от cyclopz » Пет Авг 16, 2013 8:57 am
и аз имам дискова херния, и мен бяха готови да ме оперират преди два месеца, и благодарение на колелото за момента съм в отлично състояние без никакви болки. Ето какво най-много ми помогна - колкото може по-често прав на педалите, при всяко спускане. От приведената позиция мускулите на гърба и кръста се стегнаха много и разтоварват напрежението от гръбнака, а самия гръбнак в това положение не поема толкова тежест от тялото, понеже голяма част пада върху ръцете. При изкачвания по-добре е да сядаш, да не си направиш проблеми с колената. Тогава гледаш да не се изгърбваш, държиш кръста изправен, и при преминаване през дупки се повдигаш на педали, за да не поемаш с тялото ударите. Разбира се, всичко е въпрос и на късмет! Може при теб да е напълно обратното и да е противопоказно да караш. Най-добре, преди да купуваш, качи се пробно на някое колело, да видиш как се чувстваш. Аз още на първите 10 минути усетих, че ми облекчава болката и ми действа добре.
Иначе точно това колело сигурно е добре, има голям ход на вилката, голям балон на гумите, тоест ще е комфортно и ще те носи добре, като размер също би трябвало да ти е идеално.