Grip 927 за 135кг човек?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Grip 927 за 135кг човек?

Мнениеот IvoMirchev » Сря Авг 14, 2013 9:57 am

Здравейте!

Търся колело за 135 кг човек, 194 см. Обадих се в магазин на Cross. Препоръчаха Grip 127, с рамка XL. Молбата ми е да дадете препоръки какъв да е финалният избор. Въпросният 135кг, който ще кара колелото има и проблеми с кръста и една от целите е да му е максимално удобно и щадящо към тази част на тялото. Велосипедът ще се кара шосейно и много малко в пресечена местност (да не кажа въобще не).
Благодаря на отзовалите се.
Аватар
IvoMirchev

Рейтинг: 1200

Re: Grip 927 за 135кг човек?

Мнениеот IvoMirchev » Чет Авг 15, 2013 8:32 pm

:wavey:
Аватар
IvoMirchev

Мнениеот cyclopz » Чет Авг 15, 2013 9:38 pm

кажи какви са проблемите с кръста.

Аз съм 197 см, 100 кг, имам проблеми с кръста и карам крос бигфут Л размер. Определено е по-добре да беше ХЛ. Иначе всичко ми е направо перфектно.
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот IvoMirchev » Пет Авг 16, 2013 5:45 am

Протрузии на гръбнака, херния (преоперативен период)... Кръста се лекува казаха със сваляне на килограми. А свалянето на килограми без активен спорт е трудно... :)
Аватар
IvoMirchev

Мнениеот mariko » Пет Авг 16, 2013 8:37 am

:offtopic:
Прав си за спорта, но при положение, че имаш такива проблеми консултира ли се със специалист преди да избереш как точно да отслабваш?
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот IvoMirchev » Пет Авг 16, 2013 8:48 am

Да и колелото не се препоръчва... В случая това е компромисно решение... Въпросът е дали колелото е ОК за тези килограми и комфорта му.
Аватар
IvoMirchev

Мнениеот cyclopz » Пет Авг 16, 2013 8:57 am

и аз имам дискова херния, и мен бяха готови да ме оперират преди два месеца, и благодарение на колелото за момента съм в отлично състояние без никакви болки. Ето какво най-много ми помогна - колкото може по-често прав на педалите, при всяко спускане. От приведената позиция мускулите на гърба и кръста се стегнаха много и разтоварват напрежението от гръбнака, а самия гръбнак в това положение не поема толкова тежест от тялото, понеже голяма част пада върху ръцете. При изкачвания по-добре е да сядаш, да не си направиш проблеми с колената. Тогава гледаш да не се изгърбваш, държиш кръста изправен, и при преминаване през дупки се повдигаш на педали, за да не поемаш с тялото ударите. Разбира се, всичко е въпрос и на късмет! Може при теб да е напълно обратното и да е противопоказно да караш. Най-добре, преди да купуваш, качи се пробно на някое колело, да видиш как се чувстваш. Аз още на първите 10 минути усетих, че ми облекчава болката и ми действа добре.

Иначе точно това колело сигурно е добре, има голям ход на вилката, голям балон на гумите, тоест ще е комфортно и ще те носи добре, като размер също би трябвало да ти е идеално.
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот TonyJ » Пет Авг 16, 2013 9:19 am

IvoMirchev написа:Протрузии на гръбнака, херния (преоперативен период)... Кръста се лекува казаха със сваляне на килограми. А свалянето на килограми без активен спорт е трудно... :)

Колкото и активно да спортуваш, килограми се свалят най-вече с хранителен режим. Спортът само подпомага. Един час интензивно каране ще ти изгори калории, които ще наваксаш с 2 чаши кока-кола или един сникърс. Имай го това предвид и си оправи храненето. Колкото за дисковата херния и протрузиите - освен редуцирането на теглото, много е важно да укрепиш цялата поясна мускулатура, а това няма да стане само с колоездене. Трябват и други упражнения. Важното е да имаш желание за промяна, а колелото е добро начало. Пожелавам ти успех, всичко си зависи от теб.
TonyJ

Рейтинг: 1360

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти