Teodor40 написа:Тези гуми са българско производство. Карал съм такава дори на едно градско колело и не беше зле, дори за парите си държеше много добре. Тези гуми са направени доста леки и не може да се очаква кой знае каква дебелина на материала и голяма износоустойчивост.
Това, че си взел слик гума и си решил да набиваш безумни контри на някой изяден асфалт, не прави гумата лоша. Особено пък за цената от 15-20лв.
С две думи, поне личното ми мнение е, че гумата е идеална за парите си и ти не си я ползваш по предназначение, което е въртене по асфалт.
И моля те, не приравнявай Швалбе-то с CST и други подобни

На опаковката пишеше "произход: Чехия", а дали това отговаря на истината едва ли аз или ти можем да кажем. Карал съм я поне 90% по асфалт, а когато я съдрах окончателно, карах на нов и гладък асфалт на паркинг на супермаркет, построен преди около година. И не съм приравнявал Швалбе с CST, просто казах, че не е като да не съм карал с други гуми, че да не мога да направя сравнение. А цената на тази Rubena беше доста под 15 лв, но все пак е някаква марка и дали е произведена в България или Чехия не е толкова важно, но все е в Европейския съюз, което би трябвало да означава, че ако не е по-качествена от китайските CST, ще е поне колкото тях, но уви.
Ето за сравнение как изглежда предишната ми гума марка CST, произведена в Китай и то от найлон след няколко хиляди км пробег без да съм я жалил ни най-малко. Също е асфалтова, грайферът почти се е изгубил, но няма дори и индикации, че скоро са щели да й се видят конците, пък камо ли да се съдере.