Покупка на байк...помощ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Покупка на байк...помощ

Мнениеот t0ny » Съб Май 31, 2014 5:32 pm

Здравейте
Знам че, хубаво евтино няма... но търся да си закупя нещо до 500лв.
От към части и спецификации не разбирам :D

1.68см
имам нямам 50кг

Колелото ще го ползвам за да ходя до работа, разходи....и чат пат ще слизам 4 етажа по стълбите с него, понеже асансьора е от яките...стълбите не са с високи стъпала...някъде 10-12см. Това ще ми е единственото екстремно нещо, няма да го карам като тираджия...попринцип съм от хората които пазят нещата.
Както и да е...колелото ще бъде карано главно в града и може би 2 пъти месечно по черни пътища. Под каране... 15-20 км дневно...

Разгледах няколко магазина в града (Пловдив), четох и няколко теми- тук във форума...колеги и приятели също ме съветваха...но...
От колелото единствено искам да е с алуминиева рамка, за другото честно казано, ми е малко все тая.

Това на което съм се спрял е (от съвети и четене):
аполона и драг zx3 pro или малко по-евтиния вариант (от към цена) драг zx2 pro.
Днес бях до магазин на спринт и видях, че денс и утре имат до 15% отстпъка. От там си харесах някакво ferrini r3 за около 630 лв (ако има и отсъпка 10-15% пада някъде до към 540) имаше и едно r1 към 420-430.

Абе ужас... все едно избирам плочки за коридора...колкото повече гледам, толкова повече не мога да си харесам.
Може ли да ме насочите към някое моделче, било то и някое друго.

Да отбележа само, че до магазин на крос не съм ходил :blush:
t0ny

Рейтинг: 1200

Re: Покупка на байк...помощ

Мнениеот Boyan1984 » Съб Май 31, 2014 9:21 pm

Аполона е най-добрия избор може би. Има много такива теми, порови се и почети ;)
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Re: Покупка на байк...помощ

Мнениеот victortrt » Пет Юни 06, 2014 3:53 pm

"и чат пат ще слизам 4 етажа по стълбите с него, понеже асансьора е от яките...стълбите не са с високи стъпала...някъде 10-12см. Това ще ми е единственото екстремно нещо, няма да го карам като тираджия...попринцип съм от хората които пазят нещата" -
Тук у мен се породи въпроса ти тези четири етажа ще слизаш на колелото или ще го буташ по стълбите, за да си слиза само ли.
Защото обикновено хората си качват колелата на ръце по стълбите и така слизат. Ако ще буташ колелото по стълби 4 етажа, просто забрави да издържи. А ако няма, то и няма значение, колко са високи стълбите.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти