Избор на велосипед до 5-600 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед до 5-600 лева

Мнениеот hertz » Пон Мар 26, 2012 5:23 pm

Здравите, искам да взема велосипед още от миналото лято, но не сколасах затова съм решил да не изпусна сезона това лято. Определено съм начинаещ в този спорт, затова и искам вашето мнение за да ме насочите правилно. Силно казано е че и мога да карам много добре, затова и се чудя какъв точно велосипед да взема. Струва ми се че като за "първо мое" колело да давам повече от 500-600 лева е прекалено много. Иска ми се да си взема нещо хубаво за да може ако се запаля да не трябва да го сменям цялото, а просто да го ъп-грейдна. За начало мисля че ще карам само по паркове и градинки. Избора на рамката ме притеснява - дали ще ми е удобна и колко " трябва да е. Евентуално при закупуването на рамка която не е за мен какви ще са последствията. Ще ми се да се прояви разбиране към моето невежество в областта, поне във форума, защото днес ходих в няколко магазина и бях напълно разочарован от обслужването! Висок съм 1.80, тежа 85-6 кила.
hertz

Рейтинг: 1210

Re: Избор на велосипед до 5-600 лева

Мнениеот blacksnoopy » Пон Мар 26, 2012 5:42 pm

Личен блог http://www.ovcharski.com/
Аватар
blacksnoopy

Рейтинг: 1200

Мнениеот penmark » Пон Мар 26, 2012 5:55 pm

Това "или някой DRAG" така го каза, все едно който и Драг да вземе няма да сбърка. А реално който и Драг да вземе до 600лв много ще сбърка. Такава е истината.
Ферини р3 или Спринт Аполон 2011. Това са двата велосипеда до 600лв.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот darki » Пон Мар 26, 2012 6:10 pm

@hertz

Както миналата година и тази Cross предлагат продукти на цени на каквито конкуретните им трудно предлагат.
Като например:
http://crosscycle.com/promo/grx7.html

Огледай и другите велосипеди на Cross в този ценови диапазон :agree:

http://crosscycle.com/promo/12.htm
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 26, 2012 7:14 pm

darki написа:@hertz

Както миналата година и тази Cross предлагат продукти на цени на каквито конкуретните им трудно предлагат.
Като например:
http://crosscycle.com/promo/grx7.html

Огледай и другите велосипеди на Cross в този ценови диапазон :agree:

http://crosscycle.com/promo/12.htm

Както миналата година и тази Cross предлагат боклуците си! Без да е ясно, ще ги произвеждат ли въобще или ще останат единични бройки. В кои магазини ще се предлагат? На какви цени :dontknow:
darki, къде са тези "цени на каквито конкуретните им трудно предлагат"? Защо не пусна линк към магазин, от който може да се поръча, както са направили момчетата преди теб? Кои други велосипеди да оглежда? Тези дето стават за нещо, ама са по над 1000 лева или тези дето са на нормална цена, но са много по-зле от предложеното по-горе Ferrini R3?
Ще помоля, модераторите да вземат отношение и подобни явно подвеждащи и рекламни мнения да бъдат премахвани! А такива като darki да не пишат повече тук. Фирма Крос си е платила рекламата и си е получила услугата, от подобна реклама нямат нужда нито те, нито подведените потребители, нито форума като цяло.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот xargs » Пон Мар 26, 2012 7:43 pm

Извинявай, но твоето мнение изобщо не е по темата. Ако имаш коментари за конкретно колело казвай ги.
Аз мога да кажа, че GRX7 го имат наличен в магазина в Младост 1, 5-10 април очакват и първите колела от новите модели, като първо щели да се появят 29" инчовите.
А за качеството им не мога да коментирам, тъй като не са излезнали още и не съм ги карал. Не знам ти как точно ги прецени :idea:
Откъм окомплектовка обаче са си сделка :agree:

Ако човека е на зор да отива да мери Феринито, според мен е най-приличното положение. Ако не бърза, може да поизчака и за моделите на крос.
Аватар
xargs

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 26, 2012 7:59 pm

Точно по темата е! Не може да се хвърлят рекламни лозунги. Човека търси помощ, за да си купи велосипед, не рекламния отдел на някоя фирма...
Като знаеш, че GRX7 го има в някой магазин, дай линк към сайта на магазина. Не всички сме от София или можем да отидем до там. Помниш ли на каква цена е? Ако знаеш, напиши я и ще го коментираме, вече наистина и без реклами. Иначе го погледнах колелото на дадения по-горе линк, но без цена нищо не може да се каже. Ако е 300 лева, това е най-добрата оферта на пазара. Ако е 800 - не става.
Аватар
kaliopo

Мнениеот xargs » Пон Мар 26, 2012 8:11 pm

Цената я има - 580лв, валидна до 15ти април.
Списък с магазините има тук:
http://www.crosscycle.com/infos/view/8/_
Аватар
xargs

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 26, 2012 9:36 pm

Ще съпоставя Феринито за което има линк по-горе с Кроса.
Рамка - за мен са еднотипни, добри като здравина и качество за цената си. Предполагам и теглото е съпоставимо, като няколко грама в + на едната или другата не са решаващи предвид "началният клас" на велосипедите. По-важни тук са размерите. При Ферини 19", а при Крос 18". hertz да си преценява, кой му допада повече.
Вилка - като писах предните си мнения, бях видял снимката на Феринито, където то е с RST Gila. За съжаление в описанието на Нико-Байкс пише друго :(!: И двете вилки са Suntour XCT разни модификации. Просто не стават, човек тежащ 80 - 90кг като мен да кара с тях сред природата. Работата им е ужасна, но по=лошото е здравината им. По-точно пълната липса на такава. Препоръчвам на hertz да търси велосипед с вилка RST Gila. Няма аналог като здравина в този ценови клас, а под килограми като нашите работи приемливо.
Монтаж - еднакъв - Acera. С малки плюсове за Феринито. Най-вече задния дерайльор Alivio
Спирачки - В този ценови клас дисковите спирачки са доста излишен "лукс". Често създават проблеми, а поддръжката е скъпа. Теглото високо. Мисля, че V-brake-ът при Феринито е по-доброто решение. Това с уговорката, че не съм ползвал спирачките на Кроса и може да се окаже, че не съм прав. hertz, аз бих взел колело с V-brake. Не задължително споменатото тук.
Колела - главините на JOY TECH при Крос са пословично калпави. За човек над 50кг просто не са подходящи. От друга страна явно в Нико-Байкс ги е било срам да напишат какви са главините на Феринито. Трудно е да сравняваш нещо, за което нищо не знаеш.
Гуми - и при двете KENDA - Материал: найлон! Ако колелото ще излиза от асфалта, мястото им е в кофата.
Всичко друго - седалки, педали, колчета, лапи, кормила автора на темата трябва да види и да хареса на живо. Най-вече по цвят и форма. Голяма разлика от описанието им не следва.
От написаното от мен по-горе си правя извода че Ферини е малко по-добро и с малко по-ниска цена.
Понеже не бях разглеждал подобни велосиеди от доста време съм неприятно изненадан. Преди за тия пари човек можеше да си купи здравичко колелце. Дано и сега някой да предложи нещо такова. Май вече и Спринт Аполон го правят с някакъв калпав Suntour?
Аватар
kaliopo

Мнениеот pop_rock » Пон Мар 26, 2012 10:21 pm

kaliopo извинявай, ама може ли да не се обаждаш не подготвен ? Феринито е далече от кроса! Кроса разполага с прекрасно спиращи хидравлични спирачки. Нямат нищо общо с в-брейка на феринито! Феринито е с главини ''FRC'' , които са почти толкова гадни ,колкото на ''Кроса''
Като + при кроса бих дал: по-добрите шини и отделените команди и лостчета.
Обаче за едно си прав, магазините им са абсолютно и тотално не организирани!
Скоро бях звънял да попитам за една рамка и ми казаха, че нямат в наличност. Ето и опитът ми да разбера дали ще получат скоро.
- А, кога ще имате в наличност?
- Ами ние не знаем те ги карат с контейнери.
- Добре де какви са тези контейнери, кога пристигат
- Ами не знаем, а и най-вероятно вътре няма да открием това, което търсите
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот darki » Пон Мар 26, 2012 10:52 pm

kaliopo написа:Точно по темата е! Не може да се хвърлят рекламни лозунги.

Ехххххх .... притча :-)

Стояли трима мъже на кръстопът. Покрай тях минал странник. Първият мъж казал: "Този май е тръгнал да краде в този късен час", вторият мъж казал "А той може да е тръгнал да прелюбодейства", а третия казал: "А може би е тръгнал към храма" ;-)

Та извода е за домашно !!!

А сега конкретно @kaliopo, дрънкаш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, та направо звънкаш !!! :rofl:

Ако все още не си разбрал. Автора на темата пита, аз му давам отговор ти плещиш плява :D
darki

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 26, 2012 11:27 pm

pop_rock написа:kaliopo извинявай, ама може ли да не се обаждаш не подготвен ? Феринито е далече от кроса! Кроса разполага с прекрасно спиращи хидравлични спирачки. Нямат нищо общо с в-брейка на феринито!

Няма за какво да се извиняваш. Наистина, даже не съм ги виждал спирачките. Може и да са добри. Това не ми променя мнението. Спирачките на Феринито са напълно достатъчни за този клас велосипед. Естествено по-доброто си е по-добро, но това е само един компонент. Много други са по добри при другия байк. Ако смяташ да подменяш компоненти и да развиваш велосипеда след време те са голям плюс. В този си вид обаче, те са просто "на свинче - звънче". Един рекламен трик на момчетата от Крос, с който да спечелят сърцата на всички pop_rock-човци. :D Мислил ли си, какво ще стане с тази вилка, ако спирачките наистина спират и 85-килограмов карач ги натисне яко при спускане?
@darki Погледнах мненията ти в други теми, за да видя дали си търговец и имал ли си някакви користни цели, когато си писал първото си мнение. Най-тъжното е, че не го пишеш за парти, а май си вярваш?
Аватар
kaliopo

Мнениеот darki » Пон Мар 26, 2012 11:41 pm

kaliopo написа:@darki Погледнах мненията ти в други теми, за да видя дали си търговец и имал ли си някакви користни цели, когато си писал първото си мнение. Най-тъжното е, че не го пишеш за парти, а май си вярваш?

Ти определено не осъзнаваш колко си заблуден. :D

Понеже сам те тикаш в темата: Сметни колко ще му струва едно upgrade-ване с дискови спирачки на база Ферини и Спринт Аполон.
Тези "Спирачки: FRC alloy" са извън всякакъв коментар. За Спринт е същата работа shimano acera v-brake колкото да има нещо.

Понеже говорим за ценови равнища. Вземи накарай ram bikes да ти сметнат цената на едно custom велосипедче на база RAM-HT1 с компонентите на 26” Traction G30. Горе-долу същата работа е с другите велосипеди. Пак ти препоръчвам да прочетеш притчата, защото май не си я разбрал.
darki

Мнениеот kaliopo » Вто Мар 27, 2012 12:15 am

А ти как реши, че човека иска да ъпгрейдва точно до дискови спирачки? Това явно му е пръво смислено колело и не е наясно с много неща. Като се започне от това, как и къде ще се кара и дали изобщо ще му трябват такива. Или всеки който върти ХС трябва да е с дискове? Мисля, че темата е за това, кое е най-доброто съотношение цена - качество до 600 лева и съм дал отговора си.
Аватар
kaliopo

Мнениеот hertz » Вто Мар 27, 2012 6:37 am

Аз мислих за Drag C-1 Comp :dontknow:
какво ви е мнението за него, и дали ще мога да го карам нормално с рамка 16.5?
hertz

Мнениеот bb_king » Вто Мар 27, 2012 9:27 am

Твърдо не,освен ако неискаш да се изгърбиш.Да не говорим,че този C-1 е с бедна окомплектовка за да претендира за такава висока цена.За твоя ръст се ориентирай към друг велосипед и с по-голяма рамка.Колегите са препоръчали вече.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот hertz » Вто Мар 27, 2012 2:48 pm

Други мислещи че ц1 не срава за моите цели? Аз най-вече го харе
сах заради рамаката - била много здрава? Е такъв случай вариант за по-евтино колело като за напълно начинаещ като мен с тези размериф и килограми струва ли си? И колко инча тр да ми е рамката - качвях се в един магазин на 20" стъпвах на земята но ми се струва че ще ми е по трудно да се отпусна на по-висока ранмка. Като размер на кплите какъв да търся - 26" / 24" / ??"
hertz

Мнениеот pop_rock » Вто Мар 27, 2012 3:09 pm

Ц-1 определено не е твоята рамка!
Търсиш колело с 26 цолови гуми с рамка около 19-ка( не съм много сигурен). В никакъв случай не очаквай един велосипед, да ти пасне перфектно и да имаш перфектният контрол от първото качване ! Ако си купиш удобна и точна рамка с времето ще си паснете идеално и ще видиш как почваш да придобиваш спокойствие и контрол.
Здравината на ц-1 наистина е на лице, но баш ''много здрава'' не бих казал. За цената си не е лоша откъм здравина,но това е рамка за dirtjump.
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот bb_king » Вто Мар 27, 2012 3:21 pm

Само C-1 ли има здрава рамка?Горепосочените велосипеди не отстъпват по здравина.Даже може да разгледаш и Спринт Аполон,класика в началния клас,доста здрава рамка която в последствие може да надградиш без проблем с по-висок клас части.И не взимай рамка под 19 инча,особено ако преобладава градското каране.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Dolph » Вто Мар 27, 2012 4:17 pm

Ееее излагате се,само Спринт и Крос са ви в главите.Ами отивам миналия месец до магазина на Спринт в Борово.Господине нямаме Аполони абсолютно никакви,очакваме доставка,защото модела беше спрян от производство,но сега го връщат.А защо въобще са спрели успешен модел без адекватен заместител,за мен е глупост.Както и да е.В Крос се обаждам,ами господине най-рано след месец ще имаме от новите модели,от старите нямаме ваш размер(XL/22) на търсения от вас модел.Отивам в Драг на бул.България с идеята за Драг ZX3,опаааа,разчистват "склада" от предходните модели(One,Grizzly,Ontario).Намален Драг Онтарио Комп от 525 на 393лв. ами веднага си го купих-имаше и моя размер.За моето каране е чудесен,само спирачките не ме кефят,но тях ще ги обновя.
Има и други марки и модели до 600лв. които си струват.
Ето примери:
http://www.bikedelivery24.com/product/5 ... -blue.html
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... o-pro.html

П.С.Иначе по-скъпите Кросове и мен ми харесват.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот hertz » Сря Мар 28, 2012 12:01 am

:D Влюбих се и не пускам.. днес доставиха в Драг Зон на бул. България Drag C-1 с рамка 16.5 и нямаше как да устоя, пък и други който хем да ми харесват хем да да не са ми големи/малки хем да не са над 1000 лева не ми харесаха :))
Успях и да го докарам (до бутам) до нас и съм доволен!
Ще видим как ще е за напред, Горе долу се справям (май) - мога да се задържа на колелото хахахах :rofl:
Малко ме боли задника, ама седалката е много твърда и е май ще се сменя за напред първо тя.
Всичко е супер, трябва да се настроят скоростите че не "дерайлират" много добре, но това мисля че няма да е чак такъв проблем.
Даже забелязах че като кача седалката на по височко и ми е "високо" :О
Ами това е от мен за сега. Най-вероятно ще пиша още доста странни теми от сорта на "Какво е това там над гумата" и тн :D
:beer:
hertz

Мнениеот Dolph » Сря Мар 28, 2012 7:53 am

Честито и със здраве да си го караш.
Аз ползвам тази седалка и съм много доволен:
http://screambikes.eu/bg/sedalki-mtb/44 ... lpine.html
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот darki » Сря Мар 28, 2012 9:10 am

hertz написа::D Влюбих се и не пускам..

Ехее браво !!! :beer: Честит велосипед. :agree: Щом на теб ти харесва и ти е удобно това е най-важно, другото е без значение. :D
darki

Мнениеот Insight » Сря Мар 28, 2012 11:58 am

hertz написа::D Влюбих се и не пускам.. днес доставиха в Драг Зон на бул. България Drag C-1 с рамка 16.5 и нямаше как да устоя, пък и други който хем да ми харесват хем да да не са ми големи/малки хем да не са над 1000 лева не ми харесаха :))
Успях и да го докарам (до бутам) до нас и съм доволен!
Ще видим как ще е за напред, Горе долу се справям (май) - мога да се задържа на колелото хахахах :rofl:
Малко ме боли задника, ама седалката е много твърда и е май ще се сменя за напред първо тя.
Всичко е супер, трябва да се настроят скоростите че не "дерайлират" много добре, но това мисля че няма да е чак такъв проблем.
Даже забелязах че като кача седалката на по височко и ми е "високо" :О
Ами това е от мен за сега. Най-вероятно ще пиша още доста странни теми от сорта на "Какво е това там над гумата" и тн :D
:beer:

Абе малко оставам с впечатлението, че си взе колело, което не отговаря на твоите вело-цели, ама да ти е честито.

Пък тез в драг-зон ако не настройват байковете при продажба - голяма излагация за тЕх!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти