Първо колело, Apolon vs. Carrera ECO?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Първо колело, Apolon vs. Carrera ECO?

Мнениеот yochcov » Сря Мар 13, 2013 10:43 am

Здравейте, искам да ви попитам, разбира се след обилно четене и преценяне във форума, ще си купувам колело и мисля да е Sprint Apolon, но тъй като разликата не е толкова голяма се чудя дали да е Sprint Carrera Eco, но изхождам от това че екото на аполона е със по кофти части и незнам така ли стоят и нещата при екото на карера...И между другото говорих с представител относно закупуването да видя как стоят нещата и ми казаха, че ще има и тази година нов Аполон, та някой знае ли горе долу кога излизат новите модели и тъй като би трябвало да е по-добър дали си заслужава да го чакам ако се спра на Аполона (макар че така ми се кара вече).
yochcov

Рейтинг: 1200

Re: Първо колело, Apolon vs. Carrera ECO?

Мнениеот martomarto1 » Сря Мар 13, 2013 4:10 pm

И аз разбрах,че ще има нов Аполон. Дали някой не знае приблизителна цена и окомплектовка?
Според Вас да взимам ли CROSS GRX8 или да изчакам новия Аполон?
Focus Black Forest 4.0 ; Sprint Apolon
martomarto1

Рейтинг: 1185

Мнениеот martomarto1 » Сря Мар 13, 2013 7:23 pm

Е ми ходих до Велозона в Бургас и ........ GRX8 = 730лв.
Обясниха ми, че тези от 659лв. били само онлайн и ги доставяли разглобени в кашони и без гаранция.
Ако има някой запознат да сподели.
Focus Black Forest 4.0 ; Sprint Apolon
martomarto1

Рейтинг: 1185

Мнениеот jafiso » Чет Мар 14, 2013 12:29 am

Със сигурност мога да кажа, че няма правна възможност велосипедът да се достави без гаранция. Дори да не се предостави, то могат да се предприемат съответните действия за уреждане на ситуацията.

Защо не се свържете с някои от онлайн продавачите за да ги попитате по какъв начин ще пристигне велосипедът и как ще се уреди въпроса с гаранцията?
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Мнениеот yochcov » Чет Мар 14, 2013 1:13 pm

martomarto1 написа:И аз разбрах,че ще има нов Аполон. Дали някой не знае приблизителна цена и окомплектовка?
Според Вас да взимам ли CROSS GRX8 или да изчакам новия Аполон?

Хубаво де, аз ги гледах в онлайн магазина на maxcom (само да не се почи че правя реклама), и дори им звънях да питам как са нещата, всички цени са както ги пише и за велосипеди над 100лв. доставката е безплатна с гаранция сглобени.
yochcov

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 14, 2013 1:50 pm

martomarto1 написа:Е ми ходих до Велозона в Бургас и ........ GRX8 = 730лв.
Обясниха ми, че тези от 659лв. били само онлайн и ги доставяли разглобени в кашони и без гаранция.
Ако има някой запознат да сподели.

Естествено, че ще ти кажат, че биват доставяни без гаранция, за да те принудят да си купиш от тях.
Другият измекярски номер е да откажат гаранционно обслужване на велосипед който не е закупен от тях, въпреки че се явяват фирма която извършва гаранционно обслужване на въпросната марка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bb_king » Чет Мар 14, 2013 2:01 pm

Специално за сглобяването да вметна няколко думи.Нов велосипед се доставя в транспортен кашон.Сглобяването се състои в това да си закачите предната капла на вилката,да си завъртите кормилото в права посока и да го фиксирате чрез шестограм.След това си монтирате педалите,което е елементарно.Гаранция винаги си има.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот GOA » Съб Мар 16, 2013 2:30 pm

Новият Sprint APOLON 2012 е с подобрена геометрия на рамката. Челната тръба вече е с интегрирани чашки. Седалковата тръба е с диаметър 31,6мм. Новият модел за 2012-та г. е с 33 месеца гаранция.

+54 пари.
Съществената разлика в геометрията на новия дава единствено предимството да вадиш и прибираш бидона по-трудно. Същото важи и за карера, но ще ти струва малко по-скъпо. Изглежда, че няма опция за бъдеща безпроблемна подмяна на вилката с по-хубава (често срещано явление) защото за сега се произвеждат по други стандарти.

Кросовете са като драговете - само цената им е на високо ниво. Маааалко са по-леки рамките, но дали си заслужават кинтажа още никой не знае. Времето ще ми покаже дали съм прав.

Колкото и странно да изглежда в момента на българския пазар от евтините планински велосипеди е най-изгоден RAM HT1.3. 300 над аполона, но го продават с някаква вилка, а не със сън*ур. Евтините срамни скорости бият по всички показатели евтините шибански. И т.н.
Следващия добър вариант е да се търси нещо за 100-150лв. защото ще е почти същото като другите до 700. Само че нямат неспиращи дискови спирачки, странно движещи се пружинки и други такива простотии, добавящи още 5-10 кг.
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 16, 2013 3:48 pm

GOA написа:Съществената разлика в геометрията на новия дава единствено предимството да вадиш и прибираш бидона по-трудно. Същото важи и за карера, но ще ти струва малко по-скъпо. Изглежда, че няма опция за бъдеща безпроблемна подмяна на вилката с по-хубава (често срещано явление) защото за сега се произвеждат по други стандарти.

Челото на Аполона е за вилки със стержен 1 1/8" в диаметър. Хубави вилки с такъв стержен, колкото искаш.
Та къде точно видя, че няма опция за безпроблемна подмяна на вилката?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот bb_king » Съб Мар 16, 2013 4:59 pm

То целият му пост се състои от невярни и крайни изводи.
GOA написа:Съществената разлика в геометрията на новия дава единствено предимството да вадиш и прибираш бидона по-трудно.
:crazy:

GOA написа: Изглежда, че няма опция за бъдеща безпроблемна подмяна на вилката с по-хубава (често срещано явление) защото за сега се произвеждат по други стандарти.
Какво каза? :lol:

GOA написа:Кросовете са като драговете - само цената им е на високо ниво.
Интересна теза,отново безпочвена.Никакви конкретни примери,само общи приказки от кварталната бакалия.Те другите марки предлагат за без пари продукцията си.Как не сме научили ние бедните българи този факт.

GOA написа:Колкото и странно да изглежда в момента на българския пазар от евтините планински велосипеди е най-изгоден RAM HT1.3. 300 над аполона, но го продават с някаква вилка, а не със сън*ур.
Голяма логика вкарваш.Велосипед за 800 е по-качествен от такъв за 500.Въпреки,че Рам-а въобще не си струва тази сума,нито компонентите му са нещо особено.

GOA написа:Евтините срамни скорости бият по всички показатели евтините шибански. И т.н.
На шах ли ги бият или на табла?

GOA написа:Следващия добър вариант е да се търси нещо за 100-150лв. защото ще е почти същото като другите до 700.

Да,почти същото.С главина на резба,стоманена тежка рамка,неспиращи менте спирачки,найлонови гуми,кекави капли,най-нисък клас скоростна система търни с ревошифт,чело 1" с никаква възможност за нормален ъпгрейд,несменяемо ухо на обтегача и т.н....Щом за теб няма разлика между велосипед за 150 и такъв за 700лв аз няма какво повече да добавя.Не очаквах от човек с толкова години стаж във форума да пише подобни пасквили. :confused:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот GOA » Съб Мар 16, 2013 6:57 pm

Еми... аз. Такова...
Нямам отношение към водните ви колела. Мнението ми е за тип планински. Виждам кой какво и за колко продава. Лично ползвам продуктите в продължение на много километри, разглобявам ги за да видя какво има вътре, ако не се вижда, и си правя изводите без да се вълнувам от масовите втелясвания на форумните специалисти. Нямам стаж във форума, не карам колело пред компютъра, не се съм бил далнхилер с твърдак за 436 лв, че толкова съм събрал от суровакане. За това и мнението ми е различно. Ако случйно някой не го домързи да отвори няколко онлайн магазина ще стигне до гениалното заключение, че всички изброени евтини неща са накичени и по драговете и по кросовете. Теглото е същото, а цената тройна. Няма нито едно колело, което си заслужава цената, но в магазина никой не те пита. Нито го интересува някой дали знаеш точно какво ти трябва и какво искаш да правиш с него.

Ozzie написа:Челото на Аполона е за вилки със стержен 1 1/8" в диаметър. Хубави вилки с такъв стержен, колкото искаш.

С една малка забележка - от едната страна е 1,5". Ако не се върне страта мода залежалите ще свършат и избора ще е между осма и десета употреба. Поне аз ако искам нещо хубаво след 3 години ще си го купя след 3 години. Сега бих купил нещо, което ми харесва сега. Но и сега хубавите вилки се продават за повече пари от коментираните велосипеди, безсмислено е да се продължава с потенциалните невъзможности.

Постарайте се този път всяка буква да е в отделен цитат и да използвате всички
posting.php?mode=smilies&f=30 .
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 16, 2013 7:35 pm

GOA написа:
Ozzie написа:Челото на Аполона е за вилки със стержен 1 1/8" в диаметър. Хубави вилки с такъв стержен, колкото искаш.

С една малка забележка - от едната страна е 1,5".

Не е за 1,5" а е за полуинтегрирани чашки, затова ти се струва така.
И не е от едната (долната) страна, а от двете.
Та просто трябват полуинтегрирани чашки, това е.
Аватар
Ozzie

Мнениеот kaliopo » Съб Мар 16, 2013 7:55 pm

Сигурен ли си? И на мен ми се вижда tapered.Изображение
И не го намирам никак лошо де. Нека има избор, а кой какво ще кара си решава сам. До сега осезаемо липсваха рамки с такова чело при българските производители. Лошото е, че никъде не е написано от производителя и трябва да се пулим сега, "тъй ли е, не е ли тъй?" по някаква снимка.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот penmark » Съб Мар 16, 2013 8:11 pm

Това е Таперед, но няма нищо общо с Карера Еко-то :rofl: Това е новият модел на Спринт - Карера Делукс :agree:
http://bikesport.bg/bg/products/1896-%D ... %B4%D0%B8_
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 16, 2013 8:15 pm

kaliopo написа:Сигурен ли си?

Да, сигурен съм. В мнението което съм цитирал се говореше само и единствено за "Аполон".
Аватар
Ozzie

Мнениеот yochcov » Вто Мар 19, 2013 9:43 am

И във цялата тази гирлотия, никой не ми отговори, някой който е наясно и ако може да ми каже, Sprint Apolon 2012 или Sprint Carrera Eco е по-добрия вариант (логиката ме води към карерата, но затова че е еко ме кара да се чудя) и също някой ако знае кога излиза за новата година моделите също ще е супер, ако е скоро да изчакам ще е за по добре, Мерси!
yochcov

Мнениеот unsigner » Вто Мар 19, 2013 10:05 am

yochcov написа:И във цялата тази гирлотия, никой не ми отговори, някой който е наясно и ако може да ми каже, Sprint Apolon 2012 или Sprint Carrera Eco е по-добрия вариант (логиката ме води към карерата, но затова че е еко ме кара да се чудя) и също някой ако знае кога излиза за новата година моделите също ще е супер, ако е скоро да изчакам ще е за по добре, Мерси!

Carrera ECO наистина е с по-нисък клас компоненти от само Carrera, но затова е и доста по-евтина - 700 вместо 1000 лв.

Спрямо Аполона губиш заключване на вилката (което ти трябва по-скоро в града), печелиш дискови спирачки (които ти трябват по-скоро извън града). Другите неща изглеждат сходни. Ако ще караш главно в града, парковете и тук-таме някоя пътечка, спести си 150-те лв разлика и вземи Аполона.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот nitnelav » Вто Юли 23, 2013 2:15 pm

unsigner написа:
yochcov написа:И във цялата тази гирлотия, никой не ми отговори, някой който е наясно и ако може да ми каже, Sprint Apolon 2012 или Sprint Carrera Eco е по-добрия вариант (логиката ме води към карерата, но затова че е еко ме кара да се чудя) и също някой ако знае кога излиза за новата година моделите също ще е супер, ако е скоро да изчакам ще е за по добре, Мерси!

Carrera ECO наистина е с по-нисък клас компоненти от само Carrera, но затова е и доста по-евтина - 700 вместо 1000 лв.

Спрямо Аполона губиш заключване на вилката (което ти трябва по-скоро в града), печелиш дискови спирачки (които ти трябват по-скоро извън града). Другите неща изглеждат сходни. Ако ще караш главно в града, парковете и тук-таме някоя пътечка, спести си 150-те лв разлика и вземи Аполона.

Съгласен с това мнение. Само не съм 100% сигурен, че вилката на Carrera Eco е без заключване (май си има). Въпреки това, клоня също към аполона.
Аз лично след много четене във форума се ориентирах към V-спирачки и не съжалявам.
nitnelav

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти