Бюджетен велосипед - Apolon, Replica, Sky 2.0, R1?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Бюджетен велосипед - Apolon, Replica, Sky 2.0, R1?

Мнениеот blacksnoopy » Чет Апр 12, 2012 4:37 pm

От известно време бях решил да си взема бюджетен велосипед до 380лв. След проучване стигнах до вариантите Vivelo Sky 2.0, Ferrini R1 и DRAG ZX-2. Реших да взема Вивелото или в краен случай Феринито.
Днес взех заплата и се запътих към Bikes Center в Лозенец да взема Вивелото ако е налично. Оказа че няма, както и в други клонове, а кога ще има не се знае. Тръгнах си, решх да помисля дали да търся Вивелото другаде или да взема Феринито (и утре на някои места е работен ден).

На прибиране разцъках bikesport.bg на тилифоня и видях, че има няк'ви примоции. Sprint APOLON (по-стар модел) за 292лв. Магазинът на Каблешков ми бе в посоката и реших да попитам какво се случва, дали имат налична бройка или трябва да взимам от онлайн магазина примерно. Казаха ми, че днес са получили Аполон на склад, но там трябва нещо се направи по схемата и чак след празниците ще мога да взема. Хуу.

Прибрах се и видях, че има и Sprint REPLICA намален. И сега се чудя. Заслужава ли си Аполона или Репликата пред Вивелото, като се има предвид, че спринтовете са по-стари модели.

Ще се кара в София т.е улици, паркове, бордюри, не смятам да правя някакъв голям офроуд, най-много може би по някоя пътека на Витоша (златните мостове - княжево примерно). Висок съм ~183см и тежа ~75кг.

Не съм голям разбирач, чел съм че дисковите спирачки в по-евтини модели не си заслужават. Репликата дали ще е ок? Гледам, че има и Shimano ACERA, докато Аполона примерно няма?

Поздрави, Никола

Личен блог http://www.ovcharski.com/
Аватар
blacksnoopy

Рейтинг: 1200

Re: Бюджетен велосипед - Apolon, Replica, Sky 2.0, R1?

Мнениеот blacksnoopy » Пет Апр 13, 2012 6:41 pm

Взех си Ferrini R1. Само то бе налично в София.
Личен блог http://www.ovcharski.com/
Аватар
blacksnoopy

Рейтинг: 1200

Мнениеот Fuko » Съб Май 05, 2012 4:59 pm

blacksnoopy написа:Взех си Ferrini R1. Само то бе налично в София.

След като е минало около месец от закупуването и използването му,ако обичаш би ли споделил малко впечатления относно този байк
Аз също съм се ориентирал към него като стартов бюджетен и съм със същите като твоите данни + 4 кг от зимата :),но сега като покарам малко и ще вляза във
форма :)
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Мнениеот bb_king » Съб Май 05, 2012 6:13 pm

При феринито най-големия размер на рамката е 19инча,вилката е "no name",задното ухо на дерайльора е несменяемо и при удар и изкривяване рамката отива на кино.Вивелото според мен е правилния избор.Рамката изглежда здрава,има размер до 21 инча и с подсилки на горна и долна тръба,кормилото е със захват 31,8.Задното ухо за дерайльора е сменяемо,вилката макар и с малък ход е sr suntour.Иначе хубавото и на двата велосипеда е,че са с палцови команди а не с гадните врътки.Успех в избора. :beer:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Fuko » Съб Май 05, 2012 7:52 pm

bb_king написа:При феринито най-големия размер на рамката е 19инча,вилката е "no name",задното ухо на дерайльора е несменяемо и при удар и изкривяване рамката отива на кино.Вивелото според мен е правилния избор.Рамката изглежда здрава,има размер до 21 инча и с подсилки на горна и долна тръба,кормилото е със захват 31,8.Задното ухо за дерайльора е сменяемо,вилката макар и с малък ход е sr suntour.Иначе хубавото и на двата велосипеда е,че са с палцови команди а не с гадните врътки.Успех в избора. :beer:

Благодаря много ! Отказвам се от него !
Кажете нещо за DRAG ZX-2 PRO 2012 ?
Добра цена -средно 429 лв.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... tml#idTab1
Къде е уловката ?
Аватар
Fuko

Мнениеот bb_king » Съб Май 05, 2012 8:01 pm

Ами никъде не е уловката,колко да струва с тази окомплектовка? :dontknow: Вилка Zoom,най-нисък клас скоростна система и то с командите тип врътки,задни венци на резба.Само предната спирачка е като на свинче звънче,но поне е нещо.Ако бюджета се вдига най-разумен вариант е Спринт Аполон за 470лв,класи над изброените в темата.И все пак за цената си вивелото е най-удачен избор.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Fuko » Съб Май 05, 2012 8:26 pm

bb_king написа:Ами никъде не е уловката,колко да струва с тази окомплектовка? :dontknow: Вилка Zoom,най-нисък клас скоростна система и то с командите тип врътки,задни венци на резба.Само предната спирачка е като на свинче звънче,но поне е нещо.Ако бюджета се вдига най-разумен вариант е Спринт Аполон за 470лв,класи над изброените в темата.И все пак за цената си вивелото е най-удачен избор.

ХМммм.,в такъв случай бюджета можем да го дигнем до долу-горе следните мои и на велосипеда ТТ данни
Мои данни -според таблиците съм за 18-19 " рамка -В момента тежа 80 кг(- 5 кг. в летните месеци)
Карам предимно парково ,но често в квартала или в града се налага да минавам и през бордюри или да карам по тротоари (за безопасност)
Колелото което търся:
Да е леко и най-важно да върви леко(с добре балансирани по цена части)- около 14 кг.(+/- 0.500 г.)
Твърдак с относително добра фабрична предна амортесьорна вилка
Спирачки: предна може и V може и дискова ,задна предпочитам V -brake за да вляза в цена до към 650 лв.
Цвят задължително Бял основен със червени сиви или черни ивици или надписи
Задни венци на шлици
Скоросити шимано палцови
Някакво такова животно да е ? дали има такова и имали почва у нас ?
Предварително благодаря за вниманието на всички :beer:
Аватар
Fuko

Мнениеот c1DraG » Пон Май 07, 2012 10:45 am

http://maxcombike.com/bg/bikes/%D0%BF%D ... APOLON-26_
Вилката е от новите XCT 2011 с 80мм ход ( преди бяха с 50 мм. ход ) с заключване, което е плюс при изкачване на баири или бързо каране по равен терен, защото не се измаряш като влиза вилката. Вземай го Аполон-а , не знам какви пари даваш, ама да не те притесняват V-brake спирачките стават и за зимата донякъде :D :agree: :beer: :beer:
c1DraG

Мнениеот Fuko » Пон Май 07, 2012 7:45 pm

c1DraG написа:http://maxcombike.com/bg/bikes/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8/160-APOLON-26_
Вилката е от новите XCT 2011 с 80мм ход ( преди бяха с 50 мм. ход ) с заключване, което е плюс при изкачване на баири или бързо каране по равен терен, защото не се измаряш като влиза вилката. Вземай го Аполон-а , не знам какви пари даваш, ама да не те притесняват V-brake спирачките стават и за зимата донякъде :D :agree: :beer: :beer:

И аз така се ориентирах,но днес видях един много красив Sprint Carrera 26" ECO (21 " рамка)
Сравнението с Аполона е следното:
Много по-красива рамка(с леко подобрена геометрия),малко по добро оборудване,механични (Шимано) дискови спирачки и съвсем малко по-скъп- 600 и няколко лв.
http://brosbg.com/SPRINT-CARRERA-ECO-26%22-product-3241
:beer:
Аватар
Fuko

Мнениеот c1DraG » Пон Май 07, 2012 9:39 pm

Охо не е никак няколко лева по-скъп.. http://www.velozona-bg.com/shop/%D0%92% ... 0V26%20ECO 670 лв.( на места пада до 630лв. ) , докато Аполона е 430.. Но пък Карерата е с XCR.. Не знам както решиш, ако ти се дават 630лева, вземай го. Ако нямаш-вземай Аполона. По- на сметка ми се вижда, защото никъде не виждам какъв е модела на Шиманото, а тея по-евтините не спират особено добре.. Според мен върви до магазина и питай какви са главините на Аполон-а и го вземай. Ако главините стават и за диск ще си слагаш напред във времето една бб7, която ще знаеш, че ще спира, ама ще ти излезе 100лв спирачката ( диск , спирачка и лостче на Авид, по-добро е ) . Няма смисъл от Карерата, като долу-горе е със същата окомплектовка а и нали трябва да е бюджетен - добър в съотношение цена:качество , а то отиде от 400 на 600+ лв :D
:offtopic: Не знам колко кила си, но http://screambikes.eu/bg/267-kolche-za- ... ortisiorno ще е хубаво ако си вземеш, щото иначе задницата ти ще стане на плоча по нашите улици с тея твърдаци :eyebrow: :crazy: И не се хвърляй на 21 инча рамка :crazy: Нещо по-ниско вземи - 19" примерно..
С две думи вземай Sprint Apolon :beer: :beer: :beer:
c1DraG

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти