Велокомпютър Сигма

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велокомпютър Сигма

Мнениеот donMaranzano » Нед Апр 29, 2012 9:46 pm

Колеги миналата година си купих велокомпютър Сигма за луди и пари и едното му копче се е счупило. Сега не мога да ползвам функциите им, дали подлежат на ремонт? Има ли значение ако сега си купя китайски?
donMaranzano

Рейтинг: 1180

Re: Велокомпютър Сигма

Мнениеот aiako » Нед Апр 29, 2012 11:10 pm

От къде си - да ти го купя ? Дай снимка ...
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот donMaranzano » Нед Апр 29, 2012 11:39 pm

За нищо не става колега, аз го разглобих вече и напълно го баталясах. Той не може да показва нищо, защото 1 копче е счупено без да е удрян, кофти бройка. Иначе си го купих от нета за 100 лева.
donMaranzano

Мнениеот aiako » Пон Апр 30, 2012 1:37 am

Е добре де, това копче ако трябва външно с спойки може да му се сложи и пак ще е копче
дай снимка
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот donMaranzano » Нед Май 13, 2012 8:09 am

aiako написа:Е добре де, това копче ако трябва външно с спойки може да му се сложи и пак ще е копче
дай снимка

Не ми се снима, обаче копчето е супер мега дупер скапано. То е копче на принципа на копчетата на мишката - клик, клик. Не го знам как се води. Обаче е супер, мега малко. Да е 2 мм най-много. Никъде няма такива копчета. За момента си купих едно от Кауфланд работи идеално, китайско менте, купих го че мери температура обаче няма такава функция. :D Гледам за Сигма в момента 1609 обаче има безжична и с каданс? Какво ще рече безжична хич не ми става ясно? А този каданс още повече? Другата дивотия дето ми дойде на акъла е да си купи gps за колелото, обаче искам да има и photo tag, за да го ползвам и с фотоапарата си. :crazy:
donMaranzano

Мнениеот Ozzie » Нед Май 13, 2012 10:25 am

Каданс се вика на скоростта с която въртиш курбелите, т.е. колко оборота правиш за минута.

donMaranzano написа:И това какво ме вълнува? Защо ми е да знам? И какво прехвърля безжично? Някой ползва ли Holux 245?

Теб ако не те вълнува, други ги вълнува. :)
А това, че е безжичен, означава, че няма кабел между датчика който е монтиран на вилката и самия компютър. Иначе прехвърля цялата информация която е необходима на компютърчето да ти сметне текущата скорост, средната скорост, изминати километри и т.н.
Най- накратко - при зададена обиколка на гумата, спрямо скоростта на въртене се изчисляват всички от посочените горе параметри.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот donMaranzano » Нед Май 13, 2012 10:31 am

Ozzie написа:Каданс се вика на скоростта с която въртиш курбелите, т.е. колко оборота правиш за минута.

И това какво ме вълнува? Защо ми е да знам? И какво прехвърля безжично? Някой ползва ли Holux 245?
donMaranzano

Мнениеот positive » Пон Май 14, 2012 10:18 pm

donMaranzano написа:
Ozzie написа:Каданс се вика на скоростта с която въртиш курбелите, т.е. колко оборота правиш за минута.

И това какво ме вълнува? Защо ми е да знам? И какво прехвърля безжично? Някой ползва ли Holux 245?

Предполагам, че спортистите се интересуват от това да поддържат еднакво темпо, понеже това подобрява КДП-то на велосипедиста.

Безжично се предават данните, от това колко пъти, за минута е минал магнита покрай датчика....
positive

Рейтинг: 1200

Мнениеот donMaranzano » Вто Май 15, 2012 1:07 pm

Ясно с една дума не ме интересува.
donMaranzano

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти