martomarto1 написа:И аз разбрах,че ще има нов Аполон. Дали някой не знае приблизителна цена и окомплектовка?
Според Вас да взимам ли CROSS GRX8 или да изчакам новия Аполон?
martomarto1 написа:Е ми ходих до Велозона в Бургас и ........ GRX8 = 730лв.
Обясниха ми, че тези от 659лв. били само онлайн и ги доставяли разглобени в кашони и без гаранция.
Ако има някой запознат да сподели.
Новият Sprint APOLON 2012 е с подобрена геометрия на рамката. Челната тръба вече е с интегрирани чашки. Седалковата тръба е с диаметър 31,6мм. Новият модел за 2012-та г. е с 33 месеца гаранция.
GOA написа:Съществената разлика в геометрията на новия дава единствено предимството да вадиш и прибираш бидона по-трудно. Същото важи и за карера, но ще ти струва малко по-скъпо. Изглежда, че няма опция за бъдеща безпроблемна подмяна на вилката с по-хубава (често срещано явление) защото за сега се произвеждат по други стандарти.
GOA написа:Съществената разлика в геометрията на новия дава единствено предимството да вадиш и прибираш бидона по-трудно.
Какво каза?GOA написа: Изглежда, че няма опция за бъдеща безпроблемна подмяна на вилката с по-хубава (често срещано явление) защото за сега се произвеждат по други стандарти.
Интересна теза,отново безпочвена.Никакви конкретни примери,само общи приказки от кварталната бакалия.Те другите марки предлагат за без пари продукцията си.Как не сме научили ние бедните българи този факт.GOA написа:Кросовете са като драговете - само цената им е на високо ниво.
Голяма логика вкарваш.Велосипед за 800 е по-качествен от такъв за 500.Въпреки,че Рам-а въобще не си струва тази сума,нито компонентите му са нещо особено.GOA написа:Колкото и странно да изглежда в момента на българския пазар от евтините планински велосипеди е най-изгоден RAM HT1.3. 300 над аполона, но го продават с някаква вилка, а не със сън*ур.
На шах ли ги бият или на табла?GOA написа:Евтините срамни скорости бият по всички показатели евтините шибански. И т.н.
GOA написа:Следващия добър вариант е да се търси нещо за 100-150лв. защото ще е почти същото като другите до 700.
Ozzie написа:Челото на Аполона е за вилки със стержен 1 1/8" в диаметър. Хубави вилки с такъв стержен, колкото искаш.
GOA написа:Ozzie написа:Челото на Аполона е за вилки със стержен 1 1/8" в диаметър. Хубави вилки с такъв стержен, колкото искаш.
С една малка забележка - от едната страна е 1,5".
kaliopo написа:Сигурен ли си?
yochcov написа:И във цялата тази гирлотия, никой не ми отговори, някой който е наясно и ако може да ми каже, Sprint Apolon 2012 или Sprint Carrera Eco е по-добрия вариант (логиката ме води към карерата, но затова че е еко ме кара да се чудя) и също някой ако знае кога излиза за новата година моделите също ще е супер, ако е скоро да изчакам ще е за по добре, Мерси!
unsigner написа:yochcov написа:И във цялата тази гирлотия, никой не ми отговори, някой който е наясно и ако може да ми каже, Sprint Apolon 2012 или Sprint Carrera Eco е по-добрия вариант (логиката ме води към карерата, но затова че е еко ме кара да се чудя) и също някой ако знае кога излиза за новата година моделите също ще е супер, ако е скоро да изчакам ще е за по добре, Мерси!
Carrera ECO наистина е с по-нисък клас компоненти от само Carrera, но затова е и доста по-евтина - 700 вместо 1000 лв.
Спрямо Аполона губиш заключване на вилката (което ти трябва по-скоро в града), печелиш дискови спирачки (които ти трябват по-скоро извън града). Другите неща изглеждат сходни. Ако ще караш главно в града, парковете и тук-таме някоя пътечка, спести си 150-те лв разлика и вземи Аполона.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта