Здравейте, в тази тема ще поискам съвети какво да подобря по колелото за да става за DownHill.Преди около 7-8 месеца си купих рамка RAM ht 3.Баща ми за рождения ми ден го даде на един негов приятел който работи в завод за колела за да ми го направи за спускане, но "Пича" общо взето нищо не направи. Сега съм се захванал да го правя и имам доста въпроси и ще искам да ми помогнете.За начало ще съм с hardtail, но по късно ще сменя всичко.
Сега ще ви кажа какви са частите по колелото:
Рамка: Ram Ht3 ( 2010 модел)
Вилка: Sr Suntour HCT v3 2012(100 mm ход)
Лапа: FSA
Кормило: FSA
Предна спирачка: Shimano Механична
Задна спирачка: Shimano Механична
Скорости: Дерайльор,команда,касета Shimano Altus 8 скорости
Курбели: Truvativ (Бяха Shimano от най-простите преди 3 дена)
Педали: VP Платформи (бяха обикновени където не ти се събира кракът)
Водач: ProWheel (Купих го като временен вариант за курбелите ,че падеше веригата)
Предно колело: Шина TTR DoubleWall 26" - 36 дупки, Спици: не знам ,главина: не знам
Задно колело: Шина TTR DoubleWall 26" - 36 дупки, Спици: не знам,главина: не знам
Гуми (външни): Kenda (2.10 размер)
Колче:NL HT
Седалка: DDK 35011
Това е колелото като цяло.Мисля ,че ще имам доста работа докато го направя ,но все пак ще се потрудя пък и вие ще давате съвети.Благодаря на всички които ще отделят от времето си за да ми помогнат.ПОЗДРАВИ!!!.Снимки ще кача малко по-късно. Представете си колелото като колело което е правено с бюджет 300-400 лева.
Искам също да попитам дали са ми правилни първите няколко стъпки.Първо ще сменя вилката с DuroFr(160mm ход) или ако изпадне нещо по хубаво него.После ще сложа хидравлична предна.Също така ще си сложа Maxxis minion гуми.Поправете ме ако някъде не съм прав или дайте съвети за други части. Благодаря предварително!