коментари относно колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

коментари относно колело

Мнениеот megaEdition » Пон Апр 09, 2012 7:06 pm

Въпроса ми е следния дали това колело, което реших да си закупя http://www.topobiavi.com/data/adv_images/16194/p_16194011.jpg би ставало за средно натоварване и downhill. Ето и малко информация, която не знам дали ще ви свърши работа, за да ме посъветвате: Muddyfox Rebel 26 инчов Mountain Bike - мъже. Red алуминиева рамка. 21 предавки с обрат за хващане на скоростите. Shimano предавки. Предни дискови и задни спирачки V-тип. Предно окачване. Тегло напълно сглобени 18kg. 66 см / 26 инча Размер на колелата. Подходящ е от 73 до 81 сантиметра измерване на вътрешната страна на крака. Планински велосипед стил гуми. Регулируема височина на кормилото. Регулируема височина на седалката. марката и модела на колелото са Muddyfox Rebel 26. Благодаря ви предварително защото аз съм нов в тази сфера и не ги разбирам много много. : ) Ако може да се вземе нещо по добро за около 200-230 лв предложете.
Последна промяна megaEdition на Пон Апр 09, 2012 7:25 pm, променена общо 1 път
megaEdition

Рейтинг: 1180

Re: коментари относно колело

Мнениеот acidrain » Пон Апр 09, 2012 7:11 pm

За downhill - не.А с това тегло (ако е вярно) и за кроскънтри не става.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот Esoteric » Вто Апр 10, 2012 1:03 pm

след като си нов и очевидно ти е интересно, не пречи да се поинтересуваш малко и да поровиш из сайта.
например това - http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 26-tips003 би т исвършило чудесна работа.

и един съвет, с това колело, не предприемай никакви по-сериозни начинания. на снимката не се вижда много, а информацията, която си дал е доста постна, но имайки предвид, че цената му е, колкото на една сносна спирачка, не ти препоръчвам експерименти надминаващи преодоляването на бордюри. че колелото може да се счупи, ясно, но и на себе си може да навредиш.
:beer:

и от мен, категорично dowhnill - НЕ!
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Апр 10, 2012 2:23 pm

310лв
Преди известно време се сблъсках с велосипед от същия клас на същата марка.
Скорости от ламарина, далеч от стомана. Дисковете изглеждат сякаш са рязани на щанца от същата ламарина от която е сгънат дерайльора. Спирачките са незнайна марка, дори не е промакс, съответно след като свършат накладките хвърляш апарата и даваш 40лв за шимански калипер. Не се предлагат резервни уши за рамката, всички знаят че ушите са консуматив, аз съм чупил по две на излизане. Задната главина е на резба и с плътна ос, дори няма QR. Теглото не ме учудва, тъй като периферията е яко желязо - кормило, лапа, курбели. Броните и жилата са с неизвестен произход, съответно за работата на спирачките и скоростите се изисква мъжка ръка /лостчето се стискаше поне с 3 пръста, за да 'хване' спирачката/. Вилката е несервизируема - не се отваря, не се предлагат втулки за нея.

Като заключение мога да кажа, че велосипедът не е рентабилна инвестиция. Компонентите нямат нищо общо с марката Shimano, това са нискобюджетни реплики с много слаби технически характеристики. След закупуването му много скоро ще последват технически проблеми, чието решение ще изиска инвестиция на стойността на велосипеда/дерайльор 20лв, брони и жила 20лв, апарат за спирачката 40лв, диск 20лв, главини, оси, кормило и така до безкрай/.

Downhill - прочети, поинтересувай се, с това парче желязо дори парковото каране би било опасно. При велосипедите за спускане само един компоненти струва 300лв /курбел, спирачка, главина, каквото си избереш/.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот mover » Вто Апр 10, 2012 4:15 pm

Добре е тази тема да си отиде на мястото: "Начален клас велосипеди и компоненти"
viewforum.php?f=30
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот megaEdition » Съб Апр 14, 2012 1:19 am

Благодаря много за оказаното внимание. От прочетеното от вас много се замислих. И се извинявам за мястото на темата.
megaEdition

Рейтинг: 1180

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти