Органични накладки за Tektro Draco

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Органични накладки за Tektro Draco

Мнениеот TiratroN » Нед Юни 23, 2013 10:31 pm

Здравейте! Карам велосипед Grip 124 с хидравлични спирачки Tektro Draco и забелязвам че ротора започва да се износва. Може би е нормално и все пак няма цял живот да стои като нов, но след като прочетох тук там, се оказа че накладките за тоя модел са метални. Това означава че износването ще продължи с пълни темпове :)
И все пак :
-колко време изкарват едни органични накладки в градски условия на каране?
-не виждам по магазините да има точно накладки за тоя модел. Може би те са същите като някой друг модел?
Благодаря предварително.
TiratroN

Рейтинг: 1225

Re: Органични накладки за Tektro Draco

Мнениеот xcrider » Пон Юни 24, 2013 12:32 am

Не са метални. Органични са. Същите като Шиманските за м445/м446/м475 и д.р..
На мен органичните ми карат около сезон или по-малко/2000-3000км.
Износването от ротора ми се вижда странно, освен ако не си карал с изтъркани накладки или метални, но както казах фабричните са органични.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот TiratroN » Пон Юни 24, 2013 1:54 pm

Много се радвам че са органични. Не знам къде четох че ги слагат метални.
А как се разбира че накладките са на свършване?
Довечера ще снимам ротора. Може би износването е нормално .
TiratroN

Мнениеот penmark » Пон Юни 24, 2013 8:46 pm

На тектро накладките са метални. Даже в сайта си го пише.
Pads High performance metal ceramic compound
http://www.tektro.com/_english/01_produ ... rt=1&fid=1
И аз карам с такива.
http://www.tektro.com/_english/01_produ ... rt=1&fid=4
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Пон Юни 24, 2013 8:49 pm

'бал съм ги и в "металните", като с отверка ги допра и се наръбват. Сравнено са Авидски/кларкс метални са много различни като материал.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот TiratroN » Пет Юни 28, 2013 12:23 am

Сега гледам че някои магазини продават накладки Тектро Е10.11 които всъщност са за моите спирачки. Обаче ги дават метални. Пък аз не искам метални.
TiratroN

Мнениеот TiratroN » Пет Юни 28, 2013 9:25 am

Здравейте!
Ето обещаните снимки на износването на ротора.
Постарал съм се с различни ъгли.
Ако някой каже и какво да правя с тази ръжда... Бих го намазал малко ама ме е страх смазката да не плъзне и по работната повърхност.
Износването изглежда доста голямо на снимките. Реално не е чак толкова. Но пък не е и малко.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
TiratroN

Мнениеот steal_legend » Пет Юни 28, 2013 12:32 pm

Карай и не го мисли! То или ще се износи ротора, или накладките. И по-добре не го мажи. Може щом толкова те притеснява тази ръжда да направиш следното.
1) Сваляш ротора и го минаваш със ситна шкурка, но не да го жулиш 1 час, а кратко.
2) Купуваш един безцветен лак и пръскаш (докато не е засъхнало мини спирачната площ с корселин. След това повтаряш процедурата и от другата страна. Само, че според мен няма смисъл. По-добре иди покарай, отколкото да го мислиш. :beer:
steal_legend

Рейтинг: 1235

Мнениеот ALexG » Пет Юни 28, 2013 1:20 pm

Здрасти !

И аз съм ентусиаст със същите такива злобни китайчета , и след като им прилагах неколкократно рецептата-за-начинаещи , " как да НЕ се спира " и "как да си злоупотребим с дисковете " ви вършат работа още...

Снимките не са добри защото със светкавица телефона ги прави само отблясъци и не се вижда добре .... но е ясен резултата:

доста зор са видели , преди да се понауча да ги ползвам , смених накладните на ооколо 1500 км оригиналните с които си купих колелото и сложих отзад метални кларкс отпред нормални , обезвъздушаване и се подобри доста спирането.

Дисковете не изглеждат да са много изядени , над 400 км след смяната ....

IMG_20130628_140614.jpg
(142.67 KiB) 431 пъти

IMG_20130628_140627.jpg
(190.67 KiB) 359 пъти

Photo0419.jpg
Photo0419.jpg (230.34 KiB) Прегледано 1535 пъти

Доволен съм от спирането им засега , въпреки че съм 110 кила + 15 кила колело , сравнение с едни механични шимано на един приятел на ДРАГ-а са направо страхотни ....

Моята идея е да карам докато свърша и тези накладки и да пробвам да сложа по-големи дискове ,мога да приложа снимки пак след 500-1000 км , аз карам доста да сравним как се износват металните отзад спрямо органичните отпред , ако разбира се желаеш ;о)

Приятно и безаварийно каране ! :beer:
Животът е като стълба към курник: Къс и осран !

Погледни дълбоко вътре в себе си и ако НЕ останеш доволен , то тогава животът ти се сдобива със смисъл !
Аватар
ALexG

Рейтинг: 1205

Мнениеот V.Georgiev » Пон Окт 28, 2013 10:37 am

Да попитам за този модел на Текрто могат ли да се сложат органични накладки и каква им е цената горе долу?

До АлексГ - ако си слагаш по голям диск по добре сложи само отпред да ти е по голям, но виж все пак вилката ти до кой размер ротор макс може да понесе, отпред ти е по добре да е по голям диска, защото при спираме тежестта пада на предната спирачка, отколкото на задната и за това задната не е толкова важен диска да е голям! :) според мен де! :)

До механичните спирачки дискови, май най добри са Авид ББ5 или ББ7 ли какви бяха там от механичните! :)

Но при мен сега тия Текрто нещо не ми харесва как коват, те даже не коват много леко и плавно почват да спират, а трябва да натискам здраво за да закове, дано да не се счупи лoста! :roll2:
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Рейтинг: 1200

Мнениеот Yavkata » Пон Ное 04, 2013 2:29 pm

V.Georgiev написа:Да попитам за този модел на Текрто могат ли да се сложат органични накладки и каква им е цената горе долу?

Да, може да се сложат. Еднакви са със Шиманските. На различните фирми са различни цените, например Айс Стоп са им по 15 лв.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти