Мнение за Cross GRIP 921, 29"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за Cross GRIP 921, 29"

Мнениеот paro_k » Съб Мар 30, 2013 8:11 pm

Здравейте и от мен. Преди всичко поздравления за хубавия форум. Много полезни неща научих, след като есента ми откраднаха колелото и реших да се пообразовам за следващата покупка. За съжаление само с четене не става.
Ситуацията е следната – висок съм 186 см, малко над 90 кг., карам по 20-тина километра дневно, предимно в Борисовата градина и по паветата на Графа. Мисля, че за целта не ми е необходимо скъпо колело, което няма да натоварвам пълноценно и след дълги колебания се ориентирах към Sprint APOLON 26" - [url]http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26_quot_-планински-велосипеди_[/url]
До тук добре, но в магазина, съобразно ръста ми, горещо ми препоръчаха 29-цоловия Cross GRIP 921, 29 - [url]http://www.escadra.bg/Колело-Cross-Grip-921/i1982.htm[/url]
На мен също много ми допадна, но това отново ме разколеба – повечето компоненти, по мое мнение, са с поне една класа надолу.
Та, въпросът ми е към тези, които не само са чели, а имат и опит. Какво е вашето мнение - надежден ли е този модел на Cross и ще ме вози ли безпроблемно? Точно за 921, 29” нищо не намерих.
paro_k

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за Cross GRIP 921, 29"

Мнениеот unsigner » Съб Мар 30, 2013 10:21 pm

paro_k написа:Здравейте и от мен. Преди всичко поздравления за хубавия форум. Много полезни неща научих, след като есента ми откраднаха колелото и реших да се пообразовам за следващата покупка. За съжаление само с четене не става.
Ситуацията е следната – висок съм 186 см, малко над 90 кг., карам по 20-тина километра дневно, предимно в Борисовата градина и по паветата на Графа. Мисля, че за целта не ми е необходимо скъпо колело, което няма да натоварвам пълноценно и след дълги колебания се ориентирах към Sprint APOLON 26" - [url]http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26_quot_-планински-велосипеди_[/url]
До тук добре, но в магазина, съобразно ръста ми, горещо ми препоръчаха 29-цоловия Cross GRIP 921, 29 - [url]http://www.escadra.bg/Колело-Cross-Grip-921/i1982.htm[/url]
На мен също много ми допадна, но това отново ме разколеба – повечето компоненти, по мое мнение, са с поне една класа надолу.
Та, въпросът ми е към тези, които не само са чели, а имат и опит. Какво е вашето мнение - надежден ли е този модел на Cross и ще ме вози ли безпроблемно? Точно за 921, 29” нищо не намерих.

Моделът е съвсем-съвсем нов, няма никой, който да е навъртял месеци. Така че адекватни отзиви едва ли ще получиш, извън общите приказки за 29/26.

Абсолютно си прав за компонентите; за съжаление точен еквивалент на Аполона няма, 924 е с дискови спирачки и доста по-скъп (700 вместо 550). Виж в Ескадра имаше обявен един 924М, който е някъде по средата.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот kokobongo30 » Пон Апр 29, 2013 3:01 pm

Здравейте и от мен. Днес се сдобих с една 921-ца след дълга препорачване от продавача. Основния му мотив че това е колелото за мен беше че съм висок и 26" няма да ми е удодна. Като покарам ще споделя мнението си на начинаещ колоездач.
kokobongo30

Мнениеот Finter » Нед Авг 25, 2013 1:50 pm

Здравейте,

Има ли някой, който може да сподели личен опит и наблюдения от Крос Грип 921?

В търсене съм на колело отговарящо на габаритите ми- 193 см и определения бюджет, а във веломагазините ме отказаха от 26 цолови и силно ми препоръчаха Грип 921. (иначе се бях насочил и към Спринт Аполон).

Благодаря предварително.
Finter

Мнениеот baisimo » Нед Авг 25, 2013 8:58 pm

През пролетта взех Грип 921, приятен и сравнително лек, допадна ми как стоя на колелото и въпреки лошите педали и недобрата седалка си паснахме. Събрах смелост и започнах да излизам в гората и тогава разбрах, че мястото му е само в града и парка - наложи се да се разделим с него. Става за градско колело, но вилката, каплите, гумите и спирачките не са за планина
baisimo

Рейтинг: 1240

Мнениеот Finter » Пон Авг 26, 2013 9:05 pm

Благодаря на " баисимо" за споделения опит.
Finter

Мнениеот Sparrowhawk » Пет Ное 14, 2014 3:16 am

здравейте, попаднах на форума след търсене в гугъл точно за този модел на крос и затова си позволявам да бутна нагоре темата - дали ще събере допълнителни мнения, след като е минало повече време?

аз съм висок 190см, тежка около 95кг и си търся колело за градско каране и тук-таме нещо неасфалтирано, но все пак пътечка, абсолютно нищо екстремно.

дали има по-подходящ избор, като 500лв е максималният бюджет, който мога да отделя, а 29 цола ми бяха силно препоръчани за моя ръст и ми се ще колелото да е такова.

наясно съм, че в този бюджет чудеса не мога да очаквам, разбира се, но си мисля, че и нуждите ми са скромни, затова се допитвам до вас - дали изобщо има по-добра алтернатива и струва ли си да чакам някоя промоция, каквато, предполагам, зимата ще има? също така - казаха ми, че гриповете вече не се произвеждали и били заменени с гсх серия - като моделът за сходен бюджет от 2014 е grx7 - http://koleloto.bg/product/870/cross-29 ... -2014.html

дали грипът е адекватен избор на фона на това?

благодаря!
Sparrowhawk

Мнениеот victortrt » Пет Ное 14, 2014 3:45 pm

Горе-долу са еднакви, като по-новия грх е със заключваща вилка, но грипа е с по-тънки тръби, по-лек, а отделно и по-красив, особено като сложиш по-нормални гуми за асфалт /карал съм 924 и имам опит в тази насока, защото му сложиш градски гуми и го продадох, понеже не го карах по предназначение/.
Потърси 921 все пак из магазините, където се продава крос, има ги на сайта им или си поръчай от някой сайт.
Може да мериш някой от другите грипове - 924 или 927, рамките са еднакви /мериш и виждаш, че даден размер грип 924 ти е добре и си поръчваш 921 от някой сайт например/.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот travel_mate » Пет Ное 14, 2014 10:00 pm

Sparrowhawk написа:здравейте, попаднах на форума след търсене в гугъл точно за този модел на крос и затова си позволявам да бутна нагоре темата - дали ще събере допълнителни мнения, след като е минало повече време?

аз съм висок 190см, тежка около 95кг и си търся колело за градско каране и тук-таме нещо неасфалтирано, но все пак пътечка, абсолютно нищо екстремно.

дали има по-подходящ избор, като 500лв е максималният бюджет, който мога да отделя, а 29 цола ми бяха силно препоръчани за моя ръст и ми се ще колелото да е такова.

наясно съм, че в този бюджет чудеса не мога да очаквам, разбира се, но си мисля, че и нуждите ми са скромни, затова се допитвам до вас - дали изобщо има по-добра алтернатива и струва ли си да чакам някоя промоция, каквато, предполагам, зимата ще има? също така - казаха ми, че гриповете вече не се произвеждали и били заменени с гсх серия - като моделът за сходен бюджет от 2014 е grx7 - http://koleloto.bg/product/870/cross-29 ... -2014.html

дали грипът е адекватен избор на фона на това?

благодаря!

Не съм специалист и изобщо не разбирам, но моя грип 921 вече направи 922км за три месеца. 100кг съм, не го жаля и скали видя за тия километри и камънаци и поляни и асфалт. До тук смених седалката, че укривих оригиналната, строших оригиналните педали и сложих отпред едно деоре в-брейк. Веригата само веднъж съм я смазвал и колелото си върви и си върши работата... А да и гумите смених, че тия Кенди само като помиришат роза или недай боже шипка и сами се пукат :D Лично аз съм ултра доволен от машинката :)

p.s. Реално лятото бях тръгнал да купувам GRX7, но в магазина на живо 921 някакси ми заговори повече,може и да е заради цвета :D
travel_mate

Рейтинг: 1240

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти