Препоръка за велосипед до 800 лева.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за велосипед до 800 лева.

Мнениеот achooo » Вто Фев 05, 2013 12:26 am

Здравейте, извинявам се предварително, че ви занимавам, но тъй като имате повече опит и наблюдения върху нещата реших, да се допитам до вас. Последните няколко дена гледах, четох и направо вече, не мога да си избера, а с това топло време много ми се кара. Мислех да си взема Аполонче, което като цяло щеше да удовлетвори нуждите ми напълно, но бюджета ми се увеличи и сега мога да си взема нещо по-добро. Ще се ползвам редовно за градско каране, но най-вече за скитане из планини и по реки за риба. Гледах гледах и като, че ли избора ми се ограничава до drag zx4 te, cross grx8 и ram ht1.3, Но не мога да реша, в кроса много ми хареса спирачката, в рам-а не ми допада само това че не е с дискови иначе сигурно директно щеше да го взема, докато драга ме радва чисто визуално, но цената спрямо другите ми се вижда завишена. Ако можете да ми предложите други модели с дискови и сходни, че може би и по-добри части в лимита до към 800 ще е страхотно.
Благодаря за отделеното време
achooo

Рейтинг: 1200

Re: Препоръка за велосипед до 800 лева.

Мнениеот Admin » Вто Фев 05, 2013 1:27 am

Труден избор... не знам с какво да ти помогна, освен със съвета в крайна сметка да си вземеш това от тях, което ти харесва най-много, ако ще и интуитивно или пък като външен вид. Защо ли? Защото в тоя клас (пък и не само в него) велосипедите са доста конкурентни. Има отделни разлики, плюсове и минуси, но цялостното усещане не мисля, че ще е различно с който и да е от трите.

Вилките на практика са еднакви.

За Ram-а:
Avid правят добри V-образни спирачки, но все пак, ако ще го караш често по планините, рано или късно ще решиш да го надградиш с дискови, така че е най-добре от самото начало да си е с такива. От друга страна, те позволяват този байк да е с най-ниска цена между трите. Ако избереш HT.One.2, той май е с механични дискови, но и със 140 лв. по-скъп, т.е. става най-скъпия от трите. Всъщност би могло да се каже, че при него има най-много маркови компоненти, но някои от тях реално не влияят особено на карането.

За Cross-а:
Ако разглеждаме и трите велосипеда във вариант с дискови спирачки, Cross-ът ще е най-евтин. Като цяло окомплектовката му е добра и конкурентна на другите два, наистина има малко повече "безименни" компоненти от другите, но става дума за кормило, лапа, кол за седалка... не са най-важните. Рамката е хубава, макар да не е най-леката. Балансиран велосипед на добра цена.

За Drag-а:
Не съм 100% сигурен, но мисля, че той е с най-леката рамка измежду трите байка. По-важните компоненти са на нивото на другите, и по-специално на Cross-а, защото сравнявам и спирачките. Забелязвам нещо, което съм виждал и при други модели на Drag - направили са доста сложна смес от компоненти - някои са доста евтини, други пък са малко по-висок клас, отколкото при конкурентите. Целта явно е да се намали цената от места, където може да стане, без да се отрази негативно върху общите качества на байка.

Както виждаш, не мога да ти помогна с конкретен съвет от типа "вземи този!". Аз самият не знам кой от трите бих избрал, но се надявам поне малко да съм ти помогнал с тия обобщения горе. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pakroid » Вто Фев 05, 2013 10:52 am

Абсолютно съм съгласен с горното мнение. Аз също от доста време се оглеждам се велосипед и..., всички фирми предлагат различни окомплектовки, и накрая дори 2000лв. да имаш, пак не е гаранция, че ще вземеш максимално доброто колело за тези пари, защото "всеки си има мнение по въпроса.". Зебелязах една логика при една от марките където разглежда, че наистина на местата където са най-податливи на повреда или чупене, залагат на по-качествени компоненти, а на местата където трудно може да повредиш частта, по-нискокачествени, и има наистина някаква логика която ще се оправдае и от начинът ти на каране. Всеки от тези байкове може да се тунингова в последствие, ако толкова си го обичаш, стига да имаш излишни пари :).
Pakroid

Рейтинг: 1220

Мнениеот achooo » Вто Фев 05, 2013 11:16 am

Явно нещата и опират малко до фенщина, едните викат едната рамка е по-добра от другите, други хвалят другата, трети казват крос са боклуци, рамката ще е прецакаш много бързо и прочие, а аз искам да е издържлива, и може би това че не мога да предпочета рамка ме спира. Случайно докато търсех още мнения и коментари попаднах на [url=http://crosscycle.com/promo/grx8.htmlтова[/url], ако къмпанията още е валидна за 690 лева, тия дни ще взема да ида до магазина им, да проверя за цената.
achooo

Мнениеот dafigg » Вто Фев 05, 2013 11:24 am

Привет колега, и аз съм със същата дилема в момента. Искам да сменя моя 2 годишен Drag One, който ми служи вярно и в момента. Лично аз бих се насочил към Drag-а или Cross-а, но бих ти препоръчал да погледнеш и Cross Grip 127. Да цената е над твоя бюджет, но пролетта ако Cross пак направят промоция, този модел може да дойде на една много хубава цена. Бих ти препоръчал да направиш като мен и да изчакаш още малко преди да вземеш ново колело.
Аватар
dafigg

Рейтинг: 1202

Мнениеот kobso1245 » Вто Фев 05, 2013 11:48 am

Ако не ти е на зор изчакай, аз миналата седмица ходих до магазина и ми казаха, че началото на март ще изкарват новите модели Крос за 2013г, та най-вероятно ще има и някои намаления.
Иначе аз съм с 3 ръце за Крос.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот armu » Вто Фев 05, 2013 12:21 pm

Grip 127 го има и сега на промоция. Цената му е 820лв. Ето линк към промоцията http://crosscycle.com/promo/12.htm
Аватар
armu

Рейтинг: 1285

Мнениеот bb_king » Вто Фев 05, 2013 12:29 pm

Е хубаво де,но сега сме 2013 година!Промоция в момента-няма.Евентуално е възможно да има по-късно през годината.Така,че немога да посъветвам да чака задължително,защото не е ясно и какви ще са цените със сигурност.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот userr » Вто Фев 05, 2013 6:17 pm

Аз също бих препоръчал grip 127, като собственик на такъв. Ето тук има някаква промоция но не знам колко е актуална.
userr

Мнениеот Admin » Вто Фев 05, 2013 6:52 pm

achooo написа:... а аз искам да е издържлива, и може би това че не мога да предпочета рамка ме спира...

С никоя от рамките няма да имаш проблеми при така описаното каране, дори да си с по-високо тегло. Така че за здравината им не се притеснявай. Евентуално може да има по-съществени разлики в геометрията, но за да ги усетиш и да знаеш какво ще е най-добро за теб, си трябва опит, а честно казано, не мисля, че ще имаш някакви проблеми и в тази насока.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот achooo » Вто Фев 05, 2013 7:55 pm

Ако взема рам-а след време ще трябва ли да сменям вилката за да сложа BB7. Тези дни като имам време ще скоча до фирменият на крос и байк центъра да видим какви оферти ще ми дадът, не знаех че 127цата може да се намери на такава цена, дори и евентуално да не може ще питам ако ми сменят спирачките с механика каква ще е цената и ще споделя предполагам, че и други ще имат такива питания.
achooo

Мнениеот ikpirgov » Сря Фев 06, 2013 11:33 am

От 2г(над 4000км) карам почти същия крос и съм мн доволен, обаче драга е доста добра оферта също. Рамовете са хубави ама тоя е с V брейк, а дисковите(хидравлични) спирачки са голям плюс.
ikpirgov

Рейтинг: 1178

Мнениеот ht1 » Нед Фев 10, 2013 7:05 pm

Вилката ще трябва да се смени. XCR-a лесно се разлуфтва, когато е с дискови.С V-brake няма да има проблеми ако се кара по предназначение.
ht1

Мнениеот irgnet » Нед Мар 03, 2013 9:42 am

И аз ще ти препоръчам да изчакаш новия Cross Grip 127 или ако е останал някой от миналата година на промо цена направо го взимай.
С хидравлична дискова спирачка и вилка RockShox за тая цена ти е най-добрия избор. А и рамката е лека към 1.7кг
Аз пролетта 2012 си взех този модел и съм доволен, бях 105кг тогава и колелото си се държи перфектно.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти