Въпрос за средно движение?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за средно движение?

Мнениеот Dominator » Пет Сеп 06, 2013 10:10 pm

Здравейте! Интересувам се, дали ако например на човек му идва високо едно колело и той се качва на него по много досаден начин замен, а именно като стъпва с цялата тежест на тялото си на единия педал и така се прехвърля и сяда на седалката, не знам дали се досещате за какво говоря.

Това вреди ли на средното движение?

Имам опасенията, че отговорът е ДА!?

Благодаря!
Dominator

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за средно движение?

Мнениеот oduh » Съб Сеп 07, 2013 12:13 pm

Отговорът е НЕ. Ако го счупиш от стъпване, значи смятай какво ще му направиш при първия бордюр :) Тия велосипеди не са пластмасови бе, я си карайте смело.
oduh

Рейтинг: 1240

Мнениеот Dominator » Съб Сеп 07, 2013 7:28 pm

oduh написа:Отговорът е НЕ. Ако го счупиш от стъпване, значи смятай какво ще му направиш при първия бордюр [/b] :) Тия велосипеди не са пластмасови бе, я си карайте смело.

Въпросния човек е майка ми - понеже колелото е 19" рамка и седалката е малко вдигната, заради прикачени на нея неща - тя се качва на колеото или по сроко сяда, като със засилка колелото напред - единия педал е разположен ниско долу - другия високо и стъпвайки на единия педал - този който е ниско долу - се прехвърля на седалката... Би трябвало да се сещате.

Питам защото два месеца след като купих колелото на околко 400km каране - отиде средното движение, в смисъл че педала взе да трака, а и средното движение даде малък луфт да го смениха гаранционно и това ме наваде на мисълта, че може това да е причината за развалено/раздрънкано средно движение.

значи смятай какво ще му направиш при първия бордюр - да - но тогава си стъпил равномерно и тежестта се разпределя...

ЗНачи да рабирам, че не е фатално начина на "сядане"?

Благодаря!
Dominator

Мнениеот Falcor » Нед Сеп 08, 2013 9:34 am

Аз пък винаги се качвам така....проблеми със средното съм нямал!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот dhracer80 » Пон Сеп 09, 2013 11:52 am

Пълни глупости.Просто средното е било някакво за 10 лева. :nono:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот Dominator » Пон Сеп 09, 2013 4:31 pm

Благодаря на всички за отговорите! :beer:
Dominator

Мнениеот ivcho3 » Пон Сеп 16, 2013 3:16 pm

Имам навик по този начин да яхвам велосипеда, висок съм 190 см и тежа 106 кг, височината на рамката изобщо не ми е проблем и за около 400-500 км пробег счупих десния педал (и двата бяха пластмасови), а оста на левия, на който стъпвам преди прекрачването беше толкова изкривена, че резбата в средата на оста просто беше като изпилена. Добре че с големи усилия успяха да развият проклетия педал, резбата в средата на курбела беше леко изстъргана, но иначе държеше добре. Колкото до луфт в средното движение няма нищо подобно, карам много агресивно със скачане от бордюри и т.н.
ivcho3

Рейтинг: 1260

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти