Съвет за избор на велосипед до 300-330 лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за избор на велосипед до 300-330 лв

Мнениеот Brasil » Вто Юни 25, 2013 2:56 pm

Здравейте! Приятелката ми иска да си купува велосипед, който ще се кара най-вероятно почти само в града (София), и понеже не съм запознат особено с марки, части и други характеристики, които са важни, реших да се допитам до вас. Тя е висока 163 см. и тежи 49 кг. Условието ѝ е да е до 300-330 лв. Ще сме ви много благодарни, ако ни насочите направо към модел или пък да препоръчате магазин откъдето да си го купи, или поне някакви насоки като отидем да избираме на какво да обърнем внимание, какво да търсим, какво е важно да има велосипедът и т.н. Благодаря предварително!
Brasil

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за избор на велосипед до 300-330 лв

Мнениеот hrisko » Нед Юни 30, 2013 1:16 pm

За тези пари трудно ще намериш нещо качествено , но щом ще се кара градско и няма да бъде тормозено , съвсем спокойно може да отидете до магазин за велосипеди и да си харесате нещо за тези пари . Попита като отидете там на какво трябва да обърнете внимание ... 1) понеже колелото ще се кара от представител на женския пол , хубаво е то да е възможно най-леко 2) оглеждайте се за дискови спирачки , v-brake ще ви прави проблеми 3) желателно е каплите да са с двостенни шини и нормалните спици ( т.е. не плоските ) , за да не се занимавате после с ремонти 4) скорости - шимано , абе като цяло гледай колкото може повече части от движенито на колелото да са шимано ! Общо взето това ти е . Търсете твърда рамка ( т.е. без заден амортисиор ) , задния амортисор само проблеми ще ти прави , а и след време ще почнат да скърцат втулките и като цяло не ти трябва такова нещо . Относно вилката за 300 лв цяло колело с хубава вилка няма ! Относно марка - ferrini , sprint , cross , viveo ... Поздрави ! :beer:
П.С. като отидете да купувате колело вместо 330 вземете 400 лв. , никога не се знае каво може да намерите ;)
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот icu12345 » Нед Юни 30, 2013 2:29 pm

hrisko написа: 2) оглеждайте се за дискови спирачки , v-brake ще ви прави проблеми

Това не го схващам.. По принцип механичните дискови спирачки от тоя ценови клас далеч не спират като v-brake...
icu12345

Рейтинг: 1200

Мнениеот hrisko » Нед Юни 30, 2013 8:49 pm

зависи с какъв v-brake си , понеже аз лично съм карал доста годинки с някакъв безивестен v-brake ( беше в началната окомплектовка на първото ми колело през 2003 :rofl: ) и само проблеми ми правеше , след това се ядосах и след много ядове сложих механични дискови и останах с мнооого по-добро впечатление от v-brake-а ... сега съм с хидравлични ( предна шимано слх и задна шимано деор ) и съм още по-доволен , но не са много евтини ...
П.С. говоря за v-brake от 2003-2004 може вече да не ги правят толкова глупави , но все пак аз няма да рискувам , парил съм се веднъж :D
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот usmivka_61 » Сря Сеп 18, 2013 10:17 am

Ето ти един велосипед http://brosbg.com/SPRINT-VERSO-26%22-product-3146 Дъщерята ми го кара или това http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... dy-26.html
usmivka_61

Рейтинг: 1180

Мнениеот mariko » Чет Сеп 19, 2013 9:02 am

За каране из града и при толкова ниска търсена цена за колелото определено V-brake.
Освен дадените от usmivka примери може и Cross Gravita да погледнете, но е с около 100лв над бюджета.
P.S." Разгледай статиите със съвети за избор и настройка на правилното колело в сайта, ако вече не си, разбира се."
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти