Мъж 120кг. си търси велосипед!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мъж 120кг. си търси велосипед!

Мнениеот val_73 » Нед Апр 22, 2012 8:50 pm

Здравейте, висок съм 195см. и тежа 120кг.Търся си велосипед с рама 22",който ще карам в града и в парковете,но не искам да се притеснявам,че ако вляза в някоя горска пътека ще изляза от нея с велосипеда на рамо.От прочетеното във форума разбрах,че главината трябва задължително да е на шлици.Търся нещо семпло.Не държа на вилки с амортисьори,дискови спирачки,много предавки и други излищно оскъпяващи части.С едно изречение-трябва ми непретенциозен велосипед,способен да издържи килограмите ми.Насочил съм се към DRAG HACKER,DRAG ZX-1.Подходящи ли са за целта.Ще ви помоля да давате аргументирани отговори,защото чета този форум втора седмица и кашата в главата ми стана много голяма.Благодаря ви предварително.
val_73

Рейтинг: 1200

Re: Мъж 120кг. си търси велосипед!

Мнениеот Odisseus » Пон Апр 23, 2012 12:59 am

Здравей,

И аз бях в твоята ситуация до скоро. Разликата ни е само в килограмите, аз съм около 165.
Обиколих няколко магазина из Бургас и почти навсякъде ми казваха, че колело за мен няма...
Добрата новина в твоя случай е, че повечето велосипеди се гарантират от производителя за потребител до 130 кг.
Това ми го казаха представителите на Драг за града. Но е важно да отбележа, че това не важало за всички модели.
Със сигурност не важало за Драг Хакер. Това ми казаха след като ги попитах за този модел.
Също ще трябва да вземрш велосипед със 26" гуми, защото 28" са с по-тънки капли. А спиците задължително трябва да са 36.
Движенията задължително да са на шлици...
Друга препоръка от мен - смени си седалката по възможност веднага като си купиш колелото. Аз си взех някакъв модел на Селе Роял с гел и тампони вместо пружини. Удобна е...

Мога да ти кажа аз какъв избор направих.
След като ми казаха, че велосипед на Драг за мен няма реших да разгледам велосипедите на друга фирма.
Спрях се на Вивело. Взех си Vivelo Space 05 с рамка 21 инча и тук трябва да отворя една скоба - преди да купя колелото от магазина се обадиха на производителя и попитаха дали велосипеда ще ме издържи.
Моите условия бяха, че ще карам велосипеда само из града и в парка. При тези условия производителя ми даде стандартната гаранция от 2 години на велосипеда.
За да сме по-сигурни, по препоръка на техника в магазина си смених каплите с модела Jumbo на Remerx, а те бяха окомплектовани с движения Shimano Deore и по-дебели спици. Също смених и гумите - Tioga Factory, доста широки гуми с голям грайфер (по трудно се кара по асфалт, но на мен това ми е целта :) )

До сега общо съм навъртял към 50 км и велосипеда се държи много добре. Няма никакви проблеми с рамката, каплите, движенията или вилката.

Надявам се да съм помогнал.
Успех в избора.
Odisseus

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти