Ти си лек, но ако скачаш от високо, ще спукаш челото. Над 150 мм ход се нарушава и геометрията на рамката.

Повярвай ми... доста ще трябва да скача и от доста високо... и на равно :lol: Рамката съм я тествал с 180мм вилка, като я карам преди да излезе на пазара, т.е. цял сезон. И да си призная, дори не очаквах да издържи толкова много :D
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот icko0o » Сря Ное 16, 2011 9:55 am

Teodor40 написа:
evin написа:Рамката на C1 е за вилка с макс ход 150 мм.

Повярвай ми... доста ще трябва да скача и от доста високо... и на равно :lol: Рамката съм я тествал с 180мм вилка, като я карам преди да излезе на пазара, т.е. цял сезон. И да си призная, дори не очаквах да издържи толкова много :D

Аз също мога да потвърдя,че рамката е здрава,карам с голяма вилка-170 мм ход и рамката не е мръднала,а и за цена от 160 лева няма какво повече да искате от нея. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот kaska » Нед Ное 27, 2011 11:27 am

Виж сега аз карах една ф4 - ка и ще ти кажа , че за парите си рамката си издържа(не знам как ще я караш , но мога да ти кажа , че рамката не се цепи от дроп , който е 10 стълби) Тествал сам я и на speed jumpowe и не успях да я сцепя,но колелото като цяло не става за dh. При няколко здрави спускания на корени ще ти се разлуфти. Не съм карал Ц1, но един приятел имаше такова колело и го караше ДХ ...........не беше доволен
Успех с избора
kaska

Рейтинг: 978

Мнениеот VGC » Съб Дек 03, 2011 9:44 pm

Не му пълни главата на момчето с мухи. От тази рамка просто НЯМА какво повече да се иска от към здравина. За 160 лева получаваш супер функционална и практична рамка. Да си взима с1 и да не го мисли изобщо. Даже ако може да вземе тийм едишъна няма да сбърка.
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот wanko_ » Вто Дек 06, 2011 10:15 am

Изобщо не се занимавай с F4.. рамката излгежда същата като на Клаймър, но по здравина е с нива по надоло.Взимаи С1 и изобщо не го мисли,а колкото до вилката, не си длъжен да слагаш вилка 160-180.. все пак си 47 килограма и една вилка от 130 ще ти върши много по-добра работа.Имах един приятел.. който смени Тора с Домейн и мина от 130 на 180.. но той е твърде лек за тази вилка и не омекотява толкова колко тората. :beer: :beer:
Успех
Cycling is not just a sport, it's a religion!

ВЕЛОКЛУБ "ПЛАНИНСКИ ОРЕЛ" - ГР.ТЪРГОВИЩЕ
Аватар
wanko_

Рейтинг: 1173

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти