Наскоро закупих Bachini Apolon, вмести се в бюджета, като цяло съм доволен, с малките изключения:
Предният дерайльор е Тurney (TZ 20)- отвратителен е, още като купих велосипеда не ми хареса работата му (неколкократно е мъчен да се регулира и все не ми харесва как работи). Ще се сменя, и тук идва колебанието ми.
Shimano Acera X FD-M291 или Shimano FD-M190 ? Би трябвало и двата вида да са съвместими? Задният също е Turney (TX 35), но от него съм доволен.
Седалката е 270х140 мм. и за моите 100+ килограма идва малка (вече месец не мога да свикна с нея). Спрял съм се на Selle Royal Alpine 8468HG (255х180мм) - цената варира от 20 до 40 лева по различните сайтове.
Изглежда като за мен, но ще се радвам на предложения в този ценови диапазон.
Вилката е някакъв Zoom, работи добре (нали е ново), не ми харесва, но и не ми се струва редно да избързвам със смяната. Ходът й е 60 мм. Ще поразровя в сайтовете за по-евтини, но сравнително качествени 100 мм. вилки, XCT е на стандартният Apolon (нали?), та сигурно с такава ще я заменя.
Благодаря на всеки, отзовал се! Вашата помощ е добре дошла.

Ако някой има въпроси точно по този модел - с радост ще се радвам, ако мога да помогна, нямам много стаж с велосипеда, но пък имам впечатления.