НИКОГА повече Rubena!!!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

НИКОГА повече Rubena!!!

Мнениеот EMILEN » Съб Юни 15, 2013 1:59 pm

Дойде време да си сменям гумите и реших да си купя нещо чат-пат марково, по възможност да не е китайско и т.н.
Взех си 2 гуми на Rubena, уж са чехско производство.
И ето как изглеждаха след около 100 км пробег.

Вярно, не съм ги пазил, удрял съм яко контра, но имайте предвид, че съм карал с какви ли не марки гуми, и CST, и Schwalbe, и някакви безименни, китайски, тайвански, виетнамски и какви ли не и съм минавал хиляди километри, но само съм изтърквал грайфера, чак конците да се покажат не е било.
Аватар
EMILEN

Рейтинг: 1095

Re: НИКОГА повече Rubena!!!

Мнениеот Teodor40 » Съб Юни 15, 2013 2:14 pm

Тези гуми са българско производство. Карал съм такава дори на едно градско колело и не беше зле, дори за парите си държеше много добре. Тези гуми са направени доста леки и не може да се очаква кой знае каква дебелина на материала и голяма износоустойчивост.
Това, че си взел слик гума и си решил да набиваш безумни контри на някой изяден асфалт, не прави гумата лоша. Особено пък за цената от 15-20лв.
С две думи, поне личното ми мнение е, че гумата е идеална за парите си и ти не си я ползваш по предназначение, което е въртене по асфалт.

И моля те, не приравнявай Швалбе-то с CST и други подобни ;)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот EMILEN » Съб Юни 15, 2013 2:25 pm

Teodor40 написа:Тези гуми са българско производство. Карал съм такава дори на едно градско колело и не беше зле, дори за парите си държеше много добре. Тези гуми са направени доста леки и не може да се очаква кой знае каква дебелина на материала и голяма износоустойчивост.
Това, че си взел слик гума и си решил да набиваш безумни контри на някой изяден асфалт, не прави гумата лоша. Особено пък за цената от 15-20лв.
С две думи, поне личното ми мнение е, че гумата е идеална за парите си и ти не си я ползваш по предназначение, което е въртене по асфалт.

И моля те, не приравнявай Швалбе-то с CST и други подобни ;)

На опаковката пишеше "произход: Чехия", а дали това отговаря на истината едва ли аз или ти можем да кажем. Карал съм я поне 90% по асфалт, а когато я съдрах окончателно, карах на нов и гладък асфалт на паркинг на супермаркет, построен преди около година. И не съм приравнявал Швалбе с CST, просто казах, че не е като да не съм карал с други гуми, че да не мога да направя сравнение. А цената на тази Rubena беше доста под 15 лв, но все пак е някаква марка и дали е произведена в България или Чехия не е толкова важно, но все е в Европейския съюз, което би трябвало да означава, че ако не е по-качествена от китайските CST, ще е поне колкото тях, но уви.

Ето за сравнение как изглежда предишната ми гума марка CST, произведена в Китай и то от найлон след няколко хиляди км пробег без да съм я жалил ни най-малко. Също е асфалтова, грайферът почти се е изгубил, но няма дори и индикации, че скоро са щели да й се видят конците, пък камо ли да се съдере.
Прикачени файлове
P1050427.JPG
(368.47 KiB) 647 пъти
P1050429.JPG
(386.92 KiB) 482 пъти
P1050428.JPG
(374.63 KiB) 414 пъти
Аватар
EMILEN

Мнениеот zpaz » Съб Юни 15, 2013 4:26 pm

Рубената си е екстра гума цена-качество.Аз продавам и карам Рубена от доста време. Те имат 5-6 класа гуми +екстри като системки против пукане/забележи 4 нива , най-грубата не се внася/,4 вида каркас , гуми с удължен пробек, тежка серия дх/фр гуми и т.н.Това че ти си си взел най-ниското нива гума Kobra класик за 11-12 лв ,не прави всички гуми на фирмата скапани.Гумите на конкуренцията в този ценови клас са пълно ПВЦ и за това не свършват, отделно най-вероятно ти е крива шината на изтърканите места и блокирането на гумата ти е винаги на едно и също място. Пробвай по-скъпите модели и тогава изказвай такова крайно мнение.За 40 кинто вземаш кевларена /127 нишки/ състезателна, двукомпонентна , със система против пукане 2,25 Ендуро гума .
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот EMILEN » Нед Юни 16, 2013 10:54 pm

Всичките гуми, с които съм карал досега, все са били от най-ниския клас и съм изкарвал с тях хиляди километри и съм ги сменял заради изтънелия грайфер. Само тази ме изкара едва 100-ина км. Шината ми наистина е леко крива, но не съм я изкривил точно преди да сложа Рубената, така че едва ли там е проблема. До преди около година карах с Schwalbe и едва ли е била от ПВЦ, но и с нея изкарах хиляди километри. Каквото и да ми говорят, не мога да се съглася, че е нормално гума да не издържи повече от 100 км, пък ако ще шината ми да прилича повече на многоъгълник отколкото на окръжност и ако ще на всеки 10 метра да съм набивал спирачки.
Аватар
EMILEN

Мнениеот Pencho93 » Пон Юни 17, 2013 9:31 am

Как на 100км ще стане такава гумата, това значи поне 90 да си ги минал в търкане.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 17, 2013 1:10 pm

Pencho93 написа:Как на 100км ще стане такава гумата, това значи поне 90 да си ги минал в търкане.

Или е с ненормално мек материал......
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот ALLMountainGoat » Вто Юни 18, 2013 6:12 pm

Да не съм чувал повече да се оплаквате от Kenda :roll2:
ALLMountainGoat

Рейтинг: 1160

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Юни 19, 2013 8:23 am

@EMILEN
Благодаря за дозата не толкова качествено, но все пак добро настроение, което ми донесе тази сутрин :D :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти