Cross 26 GRX8 vs Shockblaze R5 Evolution

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross 26 GRX8 vs Shockblaze R5 Evolution

Мнениеот Fuko » Нед Май 06, 2012 8:02 am

Здравейте,след около двуседмично четене и с оглед на моите критерии ,които съм изложил в тази тема:
viewtopic.php?f=30&t=112565
изборът ми се сведе до 2 велосипеда
Cross GRX8 и Shockblaze R5 Evolution
Аз съм от Варна и тук има някаква промоция на Shockblaze R5 Evolution ,моделът е от миналата година (без дискови спирачки)на цена от 640 лв
Cross 26 GRX8 - съм го договорил нов също на сходна цена +20 лв (не питайте как )
Въпросът ми е следният (понеже не съм наясно със нивото на марките във окомплектовката на двата велосипеда)и няма да му правя никакъв по-нататъшен ъпгрейд
Сядам и карам !
Кой от двата ще ми препоръчате и какви са плюсовете и минусите съответно на двата велосипеда !
Очаквам експертни съвети от съфорумници ,каквито не съмнено има тук и благодарение на които сведох избора до тези 2 колелета :beer:
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Re: Cross 26 GRX8 vs Shockblaze R5 Evolution

Мнениеот kosio_dh » Нед Май 06, 2012 12:52 pm

Според мен, Cross-а е по-добрият вариант заради хидравличните спирачки, но пък е и с 1 килограм по-тежък.Трябва да кажеш къде искаш да го караш :dontknow:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Re: Cross 26 GRX8 vs Shockblaze R5 Evolution

Мнениеот krach » Нед Май 06, 2012 1:08 pm

Аз от месец карам Cross GRX8 и съм много доволен. По лични съображения си смених хидравликата с механика. За сега нямам никакви оплаквания. Из други теми в този форум имаше мнения, че дразнещо тракала веригата в рамката, което аз решх като сложих протектор на рамката (хем няма да я дере).
Удобството при дисковите е, че ако се изкриви каплата не ти трябва да нагласяш спирачки. По - лесно се сменя гумата (като не откачаш спирачките) не е кой знае какво но все пак. Също така зимата V спирачките имат един съществен проблем....няма ги никакви. След като се набие сняг и лед в тях, което става почти веднага спирачната им сила е в отрицателни стойности. Може би има решение на този проблем с подходящи колодки, аз лично не съм намерил решение за този проблем.
Също така гледам, че Shockblaze има уши за дискови спирачки, които ако решиш да минеш от V на дискови освен самите спирачки ще трябва и да пренаплиташ каплите на нови главини.
krach

Рейтинг: 1451

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти