алтернатива на drag c1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

алтернатива на drag c1

Мнениеот georgi_dimanov » Вто Май 01, 2012 9:39 pm

Здравейте,
първа да кажа че разполагам с бюджет от 800 лв,висок съм 1,75 и тежа 82 кг .Дълго време се чудех какъв велосипед да си зема за DJ и се спрях на Drag C1 Pro ,но днес се качих на такъв и ми беше малкък, затова и леко неудобен та .. ако може да ми предложите байк на тази цена за DJ ще съм ви мега благодарен :).Да допълна, че неми пречи ако колелото няма дискови спирачки.Тях ще ги сложа после като събера още пари .
Мерси предварително :magnify:
georgi_dimanov

Рейтинг: 1180

Re: алтернатива на drag c1

Мнениеот vatakov » Сря Май 02, 2012 1:34 pm

Здравей!

Ето ти няколко бързи предложения около тази цена, с твърда вилка са което не е чак толкова зле като му сикнеш. При това винаги можеш да я смениш в един хубав момент.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=75106

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=48315

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=48600

Можеш и да си сглобиш едно прилично колелце къде с нови къде със малко стари части на базата на дартмурите (Quinnie или Two6player на мене ми допада и Phantom) или Octane One Void 3.0 или някой NS подходящ за целта.

За тебе около 14-ка рамка (предвидена за DJ) ще ти е добре :agree:

Това са бързи предложения, поразгледай прочети ревюта и помисли. Поне за мене C1 не е с много добра геометрия.

Успех с избора.
Последна промяна vatakov на Сря Май 02, 2012 1:40 pm, променена общо 1 път
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот VOLATGE » Сря Май 02, 2012 6:06 pm

Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот vatakov » Чет Май 03, 2012 10:43 am

@VOLATGE

Най-евтиното колело което е подходящо за DJ от посочените от теб e с цена от 1150лв и цените отиват още по-нагоре. Не казвам, че другите не стават, но погледи геометрията им и окомплектовката която е по скоро за ХС от колкото за друго и при това е съвсем начален клас. За целта поне Voltage YZ 0.2 ако ще е скот.

:beer:
Аватар
vatakov

Мнениеот c1DraG » Чет Май 03, 2012 11:13 am

Търси за 16/16,5 inch размер на рамката. Виждал съм Climberi такива, C1 само съм чувал, дори не съм сигурен, че има 16,5 ична. Значително по-високи са - с 5см е удължена подседалковата тръба ( не знам така ли се казва :dontknow: ), което прави челния ъгъл по-голям и по-удобен за такива като теб. C1 Pro rlz, бягай да го търсиш :beer:
:offtopic: Казваш, че си се спрял на Про, ама не е проблем колелото да е без дискове.. А про-то, което си гледал с дискове ли е било :bigeyes: ?
c1DraG

Мнениеот georgi_dimanov » Чет Май 03, 2012 1:10 pm

не, прото не беше с дискови .. но вече реших и да си сглобя сам байк (дано да се получи) ;)
georgi_dimanov

Мнениеот VOLATGE » Чет Май 03, 2012 8:00 pm

vatakov написа:@VOLATGE

Най-евтиното колело което е подходящо за DJ от посочените от теб e с цена от 1150лв и цените отиват още по-нагоре. Не казвам, че другите не стават, но погледи геометрията им и окомплектовката която е по скоро за ХС от колкото за друго и при това е съвсем начален клас. За целта поне Voltage YZ 0.2 ако ще е скот.

Мислиш ли, че C1 Про става за истински Dj?
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот vatakov » Пет Май 04, 2012 9:49 am

VOLATGE написа:
vatakov написа:@VOLATGE

Мислиш ли, че C1 Про става за истински Dj?

Определено не :D :agree:

georgi_dimanov написа: .. но вече реших и да си сглобя сам байк (дано да се получи) ;)

И няма да сбъркаш много, но поразгледай още, попрочети, поговори си на живо с по-сериозно практикуващите този спорт и ще сам ще стигнеш до правилният избор :beer:
Аватар
vatakov

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти