TurboDoctor написа:Много размишлявах и все още

И не знам но взема ли това вече няма да притеснявам мама и тате за колело в близките 2-3 може и 4 години

Не си мисли че ще е така ,след около 8месеца каране ,вече ще почнеш да се заглеждаш по други колела от типа на ram dhx и прочие.Когато вече си карал 1година това колело ,които замисляш ще ти стане скучно.На 1година и 6-7месеца ще ти стане противно и ще искаш да се отървеш от него.В повечето случей ще го продадеш на части и ще изгубиш около 400лв ,защото всичко което си описал ,мислиш да е ново...Най вероятно ще си купиш някаква рамка от по-висок клас и така за около година събиране на части ,това супер колело за спускане ще ти излезе 2400-2500лв и ще го караш 3-4години и на около 18години всичко ще свърши за теб с колелата и ще предпочиташ да го продадеш и да си вземеш нещо от типа на honda crf 250 или 450 или кола (около 3300лв в мобилето) и ще продадеш колелото.Моя съвет е ако си карал по сериозно колело да си вземеш вече истинската рамка и да си сглобиш една хубава мекица ,която можеш да наречеш "трактор"!
Аз направих това...
Първоначално бях с climber в далечната 2009 ,рамката я взех през 2008 ,карах я до средата ,почти края на 2009 ,после излезна рамката ram dhx 2010 и си я грабнах ,миналата година юни месец ми беше готова ,като цяло колело и сега вече продължавам да си я карам...
Първото колело е много важно ,защото в повечето случай ще се прецакаш рамката ,я с някой резба ,пукнатина от тъпотия (разбирай да караш без пеперудка ,защото нямаш пари и такива) ,ще се научиш да обезвъздушаваш хидравлични спирачки ,аз бях пробвал с едно старо масло от колата на баща ми и какви ли не тъпотии ,сега като се сетя...
Ако имаш тази цяла основа и вече си към 14-15години според мен ,можеш да прекрачиш към "трактора" ,ако не може да започнеш с нещо по-евтино ,защото за твърдак ,тези пари не си струват.Аз първоначално твърдака ми беше 300лв ,после го направиш за 1200лв с части ,който съм купувал от тук и съм следил пазара за добре оферти...