Моля помогнете за избор на велосипед :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля помогнете за избор на велосипед :)

Мнениеот stashummer » Пет Ное 01, 2013 2:52 am

Здравейте,не ми се искаше да отварям нова тема,прегледах старите,но ми трябва индивидуален съвет.Габаритите са ми 195 см и 105кг и търся що годе надежден велосипед за градски условия(без особени натоварвания).Готов съм да отделя около 300-400лв и съм се спрял на Drag Hacker,Drag ZX-1,Drag Marathon,Drag Grand Canyon Daily.Дали тези модели са надеждни или има по-добри възможни?На мен не ми трябва типичното градско колело с калниците,кошницата и багажника,но смятам че заради ръстът ми е по-добре да се ориентирам към 28''. :beer:
stashummer

Рейтинг: 1220

Re: Моля помогнете за избор на велосипед :)

Мнениеот georgi balashev » Съб Ное 02, 2013 8:21 am

Аз съм точно с твоите габарити :) и напролет имах същите изисквания, което наведе везните за 29" и си взех Cross grip 921. Сравинтелно добра цена,алуминиева рамка, на 29" лесно можеш да му сложиш и 28" градски гуми, вилка и окомплектовка не стават за тежки натоварвания, но за леко XC защо пък не, ама за тия пари толкова,сравнително лек. С твоите размери направо се меткай на 28/29". Успех :D
georgi balashev

Мнениеот stashummer » Съб Ное 02, 2013 9:12 pm

Благодаря приятелю,виждал съм въпросния cross grip 921,но надхвърля бюджета ми.Колелото ми се вижда хубаво,но не знам здравината как е.Ти някакви проблеми имал ли си?Някакви впечатления да споделиш и да те питам заслужават ли си тези 150лв. над Drag Marathon? :beer:
stashummer

Мнениеот georgi balashev » Нед Ное 03, 2013 7:58 am

Аз до сега проблеми не съм имал, но както казах велосипеда го карам предимно градско,а онзи ден за експеримента му сложих и едни ,,градски гуми" и не можах да го позная литна, доволен съм с една дума. А за посоченият от теб велосипед нищо не мога да кажа, но нали не искаш типично градско колело..
georgi balashev

Мнениеот KaLO_1407 » Нед Ное 03, 2013 11:59 am

stashummer написа:Здравейте,не ми се искаше да отварям нова тема,прегледах старите,но ми трябва индивидуален съвет.Габаритите са ми 195 см и 105кг и търся що годе надежден велосипед за градски условия(без особени натоварвания).Готов съм да отделя около 300-400лв и съм се спрял на Drag Hacker,Drag ZX-1,Drag Marathon,Drag Grand Canyon Daily.Дали тези модели са надеждни или има по-добри възможни?На мен не ми трябва типичното градско колело с калниците,кошницата и багажника,но смятам че заради ръстът ми е по-добре да се ориентирам към 28''. :beer:

Аз от 7 години карам Drag Hacker и не е мръднал. Иначе откъм здравина: стоманени-рамка, вилка, кормило, курбели и лапа. Сам си прецени. Само теглото му ще те спъва на моменти, ама се преживява. За теб размер 20-22". Аз съм 179 см и съм с 16" и ми е малко малка рамката.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот stashummer » Нед Ное 03, 2013 10:34 pm

Аз чувам само добри отзиви за Хакера и цената му е напълно изгодна-само 289лв. обаче е с 26" гуми :( Благодаря за отзивите,ще мина през магазините да ги огледам по-обстойно :beer:
stashummer

Мнениеот DragAirlines » Вто Ное 05, 2013 4:37 pm

Държиш ли колелото да е ново? Спроден мен за тези пари е по-добре да се потърси нещо запазено втора ръка, макар малко по трудно да се намира твоя размер рамка. Наскоро купих един Драг ZX2 (не за мен) и малко се получи на принципа на мечо пух - нищо не очаквам и пак съм разочарован. В тази връзка не бих си взел в никакъв случай Drag ZX1.

Успех при избора!
DragAirlines

Рейтинг: 1260

Мнениеот stashummer » Пет Ное 29, 2013 11:30 pm

Наскоро минах през един веломагазин и ме съветваха да си взема шосеен велосипед,човекът ме уверяваше че това е решението и че издържали до 120кг.Като ги видях с тези тънки капли и се чудя дали ще издържи 105 кг,вие как мислите?
stashummer

Мнениеот marine » Съб Ное 30, 2013 12:03 am

ДРАГ маратона мисля, че на задната главина е на резба касетата-НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ. Гледай задната главина да с шлици на които влиза касетата. Иначе с твойта тежест макс година и се разкапва. Иначе за твоя ръст 28 цола, но за града шосейка не е удачен избор. Стойката на шосейката е такава, че не ти дава голяма видимост, а за града ще ти трябва. По добре по изправен и без това няма да минаваш големи разтояния. Гумите гледай да са средна работа като балон, нито много дебели нито много тънки. Мисля дебелина 700Сх40 ще са ти перфектни. Зависи от града, но мисля , че отпред скорости не са ти нужни, само отзад примерно 7,8 или 9 ако намериш... нещо ако има питай, за това е форума. Има страхотни велосипеди втора ръка внесени и обслужени. То като колите-или караш нова дачия или мерседес на 5-6 години.
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот stashummer » Съб Ное 30, 2013 1:09 am

Благодаря за мнението,това за задна касета на шлици всеки ми го препоръчва макар че имам от 5-6 години евтино планинско колело,което е с задна ос на резба и не съм срещнал проблем.Просто колелото ми е малко и е старо и си търся ново.Иначе някои знае ли дали трудно се пази равновесие на шосейка заради тънките капли и дали биха издържали моето тегло (105кг).Знам че 400лв. са крайно недостатъчни и нищо прилично не мога да си взема,но не искам да рискувам с втора употреба(както и не съм навътре в нещата с велосипедите,все пак не са коли :D )
stashummer

Мнениеот nikant » Съб Ное 30, 2013 10:01 am

stashummer написа:Благодаря за мнението,това за задна касета на шлици всеки ми го препоръчва макар че имам от 5-6 години евтино планинско колело,което е с задна ос на резба и не съм срещнал проблем.Просто колелото ми е малко и е старо и си търся ново.Иначе някои знае ли дали трудно се пази равновесие на шосейка заради тънките капли и дали биха издържали моето тегло (105кг).Знам че 400лв. са крайно недостатъчни и нищо прилично не мога да си взема,но не искам да рискувам с втора употреба(както и не съм навътре в нещата с велосипедите,все пак не са коли :D )

Ако взимаш шосейка по добре е с право кормило. При каране само в града не е за препоръчване шосейно кормило.
Ама не съм виждал нова шосейка с право кормило, трябва да се преоборудва или да се купи на старо.

П.П. И аз бях 105кг в началото на тази година. Нямам проблеми с шосейката, 105kg не са проблем, но предпочитам всекидневно да карам Drag Grand Canyon-a, a по паветата в града най комфортно е с байка :agree:
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Рейтинг: 1340

Мнениеот stashummer » Съб Ное 30, 2013 5:46 pm

Кой точно Grand Canyon имаш?Допадат ми Te и Pro версиите,ама ми идват скъпи,най-вероятно ще се ориентирам към DRAG Grand Canyon Daily,Marathon или Hacker :)
stashummer

Мнениеот nikant » Съб Ное 30, 2013 8:36 pm

stashummer написа:Кой точно Grand Canyon имаш?Допадат ми Te и Pro версиите,ама ми идват скъпи,най-вероятно ще се ориентирам към DRAG Grand Canyon Daily,Marathon или Hacker :)

Grand Canyon Pro http://www.dragbicycles.com/?id=257&menu=product
Доколкото си спомням се различаваха с много малко различните версиите, не съм се задълбочавал.
Според мен хибридите са универсални колела, ако трябва да имаш едно колело и дали ще бъде Drag Grand Canyon или друга марка все тая.

П.П. И Drag Grand Canyon Comp е добър според мен, набързо което видях като разлика, че при Pro-то касетата е 11/32, а при Comp-а 12/28, т.е. Comp-a е повече за града и повече за равно. С Pro-то може да катериш по големи баири
nikant

Мнениеот nikant » Нед Дек 01, 2013 9:12 pm

nikant написа:
stashummer написа:Кой точно Grand Canyon имаш?Допадат ми Te и Pro версиите,ама ми идват скъпи,най-вероятно ще се ориентирам към DRAG Grand Canyon Daily,Marathon или Hacker :)

Grand Canyon Pro http://www.dragbicycles.com/?id=257&menu=product
Доколкото си спомням се различаваха с много малко различните версиите, не съм се задълбочавал.
Според мен хибридите са универсални колела, ако трябва да имаш едно колело и дали ще бъде Drag Grand Canyon или друга марка все тая.
nikant

Мнениеот unsigner » Нед Дек 01, 2013 9:47 pm

Взимай Grand Canyon Daily, после ако те влече, ще сменяш части.

Аз съм 192, и след един сезон каране на 29" из града повече не бих се правил на вълка от Ну Погоди с 26". (Ако някой ден ме удари парАта и се загледам към двойните окачвания... ще му мисля.)
unsigner

Рейтинг: 1667

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти