Нов член на Форума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов член на Форума

Мнениеот ilia1984 » Сря Мар 19, 2014 10:57 am

Здравейте колеги нов съм във вашият изключително добър форум :beer:

Наскоро си купих колело от Макском Bikesport Force 26"

Рамка: Алуминиева Force 26"x18"
вилка: Амортисьорна LOGAN EF-720-5V
Спирачки: ALLOY V-BRAKE
Скорости: 21 скорости
Преден дерайльор: EV FD-13010, TOP PULL, 31.8mm
Заден дерайльор: SHIMANO, RD-TZ50, DIRECT
Курбел: Стоманен, 24/34/42T
Венец касета: 14-28T,7 SPEED
Верига: KMC, HV-500, 1/2"x3/32"
Гуми: KENDA -VIETNAM MTB 26x1.95, BLACK, A/V - K849
Шини: Алуминиеви, MAXX профил 26

Колелото ще се кара предимно в града и малко извън него ,каплите са едностенни подсилени дали стават за каране из града ?
И като цяло добро ли е това колело за градско каране ?
Аватар
ilia1984

Рейтинг: 1220

Re: Нов член на Форума

Мнениеот ilia1984 » Сря Мар 19, 2014 8:43 pm

:sleeping:
Поне един няма ли които кара в града? :dontknow: Извинявам се ако задавам глупави въпроси !?
Аватар
ilia1984

Мнениеот Tomolino » Сря Мар 19, 2014 9:40 pm

Не претендирам да разбирам от велосипеди, но само ще ти кажа, че наследих от брат ми колело Ferrini 3R което вече е на 4 години и досега винаги се е карало градско. Освен няколко спукани гуми другото (да чукна на дърво) за сега си му е ок. Така, че мисля щом ще е предимно градско карай спокойно - и все пак не забравяй : каска и жилетка вечер. :D
Keep your friends close,and your enemies even closer!
Аватар
Tomolino

Рейтинг: 1245

Мнениеот ilia1984 » Сря Мар 19, 2014 10:11 pm

Tomolino написа:Не претендирам да разбирам от велосипеди, но само ще ти кажа, че наследих от брат ми колело Ferrini 3R което вече е на 4 години и досега винаги се е карало градско. Освен няколко спукани гуми другото (да чукна на дърво) за сега си му е ок. Така, че мисля щом ще е предимно градско карай спокойно - и все пак не забравяй : каска и жилетка вечер. :D

Благодаря колега :beer: Тъй като съм "леко" тежък около 100кг. и натоварването ще е голямо върху каплите незнам дали тези едностените няма да почнат да се кривят?

п/с Ferrini 3R е с двустенни капли и е нормално да са по яки като цяло е доста по висок клас от моя велосипед
Аватар
ilia1984

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 19, 2014 10:42 pm

Като почнат да се кривият и след n-тото изправяне и като ти писне, смени ги с двустенни.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот outfaced » Сря Мар 19, 2014 11:07 pm

Е това все пак е форум за планинско колоездене, а ти не говориш за такова. Дори и тия дето сме от Пловдив, не караме в Пловдив.
Иначе разходи се по гребната, мини през велопарканякой уикенд пък ще се срещнеш с разни хора каращи колела.
:agree:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот ilia1984 » Чет Мар 20, 2014 8:40 am

outfaced написа:Е това все пак е форум за планинско колоездене, а ти не говориш за такова. Дори и тия дето сме от Пловдив, не караме в Пловдив.
Иначе разходи се по гребната, мини през велопарканякой уикенд пък ще се срещнеш с разни хора каращи колела.
:agree:

Благодаря ви колеги то пловдиския паваж си е живо планинско :D Питам в този раздел защотото е за евтини велосипеди какъвто е моя и не мога да искам чудеса от него, ако се справи с паважа е едно добро начало.

Аз съм начинаещ велосипедист и доста неща не са ми ясни исках нещо евтино за начало за да видя какво реално ми трябва след което да си купя истински MTB
п/с на гребната съм всеки ден а велопарка е чудесен :beer:
Аватар
ilia1984

Мнениеот ilia1984 » Вто Мар 25, 2014 8:45 am

Вчера направих едно пробно трасе Пловдив - Марково пътя бешe натоварен но се кара разминах се с един колега с шосейка които ме гледаше с недоумение как се изкачвам по хълма ! Колелото трудно сменя скорости особено при натоварване ,почти всичко вибрации се предават на рамката и така карането на паваж е доста трудно ,гумите са много шумни и т.н
Като цяло бих казал че колелото си струва парите но определено има какво да се желае :beer:

П/С За колегите от Пловдив градското е зле особено по коматевско шосе вчера пробвах и там но просто пътя е толкова разбит че за нищо не става!!!
Последна промяна ilia1984 на Вто Мар 25, 2014 9:08 am, променена общо 1 път
Аватар
ilia1984

Мнениеот Ентусиаст » Вто Мар 25, 2014 9:04 am

Колега, не сменяй скорости под натоварване, най-малкото е, че разстройстваш системата, а по лошото е че може да счупиш нещо. Отпускай педалите и тогава сменяй скорост. Аз научих това от сервиза, като отидох за настройки защото не можех да свалям вече на най-малкия венец. :crap: Първото което ме попитаха е това дали сменям скоростите под напрежение, явно вече си знаят :erm:
Ентусиаст

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stoyanov » Вто Мар 25, 2014 2:54 pm

Ентусиаст написа:Колега, не сменяй скорости под натоварване, най-малкото е, че разстройстваш системата, а по лошото е че може да счупиш нещо. Отпускай педалите и тогава сменяй скорост. Аз научих това от сервиза, като отидох за настройки защото не можех да свалям вече на най-малкия венец. :crap: Първото което ме попитаха е това дали сменям скоростите под напрежение, явно вече си знаят :erm:

Мда... онзи ден точно така откачих веригата :D
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти