Палцови команди,курбел

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Палцови команди,курбел

Мнениеот infinity_82 » Съб Апр 14, 2012 2:57 pm

Здравейте на всички!В последно време доста чета по форумите и най-накрая реших да се регистрирам, би ми било от полза мисля :)
Та, наскоро си продадох старото колело и си взех ново,което малко по-малко взех да реставрирам.В момента съм си поръчала вилка на SR Suntour SF11 XCR 26 120 mm ход, рамката ми е алуминиева 18 " , изглежда доста добра,спирачките са ми алуминиеви V-brake Promax, командите са ми палцови на Shimano Tourney 7х3 и точно тях мислех да сменя,пак с палцови,но какви?Както и ми трябва курбел..Някакви предложения?
Аватар
infinity_82

Рейтинг: 1200

Re: Палцови команди,курбел

Мнениеот Ozzie » Съб Апр 14, 2012 4:19 pm

1. Не си казала, с какъв велосипед си се сдобила - марка и модел. Нов от магазина или употребяван? Иначе не виждам, защо нов велосипед ще се нуждае от "реставрация". :D

2.
infinity_82 написа:командите са ми палцови на Shimano Tourney 7х3

Това означава, че дерайльора също е SHIMANO и също вероятно е Tourney. По- добре да смениш него, вместо командите. Ако търсиш нови части от магазините - ACERA или ALIVIO е твоята серия. Другите вече идват в горен ценови клас. Друг вариант е да следиш обявите в пазара. Например това е нещо което си заслужава, а цената е повече от добра.

3.
infinity_82 написа:Както и ми трябва курбел

А какво им е на сегашните?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот infinity_82 » Съб Апр 14, 2012 5:24 pm

Значи..историята е следната..купих си велосипеда нов от един приятел на приятел....Става въпрос за този: http://www.amazon.co.uk/Gents-MuddyFox- ... B0077O8FD6 и го взех за 196 лв. Та се нуждаеше от тук таме пипане..каплите ми бяха малко зле и сложих двустенни аеро с алуминиева главина и на двете гуми, вилката беше амортисьорна ,но много нисък клас...Общо взето си платих алуминия,спирачките,скоростите и горе долу това.Иначе да Дерайльора ми е Shimano Tourney като командите.А пък за курбела не мога да ти кажа нищо ,не знам какъв е,но не е алуминий.и понеже карам малко по-грубо,нищо че съм жена, ми трябва нещо по-стабилно :)
А относно командите лявата команда ,която ми е с трите скорости нещо не ми превключва много добре,не знма на какво се дължи.От голяма към малка превключването е добре,но от първ към втора например трябва продължително да задържам палеца докато превключи на втора.
Аватар
infinity_82

Мнениеот Ozzie » Съб Апр 14, 2012 10:12 pm

ммм дааа...
Взел(а?) си (хубаво е да си уточниш пола, 'щото мисля, че нещо ни моташ) някаква рамка с някакви части, сега се чудиш какво да я правиш. :D
На първо време провери, дали закупената вилка ще стане на рамката, 'щото като гледам приложената връзка към модела на велосипеда, виждам вилка, която е със стержен с резба, което ми навява не много приятни мисли. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот infinity_82 » Нед Апр 15, 2012 5:11 am

Какво имаш в предвид да уточня пола? Колелото се води men's bike, но аз винаги съм карала такива и ми е супер удобно...А за вилката, която съм поръчала искаш да кажеш,че няма да стане ,така ли ?
Аватар
infinity_82

Мнениеот infinity_82 » Нед Апр 15, 2012 5:24 am

Тази е вилката: http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... cr-26.html
И като цяло колелото е много хубаво като за 200 лв, просто сменям вилката, каплите ги прехвърлих от старото ми колело...А има и една друга вилка над която се замислих: http://prodavalnik.com/vilka-za-bayk-i3899770
Кажи ми какъв проблем мога да имам с XCR -a ?
Аватар
infinity_82

Мнениеот georgi975 » Нед Апр 15, 2012 1:02 pm

ами проблема който може да имаш,е че вилка оувърсайз не може да влезне в чело нормалсайз.
georgi975

Рейтинг: 1180

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 15, 2012 2:29 pm

Добри палцови команди за парите си, предвид останалите компоненти са Shimano SL-M310, 3x7 с rapidfire/3 скорости наведнъж с едно натискане, основно за задните скорости се отнася/. Комплекта лява + дясна са на цена 36лв.
Изображение

ПП. Преди 3-4 години се казваха SL-MC20/Alivio/, само че бяха за 8ск :D
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот infinity_82 » Нед Апр 15, 2012 3:29 pm

georgi975 написа:ами проблема който може да имаш,е че вилка оувърсайз не може да влезне в чело нормалсайз.

Oversize ми е челото,в това поне съм сигурна ;) Мислех ,че може да има нещо друго :)
Аватар
infinity_82

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти