Първо Колело за DH!?!?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Първо Колело за DH!?!?

Мнениеот sqkki » Пон Окт 29, 2012 3:36 pm

Здравейте, в тази тема ще поискам съвети какво да подобря по колелото за да става за DownHill.Преди около 7-8 месеца си купих рамка RAM ht 3.Баща ми за рождения ми ден го даде на един негов приятел който работи в завод за колела за да ми го направи за спускане, но "Пича" общо взето нищо не направи. Сега съм се захванал да го правя и имам доста въпроси и ще искам да ми помогнете.За начало ще съм с hardtail, но по късно ще сменя всичко.
Сега ще ви кажа какви са частите по колелото:
Рамка: Ram Ht3 ( 2010 модел)
Вилка: Sr Suntour HCT v3 2012(100 mm ход)
Лапа: FSA
Кормило: FSA
Предна спирачка: Shimano Механична
Задна спирачка: Shimano Механична
Скорости: Дерайльор,команда,касета Shimano Altus 8 скорости
Курбели: Truvativ (Бяха Shimano от най-простите преди 3 дена)
Педали: VP Платформи (бяха обикновени където не ти се събира кракът)
Водач: ProWheel (Купих го като временен вариант за курбелите ,че падеше веригата)
Предно колело: Шина TTR DoubleWall 26" - 36 дупки, Спици: не знам ,главина: не знам
Задно колело: Шина TTR DoubleWall 26" - 36 дупки, Спици: не знам,главина: не знам
Гуми (външни): Kenda (2.10 размер)
Колче:NL HT
Седалка: DDK 35011
Това е колелото като цяло.Мисля ,че ще имам доста работа докато го направя ,но все пак ще се потрудя пък и вие ще давате съвети.Благодаря на всички които ще отделят от времето си за да ми помогнат.ПОЗДРАВИ!!!.Снимки ще кача малко по-късно. Представете си колелото като колело което е правено с бюджет 300-400 лева.
Искам също да попитам дали са ми правилни първите няколко стъпки.Първо ще сменя вилката с DuroFr(160mm ход) или ако изпадне нещо по хубаво него.После ще сложа хидравлична предна.Също така ще си сложа Maxxis minion гуми.Поправете ме ако някъде не съм прав или дайте съвети за други части. Благодаря предварително!
sqkki

Рейтинг: 1205

Re: Първо Колело за DH!?!?

Мнениеот sqkki » Пон Окт 29, 2012 4:37 pm

Да прав си, но на мен идеята ми е да го купя другите компоненти сега, а след известно време да си взема друга рамка просто защото сега зимата няма да го карам толкова много и мисля, че с тази рамка ще издържи. Иначе знам че ще спраскам чело ,но аз съм 70 кила и като за начало ще почна с лек DH.Иначе съм питал един приятел които каза че ако си остана 70 кила и сложа 160 ход няма да спраскам челото на рамката.Ще помоля да се пише за частите ,рамката е ясно че трябва да се сменя. :beer: :offtopic:
sqkki

Мнениеот sqkki » Пон Окт 29, 2012 5:59 pm

Ако може също и за рамка да предложите ,но не ми е за сега. Чак догодина ще си взема или ако събера парите по-рано.
sqkki

Мнениеот downhiller_95 » Пон Окт 29, 2012 7:09 pm

Идеята не е лоша рамката би трябвало да издържи ,защото съм виждал тази комбинация ,но тази рамката не е предназначена за тази вилка и този стил временно няма проблем колко инча е рамката. :beer:
Drag Climber!!!
Аватар
downhiller_95

Рейтинг: 1167

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 29, 2012 7:44 pm

Омръзна ми да гледам теми пуснати там където не им е мястото!
Настоящата е преместена в този раздел от раздела за DH и FR.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот sqkki » Пон Окт 29, 2012 7:52 pm

downhiller_95 написа:Идеята не е лоша рамката би трябвало да издържи ,защото съм виждал тази комбинация ,но тази рамката не е предназначена за тази вилка и този стил временно няма проблем колко инча е рамката. :beer:

Ако можеш да предложиш друга вилка защото не съм много навътре в нещата пък ще ми е интересно да чуя други препоръки,мнения и даже опит ако някой има с тази рамка.

До Админа Sorry ,че не съм я постнал на правилното място ,но мислех ,че трябва там да е.
sqkki

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти