Нов велосипед или втора ръка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов велосипед или втора ръка

Мнениеот iliqnboshev » Нед Фев 12, 2012 7:10 pm

Вмомента предстои да си купя велосипед ориентирал съм се към Ферини р3 обаче един колега от работа ми предложи негов приятел има шосеен велосипед и ме офертира да го купя каза ми че всичко е купуване отделно и е сглобяван също каза че не го е карал много време та кво да правя
Няма да карам по черни пътища затова и шосейния ме устройва ама да не се прецакам нещо
90 кг 177 см
iliqnboshev

Рейтинг: 1200

Re: Нов велосипед или втора ръка

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Фев 12, 2012 7:23 pm

Насочи се към НОВ 28" хибриден велосипед.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот iliqnboshev » Нед Фев 12, 2012 8:57 pm

Защо точно към хибрид ?
iliqnboshev

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Фев 12, 2012 9:17 pm

До колкото разбрах от краткото описание велосипедът ще се кара основно по асфалт, предполагам в градски условия. Хибридът е по-добър за подобно каране понеже:
-стойката е по-изправена, което дава по-добър поглед на случващото се около теб;
-гумите са една идея по-широки, съответно няма да са уязвими толкова на спукване и прещипване;
-като караш по павета или неравен асфалт няма да друса толкова;
-с хибрида имаш една идея повече възможност да се качиш на бордюр, от колкото с шосейка;
-хибрида ако е нов ще има гаранция, за разлика от шосейка 2ра ръка;

В сравнение с посочения от теб 26" велосипед, хибрида ще се движи с по-малко усилие, поради по-големия си размер капли и по-тесните гуми. :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот dirtnewbie » Пон Фев 13, 2012 12:13 am

@Ексцентрик Последно гумите по-тесни ли са или са по-широки? Ако всичко на велосипеда, който притежава твоя приятел е купувано ново, значи ще да спестиш доста пари ако офертата е на цената на феринито, стига частите наистина да са предвидени за шосейно колело. Колелото ще бъде по-леко, а с големите си гуми ще набира по-бързо. 90 кила не са много, но ако велосипедът се кара по-агресивно и по големи ръбове и неравности, то каплите ще му заминат много бързо. Честно казано, въпреки, че всички казват, че един хибрид е по-добре за града, ти не си старец и винаги ще ти се иска нещо по-екстремно. Под екстремно - имам предвид да минеш по една пътека, осеяна с корени на дървета и въпреки това да си направиш кефа. Все пак ти даваш парите и изборът е изцяло твой. Ако си по-буйна личност и не търпиш да караш само по равно - колелото за теб със сигурност не е пистово!
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот iliqnboshev » Пон Фев 13, 2012 2:17 am

Колелото ще се кара навсякаде където мога да отида с него малко ще зазимя колата така че май ще се отказвам от шосейката няма да го карам екстремно просто искам като тръгна да въртя да набирам и да има скорост :)
Не съм карал колело от 2-3 години защото ми го откраднаха иначе спортувам така че въртенето не ме притеснява :)
Смятам да взимам феринито :)
iliqnboshev

Мнениеот FastBiker » Пон Фев 13, 2012 10:55 am

dirtnewbie написа:@Ексцентрик Последно гумите по-тесни ли са или са по-широки?

По-широки от на шосейката, но по-тесни от на маунтин байка, мисля че тови искаше да каже.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот iliqnboshev » Вто Фев 14, 2012 2:36 pm

Отказах се от шосейката сега с този хибрид ме вкарахте в размисъл какво да си взема
Колелото ще се кара минимум 3 дни най-малко по час ще ходя на всякаде снего (работа курс фитнес футбол разходки)
Бюджет 500-600 лева
Ръст 180 90 21 години
Искам като тръгна да въртя да набира (кефят ме високите скорости на две колела)
Чакам предложения благодаря
iliqnboshev

Мнениеот bb_king » Чет Фев 16, 2012 10:31 pm

Аз също мисля,че хибрида ще ти пасне,затова моя съвет е Sprint Convex 28.Успех в избора. :beer:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти