Cross 28" AREAL MAN 21 speed модел 2013

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross 28" AREAL MAN 21 speed модел 2013

Мнениеот Mr Staykov » Нед Окт 20, 2013 9:34 am

Здравейте,

Първо радвам се, че вече съм част от този форум. :)

Теперь к делу!

В общи линии ми предложиха този красавец, намален на 430лв (чисто нов, с гаранцията и тн). В момента имам един хакер на 4 години, който започна да се разваля много начесто и ме притеснява, че скоро ще почнат големи ремонти.

Искам да ползвам велосипеда както следва:

- 95% от времето в градско каране като превозно средство,
- да го качвам на Витоша 1-2 пъти в месеца, да се зарибявам по планинско колоездене (като ще му купя чифт гуми за планина),
- през отпуски и когато мога като цяло да го ползвам за велотуризъм (с багажник, дисаги и прочее)

Как Ви се струва конкретната оферта, някакви по-специални съображения, които да имам и тн...

Ако имате допълнителни въпроси, питайте! :)

ПС: 183 см, 83 кг са моите характеристики, ако това ще има някакво значение.

ППС: Извинете, че не започнах във форума с ровене в стари теми, но нито имаше информация за модела, нито имам ноу-хау какво точно да търся като инфо, с една дума - Новак.
WHEN THE GOING GETS WEIRD, THE WEIRD TURN PRO.
Mr Staykov

Рейтинг: 1200

Re: Cross 28" AREAL MAN 21 speed модел 2013

Мнениеот Mr Staykov » Нед Окт 20, 2013 1:36 pm

Допълнителен въпрос - кога са големите намаления за велосипеди по магазините?
Mr Staykov

Мнениеот Hardtail_BG » Пон Окт 21, 2013 12:42 am

Здравей вече наш колега.. :beer:
Ами Намаленията са на нова година и коледа.Моге да има и други но да незнам за тях.Велосипеда е страхотен.. Ето, че идва едно голямо "НО" Велосипеда е чудесен и г/д хубави части, но немися, че не е подходящ за Планинско колоездене. Всичко зависи от това под планинско колоездене какво имаш предвид ? Да Караш през чиста патечка в планината или да минаваш през корени, камани и тнт. :dontknow: ??? Колелото е добро, но моето мнение исчакай до нова година до тогава си карай Hacker-а.. Събери пари и на намалението си вземи някой Cross CRX8, Gravito, Euphoria :agree: Това са Български колелета. И може да се каже, че са качествени карах Cross Phantom 8 г. Докато него откраднаха. Моето мнение да събереш още малко пари или да дебнеш за някое намаление.

Както Казват Хората: "Ако Ще е Гарга да е Рошава"

Поздрави :beer:
КЗТ ! КАРАМ-ЗДРАВ-ТВЪРДАК
Аватар
Hardtail_BG

Рейтинг: 1002

Мнениеот speka_rs » Пон Окт 21, 2013 2:22 am

Здрасти колега,

ако това колело ти е на сърце купи си го, ама за мен ако си отделил такива парички огледай и пазара на втора употреба велосипеди, и тогава се хвърляй на нещо.
Според мен не винаги новото е най добро.
Както е казал колегата това колело за в града е добро ( аз бих предпочел твърда вилка), но патеките в планината няма да му понасят.
Или пък се посъветвай със някои по начетен в областта дали на Hacker-a му предстоят големи ремонти и дали не можеш да си го постегнеш него за планината и да си караш това в града и да му се радваш по дълго време.
Specialized fanatic
speka_rs

Мнениеот Mr Staykov » Пон Окт 21, 2013 1:46 pm

Благодаря ти за отговора!

Хакера освен ремонтите има и прекалено голяма за мен рамка, на която дори след 4г се чувствам некомфортно, така че просто искам да го махна.

Иначе наистина ли смяташ, че е крайно неподходящ за Витоша. Имай предвид, че ще го карам чат-пат там, без особено да го натоварвам, а и ще му купя гуми за целта, т.е. употребата му в планински условия ще е минимално натоварваща.

Благодаря ти предварително! :)

ПС: ако можеш ми дай координати на добри места за велосипеди втора ръка.
Mr Staykov

Мнениеот Mr Staykov » Пон Окт 21, 2013 5:19 pm

Hardtail_BG, чак сега ти видях поста.

Виждам че си ми избрал по-скоро планински велосипеди (отвратително е да си начинаещ и да те е страх да не напишеш някоя велика дебилщина), но основното, което искам от велосипеда е добро градско и велопоходно представяне, а ако реша чат пат да катеря Витошата в ниската част, по полегатите пътечки, да е сносно колело. Знам, че искам "хем х*я докрая, хем душата в рая" в някаква степен, но това е размерът на инвестициите, които желая да направя към момента.

Може би идеята ти да изчакам офертите през зимата (когато и ще имам налични средства де...) е по-добра, тъй като ще имам избор (а и не вярвам моделът да се изчерпи).

И все пак, ако можеш да ми препоръчаш други подобни на това колело, ще съм ти супер благодарен!

Наздраве!
Mr Staykov

Мнениеот Hardtail_BG » Пон Окт 21, 2013 6:54 pm

Mr Staykov написа:Hardtail_BG, чак сега ти видях поста.

Виждам че си ми избрал по-скоро планински велосипеди (отвратително е да си начинаещ и да те е страх да не напишеш някоя велика дебилщина), но основното, което искам от велосипеда е добро градско и велопоходно представяне, а ако реша чат пат да катеря Витошата в ниската част, по полегатите пътечки, да е сносно колело. Знам, че искам "хем х*я докрая, хем душата в рая" в някаква степен, но това е размерът на инвестициите, които желая да направя към момента.

Може би идеята ти да изчакам офертите през зимата (когато и ще имам налични средства де...) е по-добра, тъй като ще имам избор (а и не вярвам моделът да се изчерпи).

И все пак, ако можеш да ми препоръчаш други подобни на това колело, ще съм ти супер благодарен!

Наздраве!

Така планинските велосипеди с твърда рамка хем стават за градско хем за планината. За съжеление не мога да ти препоръчам подобни на Кросс-а който си харесал. Понеже аз карам съвсем др. стил ;) Но ако толкова много си го харесал колелото взимаи го... Не е идеално, но става. Забелязах и килограмите ти ако него товариш много и си караш леко и спокойно. ЗАЩО НЕ ? :dontknow: :dontknow:
Аватар
Hardtail_BG

Мнениеот Mr Staykov » Пон Окт 21, 2013 7:41 pm

Благодаря!

И ме подсетихада попитам - вилката дали има заключване?
Mr Staykov

Мнениеот Hardtail_BG » Пон Окт 21, 2013 8:59 pm

няма :)
Аватар
Hardtail_BG

Мнениеот speka_rs » Пет Окт 25, 2013 11:52 pm

Колега, както те слушам ти все повече маи си търсиш шосейка с малко по дебели гуми.
Този твои избор според мен най добре да си търсиш cyclocross колело.
Аз имам Specialized Tricross и това наистина е нещо уникално като колело, но все пак поогледай пазара, и тогава реши.
Като според мен новото колело е добро нещо, ама за твоя бюджет, по добре нещо старо и запазено.
Specialized fanatic
speka_rs

Мнениеот rodopi_biker » Вто Дек 24, 2013 12:54 am

Това колело не е предназвачено за планинско колоездене, както каза колегата по-горе.
Препоръчвам ти нещо от рода на GRX 8, с един комплект сликове за града и един комплект планински гуми. Вилката се заключва, така че няма да имаш проблем с дългите асфалтови преходи. (Карал съм с такъв по 170км. асфалт за около 7ч. със сликове 26х1.5 ) Също така и спирачките са дискови. И не на последно място, ако се запалиш по планинското колоездене, можеш да направиш доста ъпгрейти по GRX-а за разлика от другия.

Hardtail_BG написа:Ами Намаленията са на нова година и коледа.

Намаленията на Cross са през март ;)
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти