Вече съм "велосипедизиран"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вече съм "велосипедизиран"

Мнениеот mercier » Чет Юни 21, 2012 12:57 pm

Здравейте, много хубав сайт! Доволен съм много. Купих си и аз евтин твърдак и ще си джъткам :D . За избора помогна и потребител Bolverk
- също там има и един странен велосипед наречен Mercier Tacticle с дамка рамка, който изглежда добре окомплектован за цената си от 420 лв.
.
Взех си последния такъв /обаче с мъжка рамка/ и с намаление /333 лв./. Безаварийно на всички :beer:
big_MERCIER_TACTILE_1.jpg
mercier

Рейтинг: 1200

Re: Вече съм "велосипедизиран"

Мнениеот fiderota » Чет Юни 21, 2012 5:36 pm

Айде честито, със здраве да си го караш и само повърхностни рани, без сериозни наранявания...... неизменна част от занаята са :D
Мразя насрещен вятър.
Аватар
fiderota

Рейтинг: 1262

Мнениеот mercier » Пет Юни 22, 2012 12:49 pm

Благодаря, fiderota :agree:

Колелцето много кефи. За пръв път притежавам велосипед със скорости. Друго си е на баирчето като включиш на по-ниска предавка и не се напъваш на педалите. Определено е по-добро от старото ми Балканче. Тъй като съм много ентусиазиран, ще се опитам да опиша окомплектовката му...ей така, да си ми е прегледно и след време като натрупам опит да си чета тук и да се смея :)

Mercier tactile Производител MAXCOM, купено е от фирмения магазин на СПРИНТ в Пловдив, така че се предполага, че е със заводски настройки, което е добре. Характеристики:

1. Рамка:
Алуминиева 19" неизвестна сплав

2. Вилка:
Амортисьорна, модел - Logan пише и нищо друго
Стержен с диаметър около 28,5 мм т.е. ще да е 1 и 1/8"
Ход прилича на 60 мм

3. Спирачки:
Механични дискови SHIMANO BR-M416
Ротори неизвестни 160 мм.

4. Курбел:
CPI Forge 170 mm
педали неизвестни

5. Скорости:
24 скорости SHIMANO според производителя /аз не мога да видя надпис на нито един венец/
Предните венци са на шлици
Задните венци не мога да разбера /гледайки, че дистанционните втулки на двата най-малки венеца са един цвят, останалите са друг цвят - ме навежда на мисълта, че също са на шлици/
Декланшор SHIMANO TOURNEY FD-TZ20
Дерайльор SHIMANO ACERA RD-M360
Верига КМС 9J X8
Команди SHIMANO ST-FP50

6. Колела:
Гуми KENDA 26"х 2,10 HB-575 RIM
Капли SPORT двойностенни, 36 спици
Главини VELOTEC, осите са със система QR
Последна промяна mercier на Пет Юни 22, 2012 1:39 pm, променена общо 1 път
mercier

Мнениеот xcrider » Пет Юни 22, 2012 1:27 pm

Браво бе, за тези пари компонентите (като изключим вилката, която трябва да смениш възможно най-скоро) са много добри. На практика спринт аполон с дискови(като изключим вилката) за 330 лв. И дисковите гледам не са някакви скапани като промакс или зуум, ами шимано. Скоростна система Acera, главина на шлици... Много добра покупка, но помисли за вилка, просто това което в момента имаш отпред е 2 кила метал. :beer:
П.П. Следващия път, като пускаш такава тема, избери правилния раздел, или по-точно "Радост за окото". :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот mercier » Пет Юни 22, 2012 5:33 pm

Благодаря за добрия отзив и за препоръката, xcrider :beer:
Просто трябваше да се вместя в ограничен бюджет, иначе щях направо да взема Аполона. За вилката идеята ми е : изкара каквото изкара, след това една SR SUNTOUR в ценовия диапазон стотина лева и съм на шест /пък докато се скапе тази може би и ще паднат малко цените/ :agree:
mercier

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти