Здравейте,
аз също съм тръгнал да купувам велосипед (главно ще го карам из града, но искам също така и да минавам по леки маршрути в планината, без каквото и да е екстремно каране). Спрял съм се на няколко модела, които ще посоча по-долу. Идеята ми обаче е колелото да не струва повече от 350лв. понеже искам да му сложа мотор на задното колело (1000W) - 600лв + 4x12V батерии = 160лв. Не ми се дават много пари за велосипеда, понеже за двигателя ще хвръкнат много и ще надвиши плановете ми. Целта ми е колелото да е максимално здраво. А сега ето моделите, на които съм се спрял (до третото са в реда на предпочитание):
1. Drag ZX1 - проблемът за сменяемите уши: има ли някаква опция да си направя нещо по въпроса сам, или да му сменя направо рамката. Ако трябва да я сменям коя от по-горен клас има ушичките, а и цената да не се различава значително (btw Drag One има ли?).
2. Drag Hacker SF - в магазин Велостраст ми казаха, че вече не се произвеждало, но си стои в сайта на Drag ?! Главинити на ZX1 са от алуминий Quick Release, а на Hacker-а са Formula FM21-F и FM31-R съответно предна и задна. Кои са по-добрите?
3. Ferrini R1
4. Drag Allroad - какво ви е мнението за този? Плюсове, минуси?
5. Vivelo Sky 2.0
6. Sprint Apolon
Подредете ги по ваш вкус, като срещу всяко напишете причината, защо се намира по-горе или по-долу в подредбата.
И последен въпрос: както вече споменах - ще го ползвам с ел. мотор, та какви гуми трябва да му сложа, искам да е устойчиво, че с 60 км/ч падането ще е болезнено,

не че ще го карам с такава скорост, но все пак...