велосипед за разходка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

велосипед за разходка

Мнениеот ba4 dido » Чет Май 29, 2014 6:51 am

Здрасти! Надявам се да ми помогнете да направя правилния избор. Търся велосипед, който ще ползвам предимно за разходка в града, да правя компания на малкия докато го извеждам или да се придвижвам на близки разстояния . Може да го покарвам и на село, но нищо екстремно най-много да скоча от бордюр. Не ме интересуват екстри като амортисьори и не знам още какво, искам колелото да е удобно, да се движи леко и по възможност да е с малко тегло, защото ще се наложи да го смъквам от втория етаж. Велосипеда трябва да може да носи 90 кг без проблем :D, да има надеждни части които не създават проблеми и достатъчно добри и надеждни спирачки. Аз съм висок 172 см, велосипеда е за мен предимно, но ми се ще и жената да може да го кара някак си , а тя е 160 см приблизително. Мога да заделя 350 лв , може би малко повече ако си струва, но все пак ми се иска цената да е по-ниска. Склонен съм да взема и втора употреба, но да е в идеално състояние или да сглобя или модифицирам нещо... :dontknow: Благодаря предварително!
ba4 dido

Рейтинг: 1200

Re: велосипед за разходка

Мнениеот victortrt » Чет Май 29, 2014 8:26 am

Няма нов велосипед, който да отговаря на всичките ти изисквания. Виж някой велосипед на старо в продавалника. Най-надежден ще бъде сингълспийд с контра и предна спирачка.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот ba4 dido » Чет Май 29, 2014 9:28 am

victortrt написа:Няма нов велосипед, който да отговаря на всичките ти изисквания. Виж някой велосипед на старо в продавалника. Най-надежден ще бъде сингълспийд с контра и предна спирачка.

Аз за тия пари ако не мога да намеря колело за "шматкане", по-добре да се откажа. Ще модифицирам питането и ще го разделя на 2 въпроса:
- кое е най-доброто за тия 350+? Имате ли мнение за драг хакер или zx1 примерно. Или друг производител.
- дайте предложение което отговаря на горните изисквания от първия ми пост, да речем че няма ограничение в бюджета, но се стремя да е минимален.
Ще напомня че търся велосипед за разходка в градски условия, не държа да е с амортисьори или някакви екстри, просто да е по-лек (ще е супер ако е около 12-13кг, но с това съм готов на компромис. Все пак да не е над 14 кг.). Определено искам да е удобен, да може да ме носи (90 кг) и да не ми създава ядове.
Благодаря.
Последна промяна ba4 dido на Чет Май 29, 2014 10:09 am, променена общо 1 път
ba4 dido

Мнениеот Vorac » Чет Май 29, 2014 10:01 am

ba4 dido написа:1. удобно
2. движи леко
3. малко тегло
4. да може да носи 90 кг
5. надеждни части, добри и надеждни спирачки

1. Купуваш правилният размер рамка, настройваш си трите параметъра на седалката правилно и вероятно ще ти е удобно.
2. Всяко колело, което се поддържа адекватно, седвижи леко. Допълнително, хубаво е гумите да не са с (големи) грайфери и да са добре напомпени (с манометър, не пипнато на ръка).
3. Това е свещения Граал на колелата в момента. Това е основната причина хора да дават по 5000лв за колела.
4. Всяко колело може да носи тази нормална за човек маса.
5. Надежността зависи от поддръжка и експлоатация. Ако се смазва от време на време и се притяга когато нещо се разхлопа, и не се кара в лак и камъмни, би трябвало всички части да са надежни.

Равносметка: Колело на тази цена ще е "много" тежко, т.е. с 3 кг по-тежко от някое за 1000лв. Втория етаж не е чак толкова високо :D
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот icsvortex » Чет Май 29, 2014 10:46 am

ba4 dido написа:
victortrt написа:Няма нов велосипед, който да отговаря на всичките ти изисквания. Виж някой велосипед на старо в продавалника. Най-надежден ще бъде сингълспийд с контра и предна спирачка.

Аз за тия пари ако не мога да намеря колело за "шматкане", по-добре да се откажа. Ще модифицирам питането и ще го разделя на 2 въпроса:
- кое е най-доброто за тия 350+? Имате ли мнение за драг хакер или zx1 примерно. Или друг производител.
- дайте предложение което отговаря на горните изисквания от първия ми пост, да речем че няма ограничение в бюджета, но се стремя да е минимален.
Ще напомня че търся велосипед за разходка в градски условия, не държа да е с амортисьори или някакви екстри, просто да е по-лек (ще е супер ако е около 12-13кг, но с това съм готов на компромис. Все пак да не е над 14 кг.). Определено искам да е удобен, да може да ме носи (90 кг) и да не ми създава ядове.
Благодаря.

Здравей, аз си купих Drag ZX1 за около 320 кинта.
Покарах го няколко месеца и след това си сложих амортисьорна вилка: SR Suntour XCM V3 HLO /100mm ход (около 120лв).
Тъй, като съм висок 1.96 си сложих и по-дълго колче 400мм, стандартното ми идва късичко ;)
Колелото е супер за това, за което ще го ползваш.. 105кг съм и нямам огънати капли, оси и т.н.
Ако не ме лъже паметта, колелото е 13кг, със стандартната твърда вилка, с която идва.
Аватар
icsvortex

Рейтинг: 1180

Мнениеот me4ky » Чет Май 29, 2014 11:23 am

Съвсем скоро си купих Drag Hacker 26 :D
350 лева е доста нисък бюджет а моя беше даже повече,но за тези пари няма смисъл да си взимаш колело с "вилки" и "амортисиори" понеже са много фалшиви и каквото и да ги правиш и колкото леко да ги караш,колкото и да ги потдържаш,накрая винаги резултата е плачевен + това тежат повече и стигнах до заключението,че няма да ми помагат а ще ми пречат и така се оказа като покарах малко Хакера.Доста е лекичко колелцето и много добре върви и все пак е ново.Скоростите са Шимано както и по-голямата част от монтажа,но спирачките са евтин v-break,който спира доста добре.Аз го взех на промоция даже за 279 и мисля,че е доста добре за тези пари.Предните ми 2 колела бяха купувани от познати, и колкото да нямат проблеми и т.н. винаги се намира нещо за ремонт или смяна..пък и все пак е карано колело не се знае кога ще се наложи поредния ремонт...
me4ky

Мнениеот victortrt » Чет Май 29, 2014 11:56 am

Ако не се скача от бордюри, мисля, че вариант е и драг дейли сити. /Който е почти ЗХ1 с 28 цолови капли/. Той е малко по-градски /и селски, че май вече основно на село се карат класически градски велосипеди/. Но всеки нов велосипед със скорости в този ценови клас ще е компромис откъм надежност на компонентите /скоростите и командите/.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Чет Май 29, 2014 6:28 pm

Като изхождам от това, за което си писал, че ще го използваш, най-добре е да си намериш някоя 28-ца(въртеше се един Wheeler на старо по едно време, ама май е продаден).
Иначе гледам колегите са ти дали идеи, аз мога да вмъкна Cross Gravito(към 400 май беше, но карам по спомен)-с едни тънки гуми ще хвърчи.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот NPen » Чет Юни 05, 2014 4:53 pm

Погледни предложенията на Пежо. Новата им колела много ми хванаха окото.
Аватар
NPen

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 05, 2014 5:14 pm

"Пежо"?!? :eek3:

Последно като ги гледах, цените им бяха по- надути и от тези на DRAG, що се отнася до окомплектовката.
т.е. нисък клас части, пък цените нагоре, нагоре....
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот victortrt » Чет Юни 05, 2014 5:27 pm

Това е защото има лъв отпред.
victortrt

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти