Cross Grx8 27.5"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Grx8 27.5"

Мнениеот dtonchev » Чет Юни 12, 2014 2:13 pm

Здравейте, искам да попитам какво ви е мнението за точно този модел на Крос:
http://amsterdambikes.bg/component/jsho ... l?Itemid=0
Притесняват ме единствено спирачките и главините...
Мисля да го карам предимно по горски пътеки и по-малко в града. Висок съм 180см и тежа 74кг.
dtonchev

Рейтинг: 1220

Re: Cross Grx8 27.5"

Мнениеот victortrt » Пет Юни 13, 2014 4:03 pm

Ами това е модел на месец може би и няма как някой да е придобил впечатления от него. Специално спирачките и главините май са такива, ползвани от крос и в други велосипеди и от спирачките май няма оплаквания. Главините също се ползват за почти всички кросове в класа под 800 лева и трябва да потърсиш във форума отзиви за по-старите велосипеди. Спомням си, че в представянето на еуфориите имаше коментар, че главините на G 24 скърцали като "мелници за камъни", но може да е изолиран случай.
А моделите с главини шимано май са поне 100 лева нагоре.
Виждам, че питаш за точно този модел, но новия GRX 8 29 цола е на промоция 609 лева до края на месеца и е с главини шимано, а останалото е май същото.
Отделно все пак 29 цола са си добре за ръст 1.80 и е по-универсален размер с оглед евентуалното преправяне на байка за градска употреба.
Това има значение и ако решиш да го продаваш, защото доста хора търсят втора ръка 29-ки нисък клас, да ги ползват за градски условия. И аз така продадох един крос грип 924 бързо и почти за колкото я бях купил /на промоция/, защото открих, че просто нямам време да я карам по предназначение. Ако си бях взел 27.5 цолов, щеше да ми е по-трудно да намеря купувач именно защото няма възможност да се оборудва с подходящи градски гуми.
То вярно, че човек като купува не мисли какво ще е ако се наложи да продава, но все пак.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти