Cross BIG FOOT ALIVIO vs Cross GRIP 927

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross BIG FOOT ALIVIO vs Cross GRIP 927

Мнениеот Weider » Нед Авг 04, 2013 10:22 pm

Здравейте,

Дилемата ми е между 2та велосипеда от заглавието... Като цяло не съм карал 29"-ка, но много съм се зарибил да го изпробвам.
Колелото ще се ползва главно за планински пътечки и спускания.

http://koleloto.bg/product/700/cross-29-big-foot-alivio-27-speed-podarak-velokompyutar-union-pro12.html
http://koleloto.bg/product/348/cross-29-grip-927-27-speed-model-2013.html

Колелото което търся трябва да прилича на горните 2 варианта :), т.е. да е само с преден амортисьор и с дискови спирачки.
Как мислите вие, кой е по-удачния вариант. Също така приемам и други предложения за колела в този ценови клас... 800-900лв. , предпочитам да е ново с 2 години гаранция, но в краен слачай ако е нещо много добро втора ръка бих рискувал.

Благодаря предварително!

Поздрави,
Иван
Weider

Рейтинг: 1200

Re: Cross BIG FOOT 2012/2013 vs Cross GRIP 927

Мнениеот Weider » Пон Авг 05, 2013 9:20 pm

Weider написа:Здравейте,

Дилемата ми е между 2та велосипеда от заглавието... Като цяло не съм карал 29"-ка, но много съм се зарибил да го изпробвам.
Колелото ще се ползва главно за планински пътечки и спускания.

http://koleloto.bg/product/700/cross-29-big-foot-alivio-27-speed-podarak-velokompyutar-union-pro12.html
http://koleloto.bg/product/348/cross-29-grip-927-27-speed-model-2013.html

Колелото което търся трябва да прилича на горните 2 варианта :), т.е. да е само с преден амортисьор и с дискови спирачки.
Как мислите вие, кой е по-удачния вариант. Също така приемам и други предложения за колела в този ценови клас... 800-900лв. , предпочитам да е ново с 2 години гаранция, но в краен слачай ако е нещо много добро втора ръка бих рискувал.

Благодаря предварително!

Поздрави,
Иван

също се замислям и за новият big foot тъй като е намален на 1179лв, но не знам дали си заслучава чак толкова разликата.... как мислите ? като го съпоставим с миналогодишния big foot, който струва 850лв.
Weider

Re: Cross BIG FOOT ALIVIO vs Cross GRIP 927

Мнениеот penmark » Пон Авг 05, 2013 9:30 pm

Разликата от миналогодишния и сегашния е в монтажа. Затова и цената е различна. Ако имаш пари, скъпият е по-добре. Що трябва да е 29-ка? Колко си висок? Къде ще го караш? Сега има хубави промоции на 26 на кросс.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Re: Cross BIG FOOT ALIVIO vs Cross GRIP 927

Мнениеот Weider » Сря Авг 07, 2013 1:55 am

penmark написа:Разликата от миналогодишния и сегашния е в монтажа. Затова и цената е различна. Ако имаш пари, скъпият е по-добре. Що трябва да е 29-ка? Колко си висок? Къде ще го караш? Сега има хубави промоции на 26 на кросс.

183 съм висок, ще карам по планината главно, пътечки и прочие.
Не знам защо трябва да е 29" ,просто така съм си го втълпил (имам желание да карам голямо колело), пък и мисля че миналогодишния биг фуут е най-добрия байк на cross за миналата година, тъй че трябва да са се постарали. Ясно е че таз годишния е по-хубав, личи си и от ценана, но дали си заслужава тази разлика.... това ще ми е първия сериозен байк. В момента съм с някъв Cross , Vendata мисля че беше на 7 години, доста изтрадал и мисля да се ъпгрейдна сериозно и в следващите 2 години да не пипам нищо по байка. Евентуално по натам може да го ъпгрейдна нещо.... вилки това онова....
Мога да дам около 800+ лева за ново колело, вече 1200 като за новия big foot ми се виждат доста ама не знам...
Weider

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти