Здравейте! Канех се да пиша в "С какво се сдобих", но днес подочух това-онова и реших да пиша тук. Наскоро ви продъних ушите с новия Спринт Аполон Елит, но бюджетът ми се оказа доста по-скромен, от колкото се надявах. Вече се бях отказал да бързам, когато баща ми ми снесе, че негов познат продава колело за 350лв, и предложи той да го финансира(даже настоя въпреки решението ми да събирам собствени пари за по-нататък). Ентусиазмът на родителите ми успя да увлече и мен и така в крайна сметка осъмнах с посоченото в заглавието колело след всеобщо настояване, че ми е рано за XC, така че няма какво да го мисля. Днес ходих за грипове, тъй като сегашните не ми харесват. Продавачът се поинтересува какво съм купил и каза, че за тези пари отново втора ръка съм можел да взема много по-хубаво, а това струва не повече от 200лв. Ето подробностите, с които съм запознат, и няколко снимки:
Рамка - Rixe Comp XS 4.0 Y-frame
Вилка - Suntour XCT V2(на самия мен не ми харесва кой знае колко, просто е по-добра от zoom-а, с който бях до сега

)
Предна главина - Shimano с динамо
Предна спирачка - механична дискова Promax(подходих с идеята след време да взема втора ръка хидравлика)
Задна главина - Black Comp масивна(избрана такава за да носи на натоварвания, защото има багажник, който собственикът е ползвал)
Задна спирачка - Black Comp V-brake
Спици на двете колела от неръждаема стомана
Колче и седалка - Black Comp
Лапа - Black Comp
Команди(в общ блок със спирачните лостчета) - евтини Shimano
Курбели - Shimano
Обтегач - Shimano Alivio 2007
Та питенито ми е прецакал ли съм се и колко. И дали просто да си го карам и да си науча урока, или да търся от къде да си избия парите. Ето и снимките: