Велосипед сега или догодина

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед сега или догодина

Мнениеот Farful » Чет Окт 03, 2013 11:27 am

Здравейте,
решил съм да си купя колело (не пиша велосипед, за да имате идея колко разбирам), за да ходя с него на работа от пролетта (8-9км в посока) и да го покарвам насам натам из града, най-много някоя пътека из парка. Имам дископатия L5-S1 (183/83 кг), но пари за хубаво колело с два амортисьора няма как да отделя. Ако някой с опит даде съвет за рамка, седалка, която да е по щадяща ще съм му благодарен.
Тъй като не съм следил пазара никога, нови велосипеди 2014 от ниските класове, ще има ли, цената ще се увеличи ли, ако има дали ще има промоции през зимата на моделите 2013, заслужава ли си да се чака новия модел? Като цяло целта ми е максимално качество за 500-650 лв. Хвърлил съм око на RAM ht1.3, който ми е малко скъп, но ако зимата се появи промоция,.. кой знае. Ще се опитам да купя велосипеда зимата с цел да спестя някой друг лев.
Farful

Рейтинг: 1200

Re: Велосипед сега или догодина

Мнениеот did » Чет Окт 03, 2013 11:38 am

Правилно си се ориентирал. Не ти трябва тежка мека рамка. Трябва ти твърда рамка с правилна геометрия, за да не ти се натоварва кръста. Това е сериозна тема, която е била многократно дискутирана, но няма проблем пак да питаш. Виж статията в сайта за геометрията на планинския велосипед.

Иначе на въпроса "сега или догодина" бих отговорил "сега".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Велосипед сега или догодина

Мнениеот outfaced » Чет Окт 03, 2013 12:25 pm

По нова година, когато пуснат големите промоции ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти