от EccentricMOTION » Вто Апр 10, 2012 2:23 pm
310лв
Преди известно време се сблъсках с велосипед от същия клас на същата марка.
Скорости от ламарина, далеч от стомана. Дисковете изглеждат сякаш са рязани на щанца от същата ламарина от която е сгънат дерайльора. Спирачките са незнайна марка, дори не е промакс, съответно след като свършат накладките хвърляш апарата и даваш 40лв за шимански калипер. Не се предлагат резервни уши за рамката, всички знаят че ушите са консуматив, аз съм чупил по две на излизане. Задната главина е на резба и с плътна ос, дори няма QR. Теглото не ме учудва, тъй като периферията е яко желязо - кормило, лапа, курбели. Броните и жилата са с неизвестен произход, съответно за работата на спирачките и скоростите се изисква мъжка ръка /лостчето се стискаше поне с 3 пръста, за да 'хване' спирачката/. Вилката е несервизируема - не се отваря, не се предлагат втулки за нея.
Като заключение мога да кажа, че велосипедът не е рентабилна инвестиция. Компонентите нямат нищо общо с марката Shimano, това са нискобюджетни реплики с много слаби технически характеристики. След закупуването му много скоро ще последват технически проблеми, чието решение ще изиска инвестиция на стойността на велосипеда/дерайльор 20лв, брони и жила 20лв, апарат за спирачката 40лв, диск 20лв, главини, оси, кормило и така до безкрай/.
Downhill - прочети, поинтересувай се, с това парче желязо дори парковото каране би било опасно. При велосипедите за спускане само един компоненти струва 300лв /курбел, спирачка, главина, каквото си избереш/.