Stoyanov написа:Препоръчвам да вдигнеш бюджета. Моето го взех от познат за 350 лв и вече тръшнах почти толкова за смяна на части.
EDIT:
Боже да пробваш да се пазариш за това: http://olx.bg/porchkov-scott-tampico-i48673159
Всичко опира до това колко и къде ще се кара и какво качество търсиш.
gongor написа:Боклук, боклук и боклук!
Прочети тази тема! И най-вече гледай размерите, защото тези са напълно неясни и ще ти навредят на здравето, ако не ти пасват. Подкрепям скота, който е посочил колегата, но на снимките се вижда, че касетата и веригата са хванали ръжда => трябва да се смажат и почистят... някой компетентен може да изкаже някое и друго мнение по въпроса, защото може и аз да го взема
_GhostRider_ написа:gongor написа:Боклук, боклук и боклук!
Прочети тази тема! И най-вече гледай размерите, защото тези са напълно неясни и ще ти навредят на здравето, ако не ти пасват. Подкрепям скота, който е посочил колегата, но на снимките се вижда, че касетата и веригата са хванали ръжда => трябва да се смажат и почистят... някой компетентен може да изкаже някое и друго мнение по въпроса, защото може и аз да го взема
ако може да ми дадеш някакво инфо за това какви трябва да са размерите на байка според моите размери бих бил благодарен.и явно не се изразих правилно търся не много добър клас колело а такова да става главно за по града но и да няма проблеми на малко по неравен терен например черни пътища.
п.п. тежа някъде 65 кг и съм висок 173см
gongor написа:За размера колегата те е насочил, а за колелото :
Меките рамки, които си посочил не са меки. По-неудобни са от класическата твърда рамка - сучат се, шумят много (скърцат), ТЕЖАТ изключително много... В момента съм с такава поради стечение на обстоятелствата, но в най-скоро време съм се запътил към твърдо, но и по-скъпо колело. На тези, които си посочил или главините им са си заминали или спирачките или нещо друго, защото са евтини и пластмасови. Тея части от личен опит ти казвам, че могат да се стегнат така, че за 1-2 часа да изглеждат добре, без луфтове и т.н. (колкото да те заблудят), но след това всичко се разбрицва отново. Това просто са колела от супер маркет.
Затова ги нарекох "боклуци". Дано си схванал мисълта ми.
Търси нещо марково и питай отново тук. Някой, който е по-навътре в нещата от мен може да те насочи към много хубаво колело за тези 200 лева. Ако можеш да дадеш и малко повече пари - в бъдеще ще се радваш, че си го направил!
gongor написа:За размера колегата те е насочил, а за колелото :
Меките рамки, които си посочил не са меки. По-неудобни са от класическата твърда рамка - сучат се, шумят много (скърцат), ТЕЖАТ изключително много... В момента съм с такава поради стечение на обстоятелствата, но в най-скоро време съм се запътил към твърдо, но и по-скъпо колело. На тези, които си посочил или главините им са си заминали или спирачките или нещо друго, защото са евтини и пластмасови. Тея части от личен опит ти казвам, че могат да се стегнат така, че за 1-2 часа да изглеждат добре, без луфтове и т.н. (колкото да те заблудят), но след това всичко се разбрицва отново. Това просто са колела от супер маркет.
Затова ги нарекох "боклуци". Дано си схванал мисълта ми.
Търси нещо марково и питай отново тук. Някой, който е по-навътре в нещата от мен може да те насочи към много хубаво колело за тези 200 лева. Ако можеш да дадеш и малко повече пари - в бъдеще ще се радваш, че си го направил!
Stoyanov написа:Като модел е добре, но тази рамка ще ти е голяма. Между 17 и 19 инча е нормалното за нашия ръст(аз съм 172). Аполон има 17, 19 и този 21. В рамките на 300-400лв, щом ще е втора ръка, може да търсиш скорости Аливио, В-брейк или сносни механични дискови(разбирай Avid bb5/bb7, категорично избягвай Promax) и вилка xcm/xcr или от старите модели на rockshox и marzocci. Бях хвърлил око на едно такова колелце в продавалника - Drag Climber с пълен монтаж Деоре(тоест едно ниво над Аливио), включително механични дискови спирачки, и вилка Marzocci EXR Pro за 350лв, но някой ме изпревари
Stoyanov написа:Бих включил Scott voltage, но там рамката вдига цената.
_GhostRider_ написа:Stoyanov написа:Бих включил Scott voltage, но там рамката вдига цената.
гледах и това нещо ми се наби на очи http://olx.bg/planinski-velosiped-leader-i32631135
как е като се има предвид че е чисто нов
sonscp написа:_GhostRider_ написа:Stoyanov написа:Бих включил Scott voltage, но там рамката вдига цената.
гледах и това нещо ми се наби на очи http://olx.bg/planinski-velosiped-leader-i32631135
как е като се има предвид че е чисто нов
Щом качи бюджета на 400лева от опит бих ти препоръчал да потърсиш втора употреба читав байк, примерно Sprint apolon 19-ка.
Цената му в момента е 555лева нов, втора ръка се намира за около 350-400 със леки промени (примерно по-добри гуми).
Скоростната система е добра Shimano Acera, 2 в-брейк спирачки Shimano, които са много добри, вилката е наистина работеща и е със заключване на хода, курбелите са със сменяеми плочи, алуминиеви педали, over size чело на рамката. Самото колело е доста по-леко и пъргаво от това, което си харесал. Относно Leader-а (пак от опит) , тежи 20кила, спирачките не работят, вилката няма никакви настройки и не работи.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта