Градски гуми за Крос Грип 924 ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Градски гуми за Крос Грип 924 ?

Мнениеот tishoh » Сря Юни 27, 2012 6:25 pm

Хора дайте идея за нови "чепици" за байка ми КРОС ГРИП 924 понеже "фабричните" Швалбе Рейсинг Ралф явно са само за крос-кънтри и това, че повечето изминати от мен километри са на асфалт просто ги яде здраво и ми се струва, че много скоро ще си заминат. За момента положението със задната отива на зле (има откъртени частици от централния грайфер), но това може и да е резултат не толкова от километрите колкото от това, че 3-4 пъти ми се случи да блокирам задната гума поради появата на препятствия (пешедци на пътното платно) и явно не добър контрол на спирачното усилие от моя страна.
Каплите са 622х21 и според прочетеното от мен би трябва да мога да прибегна до варианта за едни "градски гуми" 28" за каранията в града, а рейсинг ралфа да се слага при излизанията по разни пътечки? Или да сложа едни Швалбе Рапид Роб 29" които доколкото съм разбрал, са тежки, но за са сметка на това са твърди и сравнително износоустойчиви при каране на асфалт?
Примерно някоя от тези дали би ми свършила работа за в града и по леки пътечки или ще се налага да я сменям ако ходя из гората http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... 0-35c.html
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... 1-3-8.html
Ако може да дадете някое предложение което по възможност да е с цена до към 30 (40 абсолютен максимум) лева за гума.
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Рейтинг: 1240

Re: Градски гуми за Крос Грип 924 ?

Мнениеот tbk515 » Сря Юни 27, 2012 6:51 pm

След като търсиш 28-цолови, може да пробваш баткото на Maxxis Overdrive!
26-цата се е доказала за градска гума. Също така можеш да прегледаш темата за "Най-бързите градски гуми", като имаше предложения, които се предлагат и в 28" вариант!
Успех!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот tishoh » Сря Юни 27, 2012 7:41 pm

Не съм се затърсил усилено за 28" , и едни 29" сякаш ще са по-добре,но по Българските сайтове 29-ките дето видях са по 50 и нагоре кинта пък след влагането на кинти в колелото нямам останали 100 или повече лева за гуми.
В темата за най-бързите градски гуми прочетох за Швалбе роуд круизър при 28", но ми се видя изцяло за на асфалт, а аз сякаш искам ни риба, ни рак - т.е. ако може да си я карам в града, но и да не се налага смяна с рейсинг ралфа когато отивам в гората. :dontknow:
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Рейтинг: 1240

Мнениеот pascoff » Чет Юни 28, 2012 12:14 pm

Schwalbe Smart Sam изглежда добър вариант - има я в 29" вариант (1.75 и 2.10) и е сравнително лека. Тука в бг обаче май само 26" е наличен, което не пречи да си поръчаш отвън.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти