Какво колело ще ми препоръчате

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво колело ще ми препоръчате

Мнениеот Todor321 » Пет Май 30, 2014 7:04 pm

Здравейте бихте ли ме насочили към някое колело с бюджет около 500лв ? Спрял съм се на Drag ZX2,но ако имате по добри идеи
Todor321

Рейтинг: 1200

Re: Какво колело ще ми препоръчате

Мнениеот victortrt » Пет Май 30, 2014 7:35 pm

А за какво ще се ползва колелото.
Драговете в ниския клас са много надценени. Крос и Спринт в този ценови клас имат по-добри предложения. С 50 лева отгоре можеш да си вземеш спринт аполон 2012 г., а при къмет и стария аполон за под 500 лева /нов/. Виж също така Крос ромеро, гравито и паралакс, а ако си висок грип 921 - 29 цола, главина на шлиц, лек. Вилката и гумите не са нищо особено, но и на драга не са, но големия цолаж е много по - важен за мекото возене от вилката, а гуми се сменят лесно.
Все пак в този ценови клас колелото няма да става за тежко планинско каране /както го разбираме в този форум/.
Сега крос пускат доста нови модели от евтини до доста скъпи, има всякакъв цолаж /всъщност само 27.5 и 29 има нови предложения/.
До 1-ви юни и спринт имат промоция - 10% на всички велосипеди /включително и електронния им магазин - има линк от сайка в секция търговски съобщения/.
Дано съм бил от полза.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Todor321 » Пет Май 30, 2014 7:59 pm

Ами аз колелото ще го карам в града но пък ми харесва да карвам по пътеките.Но от колелетата на Sprint само Аполона ми харесва но пък малко ми излиза от бюджета,Гледах Drag ZX3 Pro той е по-евтин но хубав ли е?
Todor321

Рейтинг: 1200

Мнениеот victortrt » Съб Май 31, 2014 8:57 am

Човек до 1.06. спринт имат 10% намаление. В електронния им магазин и спринт и тогано аполон са 510 лева. За десет лева над бюджета получаваш истинско колело, което става за планина, с вилка без цифри в модела. В електронния магазин има и разни феринита, които пак са по-добри от драга и са 499 лева. Драговете са надценени.
Виж какво предлагат и от Крос, макар че до 500 лева само гравито е с горе долу хубава вилка.
Просто в този ценови клас спринт аполон е най-балансирания и изгоден избор. 10 лева над бюджета са нищо на фона на разликата в качеството.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти