Колебания между хибриди, моля и за предложения от вас.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колебания между хибриди, моля и за предложения от вас.

Мнениеот Vangelis84 » Пон Фев 17, 2014 3:47 pm

Здравейте, това е първия ми пост във форума. :) На 30г съм, не съм карал колело от 14-15г, едно време карах твърдак с няква елементарна вилка и главно за градско и по паркове.Днес 14-15г по-късно ми се иска колело с което да мога да изминавам по-дълги разстояния и в същото време колелото да не се плаши от пътеки в паркове и павиран път.Както и превземане на тротоари без спиране ... с нужната техника разбира се. :)Идеята да взема колело ми се роди от това, че ми предстои лятото да обиколя много градове в Европа... и смятам вътре в градовете да се предвижвам с колелото за да ги разглеждам по-евтино и по-приятно ... вместо да се чудя къде да паркирам или какъв градски транспорт да използвам.Съответно това обяснява нуждата от по-леко колело, по-бързо, с по-удобна и изправена стойка.Може би съвсем логичния избор за подобни нужди е хибрид с някаква що годе работеща вилка макар и елементарна.Интересува ме как им понася паважа на този тип колела?Примерно, често съм на почивка в Сандански и там в парка има един участък с павета ... тези колела биха ли издържали движение по павиран път?Аз съм 84кг, но най-често съм под 80кг... около 75кг.Отделно с колелото понякога може да се налага да изминавам и междуселищни преходи.Последните дни гледах какво се предлага и се спрях основно на 2 модела. Единия е Sprint Sintero Man, другия е Drag Grand Canyon Daily... влюбих се в белия му цвят. :) За Спринта има бедно инфо за окомплектовката ... но чета положителни неща за него ... цена около 550лв. По отношение на рамката ... аз съм висок 176 ... каква точно трябва да е рамката за мен?При Драг Гранд Каньон виждам, че 20 инча е най-малката рамка... дали би ставала за мен или трябва да се пробва на място?

Sprint Sintero Man:
http://maxcombike.com/bg/bikes/%D1%88%D ... RO-MAN-28_

Drag Grand Canyon Daily:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2013.html

При Драг Гранд Каньон въпроса ми е заслужава ли си този модел от 395лв ... става ли за моите потребности.Много ми харесва белия цвят ... любов от пръв поглед, но ме притеснява, че е най-ниския клас от серията Гранд Каньон и се чудя дали няма да ми създава непрестанни проблеми.

Това са следващите в серията и се чудя дали е съществена разликата?Защото освен, че ми харесва белия цвят ... някак си и 395лв ми допада повече като цена хаха. Иначе съм свикнал да не правя сериозни компромиси в качеството и ако трябва ще дам малко повече пари и ще прежаля белия цвят. :)

С тези хибриди трябва ли да се ограничавам при карането върху паваж?Трябва да карам по-бавно може би или изобщо да ги избягвам?Или мога да си карам и с 25-30км/ч без притеснения.

Също така забравих да добавя още нещо, може би съществено ... мисля след време въпросното колело да стане електрическо.

И още един въпрос ... Драга или Спринта може да поеме по-дебели гуми при нужда?

Ще се радвам и на ваши предложения за варианти около тази цена.Бих взел и запазено 2ра ръка колело, но все пак без нужда за реставрация.Чудя се и за това дали на 100% колелото за мен е хибрид 28 инча гуми ... или и твърдак с няква вилка на 26 инча и по-тънки гуми е вариант. Мерси на всички в аванс за съветите и предложенията...
Vangelis84

Рейтинг: 1200

Re: Колебания между хибриди, моля и за предложения от вас.

Мнениеот Vangelis84 » Вто Фев 18, 2014 3:33 am

Да добавя и това като вариант: http://koleloto.bg/product/22/cross-28- ... speed.html

На цената на Гранд Каньон Про е ... и около 100лв по-скъпо от Спринт Синтеро ... може ли някой да направи сравнение между тях?
Vangelis84

Мнениеот marine » Вто Фев 18, 2014 8:54 am

Баце, гледай отзад да е на касета, защото тези които си дал много ме съмняват да са на резба. С твойте килограми и тез бордюри за които говориш, ще имаш проблем с задната главина ако не е касета...и средното разбира се. Средното движение за 15 лева се сменя лесно, но задната главина ще ти струва доста-нови спици , главина, зъбен блок и наплитане. Успех. Гледай рамката да ти допадне, всичко друго се подменя.
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот Vangelis84 » Вто Фев 18, 2014 10:56 am

Дам и аз мисля да наблегна на рамката, че вчера пробвах Гранд Каньон 20 инча ... и като стоя прав рамката ми е на 1см от чатала ... а знам, че се препоръчва повечко разстояние.Днес, ако ми остане време мисля да мина да пробвам Спринта Синтерио ... там има 480мм рамка, което е около 19 инча.Иначе някаква идея колко стар модел е ... и трябва ли да ме притеснява, че е стар модел?
Vangelis84

Мнениеот Ивайло » Вто Фев 18, 2014 12:44 pm

С тези велосипеди, които гледаш не би трябвало да има никакъв проблем нито с павета, нито с паркови алеи. Те обаче са по-скоро градски, а не хибридни. Аз имам известни съмнения в смисъла от амортисьорната вилка от този клас. Ето ти няколко предложения за хибридни велосипеди с прилична окомплектовка:

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/shoseini-bg/xibridni-bg/cube-sl-road-bg - това тежи 10,4 кг.!

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/shoseini-bg/xibridni-bg/scott-metrix-40-bg

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/gradski-bg/cube-hyde-bg
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот AmaTamA » Вто Фев 18, 2014 2:04 pm

на твое място бих си купил велосипеда от Западна Европа.бих ти препоръчал марката Stevens-правят страхотни хибриди(на цена около 400 евро).копуваш си велосипеда от Западна Европа получаваш 5 годни гаранция и може да му направиш застраховка.полсе ако се връщаш в Бг с самолет няма проблем да ти го натоварят и да пътува с теб в самолета.проблеми има ако товариш велосипед от Бг към Западна Европа :beer: между другото недей да имаш никакви предрасъдъци към велосипед с 26 размер капли-достатъчно динамичен е за градско и извънградско, особенно градско където имаш много спирания и тръгваня 26 е по добрия вариант.между другото в Западна Европа може да изпробваш всеки велосипед преди да го купиш дали пасва на твоя размер-и механиците там ще те консултират внимателно и търпеливо-въобще получаваш едно братско и сърдечно обслужване.във българия никoй нняма да ти даде да пробваш велосипед преди да го купил един вид копуваш го на сляпо
AmaTamA

Рейтинг: 933

Мнениеот Vangelis84 » Вто Фев 18, 2014 5:04 pm

Ивайло написа:С тези велосипеди, които гледаш не би трябвало да има никакъв проблем нито с павета, нито с паркови алеи. Те обаче са по-скоро градски, а не хибридни. Аз имам известни съмнения в смисъла от амортисьорната вилка от този клас. Ето ти няколко предложения за хибридни велосипеди с прилична окомплектовка:

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/shoseini-bg/xibridni-bg/cube-sl-road-bg - това тежи 10,4 кг.!

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/shoseini-bg/xibridni-bg/scott-metrix-40-bg

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/gradski-bg/cube-hyde-bg

Хубави предложения, но не ми се дават 1000 и нагоре пари за колело.Гледам варианти до към 600 или 600 и нещо.Днес бях до магазина на Каблешков в Борово... имаше Спринт Синтеро, но на цена около 650лв ... казаха ми, че това е модел 2013г с по-добра рамка и окомплектовка.Понеже ги гледах по около 550лв в сайтовете.За съжаление нямаше сглобено с рамка 480мм за да го пробвам.
Vangelis84

Мнениеот marine » Вто Фев 18, 2014 9:18 pm

AmaTamA написа:на твое място бих си купил велосипеда от Западна Европа.бих ти препоръчал марката Stevens-правят страхотни хибриди(на цена около 400 евро).копуваш си велосипеда от Западна Европа получаваш 5 годни гаранция и може да му направиш застраховка.полсе ако се връщаш в Бг с самолет няма проблем да ти го натоварят и да пътува с теб в самолета.проблеми има ако товариш велосипед от Бг към Западна Европа :beer: между другото недей да имаш никакви предрасъдъци към велосипед с 26 размер капли-достатъчно динамичен е за градско и извънградско, особенно градско където имаш много спирания и тръгваня 26 е по добрия вариант.между другото в Западна Европа може да изпробваш всеки велосипед преди да го купиш дали пасва на твоя размер-и механиците там ще те консултират внимателно и търпеливо-въобще получаваш едно братско и сърдечно обслужване.във българия никoй нняма да ти даде да пробваш велосипед преди да го купил един вид копуваш го на сляпо

Колега, само ще те попитам знаеш ли на 26 цола гума 2,1 балон колко е диаметъра и на 28 цола гума балон 1,25 колко е диаметъра?
marine

Мнениеот Vangelis84 » Нед Мар 16, 2014 8:51 pm

В крайна сметка търсиш едно ... мяташ се на друго. :) Взех 2ра употреба колело от продавалника ... пълен твърдак със Shimano Nexus 4 ... вградени скорости в главината.Върви приятно и мисля да му сложа някакви шосейни гуми.Иначе предния венец е 46 задния 21... а предавателните числа на вътрешните скорости са:
Ratio 1.000 1.244 1.500 1.843 .... Излиза, че при един оборот на 4-та скорост, гумата ще се завърти 4.037 пъти.Някой да ме поправи, ако бъркам в сметките .Иначе деля 46 зъба на 21 и полученото число умножих по 1.843 ... така получих 4.037.Някой по опитен може ли да каже дали с такова предавателно число, колелото става ли за по-дълги преходи ако му се сложат и едни по-тънки шосейни гуми.Да не въртя като луд за 30км/ч :)
Vangelis84

Мнениеот marine » Вто Мар 18, 2014 5:29 pm

Ами ти си го взел вече, да си го караш с кеф. Ти ще кажеш дали става за дълги преходи. Хубавото на вътрешните скорости е, че може да се сменят и на място без да въртиш педалите. Да ти е живо и здраво новото колело :)
marine

Мнениеот marsa » Вто Мар 18, 2014 9:23 pm

Най-голямата ти предавка е за скорост от порядъка на 45-50 при нормален каданс (скорост на въртене на педалите). Проблем ще е липсата на по-голям брой предавки, както и най-леката такава. На 46/21 доста трудно ще катериш, по-точно ще можеш да катериш само много леки изкачвания. Тези главини са основно за града.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vangelis84 » Съб Мар 22, 2014 8:07 pm

Мисля да мина на 40/21... какво мислите?Нямам никакъв тренинг за каране на колело ... все пак не бях карал от много време, в резултат на което ми е леко трудно да се движа с повече от 32-33км/ч на равно ... сигурно мога и малко повече, ако си дам голям зор.Мисля да мина и на 26х1.50 или 1.75 шосейна гума + 40 зъба предна плоча.Сега изкачванията наистина са сериозно предизвикателство и сигурно в 70% от времето карам на 1-ва ... 25% на 2ра и 4% на 3та и 1% на 4та е така за проба. :) Иначе на равно без вятър сигурно бих ползвал само 2ра за дълги преходи.
Vangelis84

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти