Помогнете с избора на велосипед с мека рамка, като изискванията към него са следните.
Да е сравнително лек. От многото четене разбрах, че твърдите рамки са доста по-леки, но имам такава и не ми върши много работа. Трябва да го вдигам в асансьора и да прескачам мантинела (знам, че не трябва, но се налага)
Да е долу-горе здрав. Няма да се използва за някакви екстремни преживявания. Основен проблем на сегашния е, че не понася добре варненските дупки. Ще бъде натоварен с постоянна допълнителна тежест от около 10-12гк. Като 5-7кг ще са на рамката, а останалите в предната капла

Да е удобен за градско каране. Предимно за това ще се използва. Освен градско, ще ходя на работа с него. На път за работа минавам през асфалт, черен път, който е набразден,едър пяск, но много се потъва в него, участък в горичка, който често е кален, защото дърветата задържат доста продължително влагата. Цялото разстояние е малко, около 3-4 километра, като 30-40% са асфалт. Освен градското и пътя за работа, обмислям и леки преходчета по черно.
Цена около 250лв за по-бюджетните или до 500лв за нещо от сорта на Драг Ф4, като става дума за втора ръка велосипеди.
Сега накратко за идеята. Ще го преобразувам в електрическо. Затова ще е допълнително натоварен, както вече споменах с няколко килограма. Аз съм 70-71кг и мисля, че няма да е проблем допълнителната тежест. Относно размера на рамката при ръст от 178см май 18" е най-добре, но и 17", както и 19" също ще са ми удобни. Миналото лято си преобразувах колелото в ел., което е твърдо отвсякъде, но на няколко пъти щях да падна, след като бях изхвърлен от колелото при преминаване през неравности. Къде на магия, къде на фантазия успях да се закрепя.